.

Κοινά παιδικά δωματια για αγόρι και κορίτσι

By 11/07/2017 , ,

H Άννα, μία αναγνώστριά μας, ζήτησε  να της προτείνουμε χρώματα για ένα δωμάτιο γραφείο-βιβλιοθήκη  μικρο και για διαφορετικού φύλλου παιδιά. Έτσι  ήταν ευκαιρία να κάνουμε ξανά ένα άρθρο με θέμα τα παιδικά δωμάτια.


 Καταρχάς όσο πιο μικρό είναι το δωμάτιο τόσο πιο απλό πρέπει να είναι. Λιτές γραμμές και φωτεινά χρώματα στο μεγαλύτερο μέρος του δωματίου θα το κάνουν να φαίνεται πιο ευρύχωρο.


1η Πρόταση


Αν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε υπερυψωμένα κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους κάτω δεν θα το μετανιώσετε. Όσα ντουλάπια συρτάρια και να υπάρχουν είναι χρήσιμα σε μία οικογένεια. Αν πάλι δεν έχετε τόσο μακρύ τοίχο  επιλέξτε μία κουκέτα για να κερδίσετε χώρο.  Αν πάλι τα παιδια κοιμούνται σε άλλο δωμάτιο και θέλετε απλά να φτιάξετε ένα χώρο μελέτης βάλτε μια μεγάλη βιβλιοθήκη.
 Από την άλλη  πλευρά βρίσκονται τα γραφεία, απλά αλλά εργονομικά. Το βασικό χρώμα του δωματίου  είναι ένα ζαχαρί   ενώ ο ένας τοίχος έγινε ένα καφέ-γκρι.  Για να δώσουμε χρώμα ανάλογα με τα παιδιά προτιμάμε πράσινα στοιχεία για το αγόρι και πορτοκαλί για το κορίτσι,όπως μαξιλάρια , καρέκλες , φωτιστικά και καδράκια.



                                                     Photo by Martens JSC - Look for kids' room pictures




Photo by Martens JSC - Browse kids' room ideas 


2η Πρόταση


Total white  με χρώμα μόνο στις λεπτομέρειες.
Δώστε χρώμα στα αντικείμενα και φωτίστε το χώρο. Αν όμως τα παιδιά είναι μικρά ένας τέτοιος χώρος θα λερώνει εύκολα. αν πάλι τα παιδιά είναι πιο μεγάλα θα βάλουν τις λεπτομέρειες και τα χρώματα που θέλουν εκείνα στα αντικείμενα.

                                            Photo by Pamela Sandler Architect - Search home office pictures





3η Πρόταση


Και πάλι μία πρόταση που βασίζεται σε πράσινο - πορτοκαλί. Αλλά πιο χαρούμενο  για πιο μικρά παιδιά. Για να κάνουμε τον χώρο μελέτης πιο ευχάριστο. Πιστεύω ότι τα πουφ στον χώρο μπορεί να είναι ιδανικά για  να διαβάσουν ένα βιβλίο!



                                           Photo by Louie Leu Architect, Inc. - Discover kids' room design inspiration



4η Πρόταση

Βάψτε ένα τοίχο απαλό -κίτρινο και βάλτε λευκά ράφια  ή κρεμάστε τις ζωγραφιές των παιδιών. Για αντίθεση   προτιμήστε κόκκινες καρέκλες. 



                                                    Photo by Meagan Larsen Photography - More kids' room photos



5η Πρόταση


Μοντέρνα σχέδια στους τοίχους θα δώσουν το δικό τους στυλ. Μπορούν να ζωγραφιστουν οι τοίχοι ή να κολλήσετε αυτοκόλλητα τοίχου !Αντι για πράσινα και φούξια στοιχεία όπως εδώ μπορείτε να έχετε μπλε- φούξια συνδυασμούς.



                                           Photo by Neslihan Pekcan/Pebbledesign - Browse kids' room ideas



6η Πρόταση


Το χρώμα της μέντας στις διάφορες αποχρώσεις του ταιριάζει και σε αγόρια και σε κορίτσια. Το κάθε παιδί εδώ έχει τη δική του βιβλιοθήκη -γραφείο με συρτάρια που μπορούν να κρύψουν την ακαταστασία. Διαφανείς καρέκλες ταιριάζουν και στα δυο φύλα.  Το διαφορετικό επίσης σε αυτήν την περίπτωση είναι  ότι τα γραφεία δεν κοιτούν σε έναν τοίχο. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που δεν αισθάνονται άνετα να διαβάζουν κοιτώντας ένα τοίχο. Τα καλώδια για τους υπολογιστές είναι στερεωμένα με κλιπ στην πίσω πλευρά του γραφείου ώστε να μην φαίνονται.

                                           Photo by Leedy Interiors - Look for kids' room pictures



Ελπίζουμε να δώσαμε ιδέες στην φίλη μας την Άννα αλλά και σε όλους εσάς. Θα χαρούμε να μας στέλνετε τις ιδέες σας στο email  parentslandgr@gmail.com



You Might Also Like

1 comments