.

Οργανώστε την δική σας χριστουγεννιάτικη φωτογράφιση με τα παιδιά

By 12/12/2014 ,



Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η πιο κατάλληλη για να δημιουργήσετε  ευχάριστες οικογενειακές αναμνήσεις. Και όσο και αν αυτές χαράσσονται στις μνήμες μας θα θέλαμε να τις βλέπουμε και σε δημιουργικές φωτογραφίες. Κανονίστε λοιπόν μία χριστουγεννιάτικη φωτογράφιση  για όλη την οικογένεια αλλά κυρίως για τα παιδιά. 




Το ιδανικό θα ήταν να φωνάξετε επαγγελματία φωτογράφο. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα το μετανιώσετε. Αξίζει πραγματικά τον κόπο. Πείτε ότι είναι το δικό σας δώρο για αυτές τις γιορτές. Επειδή πάλι αυτό δεν είναι εφικτό πάντα, αναζητήστε  ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς αυτόν που έχει την καλύτερη φωτογραφική και θα του άρεσε να δει παιδικά χαμόγελα. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είναι ευδιάθετος , δημιουργικός και να αγαπά τα παιδιά σας τόσο ώστε να έχει αρκετή υπομονή. Για όσους δεν ξέρουν αυτή τη στιγμή στέλνω έμμεσο μήνυμα στην μαμά και την αδερφή μου. Ετοιμαστείτε!



Θα χρειαστεί να προετοιμαστείτε κατάλληλα από πριν. Να ενημερώσετε τα παιδιά και ψάξετε μαζί για τις ιδέες. Έτσι θα είναι περισσότερο έτοιμα την ώρα της φωτογράφισης. Συγκεντρώστε τα κατάλληλα ρούχα που θα έχετε διαλέξει μαζί. Προμηθευτείτε σκουφάκια, φωτάκια, χριστουγεννιάτικα βιβλία και στολίδια. Μην ψάχνετε εκείνη την ώρα. Θα εξαντλήσετε την υπομονή τους.




Κάντε διαλείμματα και κυρίως προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι και να περάσετε καλά.  Πρέπει να είστε υπομονετικοί. Δεν χρειάζεται άλλωστε να βγουν όλες σε μία μέρα. Αφήστε που ακόμα και όταν κοιμούνται  μπορείτε να πάρετε τα καλύτερα στιγμιότυπα. Αφήστε τους να παίξουν με τα φωτάκια και τα παιχνίδια τους.  Και απλά φωτογραφίστε μέχρι να βγει η καλύτερη χωρίς τα παιδιά να νιώσουν την πίεση.




Αποτυπώστε τη χαρά και την διασκέδαση. Δεν μας νοιάζει η ομορφιά και το ατσαλάκωτο φουστανάκι. Αυτό που θέλουμε είναι να τα δούμε να διασκεδάζουν. Επιτρέψτε ακόμα και σκανταλιές όπως να χοροπηδήσουν στο κρεβάτι, να πιάσουν τις μπάλες του δέντρου , να φάνε πολλά μπισκότα και σοκολάτα και να πασαλειφτούν. 





Δημιουργήστε κωμικές σκηνές. Το χιούμορ κάνει την φωτογράφιση ενδιαφέρουσα.  Τραβήξετε τους την ώρα που περιμένουν στο τζάκι ή στο παράθυρο να δουν τον άγιο Βασίλη. Στην επεξεργασία εικόνας βάλτε μετά στον ουρανό και ένα μικρό έλκηθρο! Προσθέστε επίσης αστεράκια και λάμψη.





Πειραματιστείτε με τα φώτα μέρες πριν  χωρίς την παρουσία τους. Έτσι την κατάλληλη στιγμή θα μπορείτε να πετύχετε κατάλληλη εικόνα. Κάντε μερικές από αυτές ασπρόμαυρες. Θα είναι τόσο διαφορετικές.



Βάλτε σε μία κουρτίνα φωτάκια και δημιουργήστε το δικό σας σκηνικό. Ρίξτε στο πάτωμα μία όμορφη χνουδωτή κουβέρτα ή τοποθετείστε στον τοίχο ένα  χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος για να έχετε ένα ξεχωριστό φόντο.





Πάρτε τα παιδιά φωτογραφία από τις πιο απίθανες οπτικές γωνίες. Και μην περιμένετε να χιονίσει. Υπάρχει και το τεχνητό χιόνι. Βάλτε στις χούφτες τούς και αφήστε τους να το φυσήξουν. Η φωτογραφία θα γίνει απλά μαγική!




Μπορείτε να πάρετε περισσότερες ιδέες στον χώρο μας στο Pinterest  και συγκεκριμένα στον φάκελο μας  christmas kids photos. Εκεί θα βρείτε πολύ περισσότερες ιδέες και links με οδηγίες για να τραβήξετε αξέχαστες φωτογραφίες.




Και μην ξεχάσετε να φωτογραφηθειτε και εσείς σαν παιδιά. Γιατί η μαγεία των Χριστουγέννων είναι και για μικρούς και για μεγάλους.





You Might Also Like

7 comments

  1. Χθες προσπαθούσα πόση ώρα να βγάλω φωτογραφία την κόρη μου μπροστά στο δέντρο... Μετά από 1000 κλικς κατάφερα να βγάλω μια ωραία φωτογραφία... κοιτούσε αλλού, χασμουριόταν, βαριόταν και γενικά ασχολιόταν με οτιδήποτε άλλο παρά με το να κάτσει να βγάλω μια καλή φωτογραφία. Θέλει πολύυυυυυυ υπομονή! Καλό Σαββατούριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι πολύ ωραία ιδέα!!! αρκεί και τα μικρά να το 'χουν με το φακό!! χιχ χι..φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αποτυπώνετε τις στιγμές... και τι καλύτερο από τις φωτογραφίες! Βοηθάει να κρατηθούν οι αναμνήσεις ζωντανές.Καλή εβδομάδα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές οι φωτογραφίες είναι ανεκτίμητες !!! Ωραίες οι προτάσεις σου : ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι καταπληκτική ιδέα! Το εχω κανεις κάμποσες φορες και μερικες πιο καλλιτεχνικές φωτο τις εχω κανει πινακες! Αξίζει να το κανει καποιος με επαγγελματία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτικές ιδέες! Ειδικά αυτή με το πιτσιρίκι μπροστά στο τζάκι με ξετρέλανε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή