.

Διαγωνισμός ''Μαθαίνω τη γλώσσα μου''

By 10/01/2014 ,

Καλό μήνα. Τι λέτε σήμερα πρώτη μέρα να μιλήσουμε για βιβλία; Άλλωστε έχω καιρό να σας προτείνω κάτι. Όσο περίεργο  και αν ακούγεται το καλοκαίρι δεν διαβάσαμε αρκετά. Χαρήκαμε το βουνό και τη θάλασσα. Και έτσι το διάβασμα έμεινε πίσω. Είμαστε αποφασισμένοι όμως σαν οικογένεια  να καλύψουμε το χαμένο χρόνο και  να ξεκινήσουμε τις Βόλτες στο βιβλιοπωλείο.

Το πρώτο βιβλίο που θα σας παρουσιάσω σήμερα δεν είναι λογοτεχνικό. Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αποφάσισα ότι αυτό που χρειαζόμασταν ήταν ένα ''βοήθημα'' για το γιο μου στη Γλώσσα.  Στα Μαθηματικά πήρε τα γονίδια της μαμάς και έχει μαθηματική σκέψη.  Στην Ιστορία ξεκίνησε να μαθαίνει τους μύθους από 3 ετών. Λατρεία που του πέρασε ο μπαμπάς του αφού δεν τον κοίμιζε με παραμύθια αλλά με μύθους και ιστορικά γεγονότα. Αλλά με την Γλώσσα έχει τσακωθεί λίγο. Δεν πάει ποτέ αδιάβαστος αλλά είναι αυτό που λένε με το ζόρι. Κάνει ορθογραφικά λάθη  και ενώ ξέρει τους κανόνες της γραμματικής  υπάρχουν φορές που από απροσεξία δεν τους εφαρμόζει. Έπρεπε λοιπόν να γίνει πιο συστηματική δουλειά φέτος.

Από τις πρώτες μέρες του σχολείου λοιπόν έψαξα και βρήκα ένα καινούργιο βιβλίο που θα μας βοηθούσε.  Και κατέληξα  στη νέα σειρά: ΑΣΚΟΥΜΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ EΚΘΕΣΗ από τις εκδόσεις  Μεταίχμιο. Είναι γραμμένο από  μια ομάδα καταξιωμένων δασκάλων. Και αυτό θα το καταλάβετε όταν πάρετε στα χέρια σας το βιβλίο. 


Σε κάθε ενότητα του σχολείου οι μαθητές εξασκούνται σε τρεις βασικούς τομείς της γλώσσας,  τη γραμματική, την ορθογραφία και την  έκθεση για να κατανοήσουν τα διαφορετικά είδη γραπτού λόγου. 
Αυτό  που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι φαίνονται ευδιάκριτα τα γραμματικά φαινόμενα  στα οποία θέλει κάθε υποενοτητα να εξασκηθούν τα παιδιά. Αρχικά δίνεται ο κανόνας σε πλαίσιο και ακολουθούν οι αντίστοιχες ασκήσεις. 




Μετά την γραμματική έρχεται η ενότητα της ορθογραφίας  όπου οι λέξεις που πρέπει να μάθουν τα παιδιά  παρουσιάζονται και αναλύονται. Για παράδειγμα  δίνεται η οικογένεια του ρήματος μαθαίνω, οι συγγενικές του λέξεις, οι σύνθετες που προκύπτουν από αυτό καθώς και ο κανόνας για τα ρήματα σε
 -αινω.  Έτσι τα παιδιά δεν μαθαίνουν μόνο μία λέξη αλλά μια ολόκληρη οικογένεια. 

Τέλος παρουσιάζονται διάφορα είδη γραπτού λόγου καθώς και αναπτυγμένα θέματα για παράδειγμα.  Στα προτεινόμενα θέματα δίνονται οδηγίες με τη μορφή πλαγιότιτλου ώστε το παιδί να γράψει μόνο του μια ολοκληρωμένη έκθεση.





Και να σας πω ένα μυστικό που δεν έχω πει ακόμα στο γιο μου; Στο τέλος του βιβλίου έχει τις λύσεις!!! Έτσι μπορώ να είμαι σίγουρη όταν διορθώνω τις ασκήσεις ότι δεν λέω κάτι λάθος στο παιδί. Μη μου πείτε ότι και εσείς δεν έχετε αμφιβολίες σε κάποιο μάθημα και αναζητάτε τις λύσεις για σιγουριά;



Όπως καταλάβατε έμεινα πολύ ευχαριστημένη  και γι αυτό επικοινώνησα με τις εκδόσεις Μεταίχμιο για να κάνουμε μαζί ένα διαγωνισμό!  Έτσι ένας τυχερός από εσάς θα κερδίσει ένα βιβλίο από τη σειρά προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.





Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε μέρος;








  • Να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook πατώντας εδώ.

  • Να κάνετε like στη σελίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο στο facebook πατώντας εδώ.

  • Να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα.


  • Ο διαγωνισμός ληγει την Τριτη 7/10 στις 20:00 το βράδυ και λίγο μετά θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εδώ, στη σελίδα μας στο facebook και θα ενημερωθεί ο νικητής μεσω email. O νικητής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας μέσα σε 5 μέρες για να του αποσταλεί το δώρο.











    Καλη επιτυχία!!!





    You Might Also Like

    10 comments

    1. Καλή επιτυχία σε αυτούς που θα συμμετάσχουν!!

      (Είσαι σίγουρη ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι ο μικρός το λυσάριο πίσω? Εγώ πάντα ήξερα να το βρίσκω, χιχι)

      Καλό μήνα<3

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Πολύ όμορφο δωράκι! Καλή επιτυχία σε όλους! Εμείς είμαστε μικροί ακόμη :-)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Σ' ευχαριστούμε για την ανάρτηση. Φέτος δεν αγόρασα βοηθήματα αλλά σίγουρα θα το προτιμήσω.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Έτοιμη η ανάρτηση του διαγωνισμού στο KERDISETO και στη σελίδα μας στο Facebook Kerdiseto-Δωρεάν Online Διαγωνισμοί

      Η ανάρτηση εδώ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. ευχαριστουμε υπεροχο για τα παιδια μας

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΜΑ.ΤΟΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ FRAULITAFRAULITA,ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ FRAULITA111@YAHOO.GR

      ΑπάντησηΔιαγραφή