.

Ποιά είναι τα 5 πιο επικίνδυνα σημεία στο παιδικό δωμάτιο

By 2/17/2018 , ,



Η ασφάλεια των παιδιών στο σπίτι είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχουμε όταν γινόμαστε γονείς. Βάζουμε ασφάλειες σε ντουλάπια και συρτάρια, καλύπτουμε τις γωνίες, κρύβουμε τα απορρυπαντικά κτλ. Αλλά κίνδυνοι κρύβονται ακόμα και στο ίδιο το παιδικό δωμάτιο. Ας δούμε 5 από τα πιο βασικά επικίνδυνα σημεία στο παιδικό δωμάτιο:


1) Δεν κρεμάμε αντικείμενα πάνω από το κρεβάτι των παιδιών. 


Ράφια, κάδρα και γενικά βαριά αντικείμενα ακόμα και με έναν μικρό σεισμό μπορεί να πέσουν πάνω στα παιδιά την ώρα που κοιμούνται.





2)  Δεν αφήνουμε μόνο του το μωρό στην αλλαξιέρα.

Και όταν λέμε δεν το αφήνουμε εννοούμε ούτε για μερικά δευτερόλεπτα. Ούτε για να μετακινηθούμε ένα μέτρο πιο μακριά. Ακόμα και αν πιστεύουμε ότι  το μωρό δεν μπορεί να κουνηθεί. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια θα είναι εκείνη η στιγμή που το παιδί θα αρχίσει να γυρίζει.  


                                        

3)  Ασφαλίζουμε τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα  ώστε να μην ανοίγουν.  

Η πρόσβαση στο μπαλκόνι χωρίς επίβλεψη είναι πολύ επικίνδυνη.  Μπορούμε να βάλουμε πύρους  ειδικά στην απάνω πλευρά του παραθύρου για να μην φθάνουν.

                               Photo by Masfotogenica Interiorismo - Look for kids' room design inspiration

4) Κατεβάζουμε το κάγκελο στην κούνια μόλις μεγαλώσουν τα παιδιά.

Πότε θα έρθει εκείνη η ώρα;  Όταν θα δείτε το ποδαράκι να κάνει την κίνηση να σκαρφαλώσει  είναι η ώρα να κατεβάσετε το κάγκελο. Και να μάθετε στο παιδί να κατεβαίνει με ασφάλεια. Ξέρω ότι αυτό σας ξεβολεύει λίγο. Αλλά από το να πέσουν από μεγαλύτερο ύψος καλύτερα να τα κυνηγάμε λιγάκι.

                                             Photo by Fletcher Rhodes - Discover nursery design ideas

5) Στερεώστε τα έπιπλα στους τοίχους!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι μια σοκαριστική απόδειξη ότι αυτό που εμείς θεωρούμε σταθερό δεν είναι πάντα έτσι. Γιατί οι συρταριερες, τα γραφεία και οι βιβλιοθήκες φτιάχτηκαν με κάποιες προδιαγραφές. Και αυτές  δεν είναι  σίγουρα τα σκαρφαλώματα των μικρών μας εξερευνητών.





Έχετε να προτείνετε και εσείς σημεία που πρέπει να προσέξουμε στο παιδικό δωμάτιο;

You Might Also Like

1 comments