Γαριδομακαρονάδα
Εδώ και μέρες η συνταγή αυτή περιμένει να δημοσιευθεί αλλά δεν προλάβαινα. Η γαριδομακαρονάδα είναι πιο καλοκαιρινό φαγητό αλλά μου αρέσει τόσο πολύ που την φτιάχνω όλο το χρόνο. Οπότε αν και άρχισαν οι βροχές μια αλλαγή στην κλασική μακαρονάδα επιβάλλεται.
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
- 350γρ γαρίδες χωρίς κέλυφος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας (αν έχετε φτιάξει εσείς ακόμα καλύτερα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
- μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό κύβο λαχανικών
- λάδι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια και το βράζουμε σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει. Έτσι γλιτώνουμε το τσιγάρισμα. Παίρνει πιο πολύ ώρα αλλά είναι πιο υγιεινό.
- Όταν μαλακώσει ακόμα και αν δεν έχει πιει το νερό προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ,ρίχνουμε τις γαρίδες , την σάλτσα ντομάτας , τον βασιλικό , το αλάτι, το πιπέρι και τον κύβο.
- Αφήνουμε λίγο να βράσει (ελάχιστο άλλωστε οι γαρίδες δεν θέλουν πολύ) και προσθέτουμε το μπεικιν παουντερ για να δέσει η σάλτσα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα καίμε με λάδι.
Αυτό το πιάτο ήταν η πρώτη επαφή του μικρού μου με τις γαρίδες και από τότε τις λατρεύει σαν τη μαμά του! Ελπίζω να την απολαύσετε και εσείς.
8 comments
Η γαριδομακαρονάδα είναι παντός καιρού!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου :)
Υπερλατρεμενο πιατο, είμαι μακαρονου μ αρεσουν και οι γαριδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπραβο σου
πωπω.. πεντανόστιμη!! και λαχταριστη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θα την απολαύσουμε λέει? Πολύ αγαπημένη συνταγή<3
ΑπάντησηΔιαγραφήμιαμ μιαμ, πολύ μου αρέσει!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν υπάρξει μέρα που θα πω όχι σε γαριδομακαρονάδα, θα έχουν γκρεμιστεί όλοι οι φούρνοι Αττικής και περιχώρων... Εξαιρετική πρέπει να έγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα, Μαρία!
το δικό μου πιατο που είναι;;;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ λατρεύω τις γαρίδες! Ευχαριστούμε πολύ για τη νέα εκδοχή της συνταγής! θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή