.

Πρώτη φορά στο δημοτικό!

By 7/17/2014 , , ,

Θυμάμαι ακόμα εκεινη τη μέρα που το αγόρι μου φόρεσε την καινούργια του τσάντα και πήγε στην πρώτη δημοτικού. Τη μουτρωμένη φατσούλα που δεν ηξερε πως θα ηταν και τι θα αντιμετώπιζε στην πρώτη τάξη. Και πράγματι στο δημότικό τα πραγματα δεν ειναι τόσο ευκολα. Το παιδί εχει να αντιμετωπίσει τα μαθήματα, το διαβασμα αλλά και τις σχέσεις με τους συμμαθητές. Γιατι το δημοτικό είναι μια μικρή κοινωνία. Με υποχρεώσεις , προστριβές, επιτυχίες , τσακωμους , δυσκολίες. 

Ξεροντας λοιπόν την αγωνία να ξεκινήσει το παιδί σας με λιγότερο αγχος, ξεροντας  τι θα εχει να αντιμετωπίσει προτείνουμε στις μανουλες το '' Ένα βήμα πριν το θρανίο.'' Το δημιουργικό πρόγραμμα προετοιμασίας  για την ομαλή μετάβαση στη σχολική ζωή από τις εκδόσεις Μεταιχμιο. 



Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου-Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, 6-7 το απόγευμα
«Με μια σβήστρα για βοηθό κι ένα μολύβι για αρχηγό!»: Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης με την Άλκηστη Χρονάκη
Η δημιουργική γραφή απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και ενεργοποιεί τη φαντασία του παιδιού. Με ιστορίες που είτε τις δημιουργούν είτε τις διαβάζουν στο εργαστήριο δημιουργικής γραφής, τα παιδιά διασκεδάζουν, εκφράζουν με λόγια τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν τις δεξιότητές τους. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα δουλέψουμε με επιλεγμένο υλικό με θέμα τη σχολική πραγματικότητα, έτσι ώστε μέσα από το παιχνίδι οι μικροί μας μαθητές να ενταχθούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014, 7-8 το απόγευμα
«Παιδικοί φίλοι, φίλοι παντοτινοί»: Εργαστήριο με θέμα τη φιλία, με την Ειρήνη Ζέρη
Ταξιδεύουμε στον κόσμο της φιλίας, γνωρίζουμε την ομορφιά της, ανακαλύπτουμε την αξία
της. Μαθαίνουμε να προσεγγίζουμε και να αποκτούμε νέους φίλους, να επικοινωνούμε με αγάπη και κατανόηση, να «χτίζουμε» δυνατές φιλίες, που αποτελούν τα θεμέλια για ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, 7-8 το απόγευμα
«Ας φιλοσοφήσουμε»: Εργαστήριο με αφορμή το βιβλίο Είναι άδικο! από τη σειρά «Ο μικρός φιλόσοφος» με την Ειρήνη Ζέρη
Παρέα με τον Πίκολο, τον μικρό μας φιλόσοφο, παίζουμε και μαθαίνουμε να μεγαλώνουμε,
με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αναγνωρίζουμε και εκφράζουμε συναισθήματα, ανακαλύπτουμε κανόνες συνύπαρξης, κατανοούμε κώδικες που είναι αναγκαίοι για την αρμονική μας συμβίωση μέσα στο σχολικό πλαίσιο και ευρύτερα στο πλαίσιο της κοινωνίας.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, 7-8 το απόγευμα
«Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε»: Εργαστήριο με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο συμπεριφοράς με την Ειρήνη Ζέρη
Μέσα από παιχνίδια δημιουργικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε αρνητικά συναισθήματα, να τα αξιοποιούμε δημιουργικά, με θετικές σκέψεις και συμπεριφορές. Με βιωματικές δραστηριότητες, δημιουργούμε συνθήκες αλληλοκατανόησης, αυτοελέγχου, αλληλοσεβασμού, με στόχο την ισορροπημένη και χαρούμενη καθημερινή ζωή μέσα στο νέο σχολικό περιβάλλον.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, 7-8 το απόγευμα
«Μαθαίνουμε να τρώμε υγιεινά»: Εργαστήριο για τη σωστή διατροφή με την Ειρήνη Ζέρη
Γινόμαστε πρωταγωνιστές της υγιεινής διατροφής, ανακαλύπτουμε τα πολύτιμα
μυστικά της και μαθαίνουμε να επιλέγουμε υγιεινές τροφές για το κολατσιό μας
στο σχολείο αλλά και στο σπίτι. Όλα αυτά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες,
παιχνίδια με τη «Διατροφική Πυραμίδα», κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά
δρώμενα. Στόχος μας να αποκτήσουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αναγνωρίζοντας
παράλληλα τη σπουδαιότητά τους.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, 7-8 το απόγευμα
«Το βιβλίο είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι!»: Ένα χαρούμενο βιβλιοεργαστήρι με την Ειρήνη Ζέρη
Οι μικροί μας καλλιτέχνες ομορφαίνουν τον κόσμο του βιβλίου με τις δικές τους δημιουργίες! Συνθέτουν χρώματα, υλικά και φαντασία και φιλοτεχνούν τα καλλιτεχνήματά τους με μεράκι και συνεργασία. Αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους, απολαμβάνουν στιγμές έμπνευσης και δημιουργίας και οδηγούνται σε κατασκευές χρήσιμες και ιδανικές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς!




Και επειδή οι θέσεις είναι λίγες κανονίστε απο τώρα πριν πατε για διακοπές  την συμμετοχή σας.Και μαλιστα και εσεις σαν γονεις θα μάθετε από τος ειδικούς πως να βοηθησετε τα παιδιά αυτή τη δυσκολη χρονιά. Τα παιδιά περιμένει και ενα πολύ χρήσιμο δώρο. Αν εχετε λοιπόν πρωτάκι μπορείτε να βρείτε  περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Καλές βουτιές λοιπόν στα πρωτάκια και καλή αρχή το Σεπτέμβρη!


You Might Also Like

3 comments

  1. Ακόμα θυμάμαι τη πρώτη μέρα μου στο σχολείο... μια μικρή κοινωνία και αυτή με όλα τα καλά και τα άσχημα της! Η πρόταση σου είναι πολύ καλή για τις μαμάδες και φυσικά τα παιδάκια που θα έρθουν αντιμέτωπα για πρώτη φορά με ένα περιβάλλον εκτός της αγκαλιάς της μαμάς τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλη προταση! Φιλακια Μαρία μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή