Νηστίσιμα κουλουράκια
Μεγάλη Δευτέρα γι' αυτό και σκέφτηκα να σας δώσω μία νηστίσιμη συνταγή για κουλουράκια. Είναι πολύ εύκολα και όχι πολύ γλυκά. Οπότε είναι και αλμυρό και γλυκό σνακ.
Υλικά
1φλυτζανι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι ρετσίνα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σησάμι
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο σησάμι ακόμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λάδι , τη ρετσίνα και τη ζάχαρη για να λιώσει. Ρίχνουμε το σησάμι και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα ''S'' και τυλίγουμε με το υπόλοιπο σησάμι. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε εκεί για 10 λεπτά έως ότου ζεσταθεί ο φούρνος. Μετά τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στου; 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Τόσο απλά τόσο ευκολα. Καλή σας επιτυχία.
4 comments
Όμορφη συνταγή και φαίνεται εύκολη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Τα απλά είναι και τα καλύτερα! Τέτοιες μέρες που δεν έχουμε χρόνο πολύ, τα κουλουράκια σου είναι Θεόσταλτα. Είναι και νηστίσιμα! Φιλιά..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι, πανεύκολα φαίνονται! Με προβλημάτισες λίγο με το ότι είναι και αλμυρά και γλυκά...αλλά μια δοκιμή θα με πείσει. Πόσα περίπου κουλουράκια βγαίνουν με τα υλικά που μας δίνεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήεύκολα φαίνονται! εγώ φέτος με τον μικρό μουτζαχεντίν εδω βλέπω να τα αγοράζω όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφή