.

Μια γλυκιά συνάντηση που ξύπνησε αναμνήσεις

By 4/27/2016 , , ,

Υπάρχουν κάποιες αναμνήσεις που μένουν για πάντα. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν συνήθειες αναπολείς όσα κάνατε μαζί στα πρώτα τους χρόνια. Όταν ο γιος μου ήταν 2-3 χρονών συνηθίζαμε να καθόμαστε μαζί κάθε Σάββατο στην τηλεόραση να παρακολουθούμε την εκπομπή Γλυκιές Αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου. Δεν μέναμε όμως εκεί. Μετά το τέλος της εκπομπής έτρεχα κατευθείαν στο supermarket να το προλάβω ανοικτό και να προμηθευτώ τα απαραίτητα υλικά. Γύριζα σπίτι και καθόμασταν  οι δυο μας και  φτιάχναμε το γλυκό που μόλις είχαμε δει.


Τώρα πιά ο μεγάλος μου ο γιος σπάνια θα έρθει να βοηθήσει. Οι γλυκές αναμνήσεις όμως του τότε μένουν. Τη θέση του έχει πάρει ο μικρός μου γλυκατζής και όταν μεγαλώσει και αυτός αρκετά θα έχω πια βοηθό τη μικρή που περιμένω. Μπορεί  με τα χρόνια να αλλάζουν οι κοινές μας ασχολίες αλλά το βασικό είναι να κάνουμε πράγματα μαζί.




Αφορμή για  να θυμηθώ εκείνα τα γλυκά Σαββατόβραδα ήταν μία πρόσκληση στο εργαστήριο του Στέλιου Παρλιάρου από την Αλλατίνη.  Ξέχασα και εγκυμοσύνη και κούραση και έτρεξα να βάλω την ποδιά.  Το σεμινάριο αφορούσε κέικ και πασχαλινά κουλουράκια με το καινούριο αλεύρι Κέικ Φλαουρ.  Το καινούριο αυτό αλεύρι που δημιουργήθηκε με την επίβλεψη του Στέλιου Παρλιάρου και το μεγάλο του προσόν είναι ότι μπορεί να κάνει το κέικ μας να φουσκώσει χωρίς μίξερ! Άρα μπορούμε να το παρασκευάσουμε ακόμα και στις διακοπές. Άλλωστε οι μανούλες ξέρουν ότι είναι τα κέικ το Νο 1 γλύκισμα για τα παιδιά.  Ιδανικό για το σχολείο, την εκδρομή και το απογευματινό μπορεί να αποτελέσει λύση για όλες τις ώρες. Φυσικά και αν είμαστε στο σπίτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μίξερ μας και σε λίγη ώρα να εντυπωσιάσουμε τα μικρά μας.






Η  εκδήλωση ήταν υπέροχη. Μας περίμενε ένας παραδεισένιος μπουφές με αλμυρά και γλυκά κέικ, τάρτες και κουλουράκια. Ο αγαπημένος μας Στέλιος Παρλιαρος ήταν πολύ προσιτός και δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να απαντά στις ερωτήσεις μας. Μοιραζόταν μαζί μας τα μικρά του μυστικά που μπορούν να κάνουν την μεγάλη διαφορά στην επιτυχία ενός γλυκού. Το κέικ σοκολάτας μας τρέλανε. Ήταν πραγματική κόλαση.








Και επειδή Μεγάλη Βδομάδα έχουμε θέλω να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή που μας έδωσε για πασχαλινά κουλουράκια.  Είναι πολύ γευστικά και θα περάσετε υπέροχα μαζί με τα παιδιά σας καθώς θα τα φτιάχνετε.














Πασχαλινά κουλουράκια  by Stelios Parliaros







ΥΛΙΚΑ:
 400 γρ. αλεύρι Αλλατίνη Κέικ Φλάουρ 
100 γρ. άχνη
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
½ κουτ. του γλυκού μαστίχα τριμμένη
30 γρ. γάλα 
 αυγό και
γάλα για το άλειμμα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο mixer και με το φτερό τα ζυμώνουμε. Όταν ομοιογενοποιηθούν όλα, αφήνουμε το ζυμάρι για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μ’ αυτό πλάθουμε μακρόστενα κουλουράκια. Αλείφουμε με αυγό και γάλα την επιφάνεια τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν




Καλή επιτυχία!!!









You Might Also Like

5 comments

  1. Μαρία μου οι αναμνήσεις που έχουν τα παιδιά μας είναι η πνευματική κληρονομιά τους! Καλό Πάσχα! Πολλά φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το κέικ πολύ το ζήλεψα! Πρέπει να περάσατε υπέροχα! Ευχαριστούμε πολύ και για τη συνταγή! Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γλυκές οι αναμνήσεις σου Μαράκι μου!! Τι όμορφες στιγμούλες! Να σου πω επίσης ότι προ εβδομάδας έμαθα για την εγκυμοσύνη σου και χάρηκα τοοοόσο πολυ!!! Με το κακό η μπεμπούλα σας να έρθει και να σας τρελάνει ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δοκίμασα πρόσφατα αυτό το νέο αλεύρι και όντως φουσκώνει πάάάρα πολύ!
    (Ασφαλώς θα δοκιμάσω και τα κουλουράκια!)
    ;-)
    Είναι πολύ σπουδαίο να "χαράζεις" αναμνήσεις στα παιδάκια σου! Ναι, μεγαλώνουν και αλλάζουν τα ενδιαφέροντά τους, μα οι μνήμες μένουν!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου! Καλό Πάσχα! Με υγεία! Και όλα με το καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία μου τί όμορφα που πρέπει να περάσατε!!! Πάντα τέτοια!!! Το αλεύρι δεν το δοκίμασα αλλά τα κουλουράκια με βάζουν σε πειρασμό!!!
    Πάντως είναι πολύ όμορφο να φτιάχνουμε αναμνήσεις στα παιδάκια γιατί τα ακολουθούν πάντα και παντού!!!
    Με το καλό Μαρία μου... τώρα διάβασα για τη μπεμπούλα που περμένετε... με το καλό!!! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη και χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή