Λικερ τσέρι
Συνταγή για τσέρι
Πλένουμε το βύσσινο
Με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια
Παίρνουμε ένα κιλό βύσσινο και το βάζουμε στο βάζο
Προσθέτουμε ένα κιλό ζάχαρη και 4 καρφάκια
γαρύφαλλο
Σε ένα τούλι βάζουμε τα
κουκούτσια, το δένουμε και το τοποθετούμε μέσα στο βάζο.
Το αφήνουμε στον ήλιο για 40 μέρες
κουνώντας το κατά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ανακατεύεται και
να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κατόπιν προσθέτουμε
ένα λίτρο ρούμι ή κονιάκ με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλο και το
αφήνουμε για άλλες δέκα μέρες.
Γλυκάνετε τους καλεσμένους σας με λικέρ από τα χεράκια σας. Μεσα στη βδομάδα θα ανεβάσουμε και συνταγή για γλυκό βύσσινο!!!
Γλυκάνετε τους καλεσμένους σας με λικέρ από τα χεράκια σας. Μεσα στη βδομάδα θα ανεβάσουμε και συνταγή για γλυκό βύσσινο!!!
3 comments
Τέλειοοο!!! Αγαπώ τα λικεράκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανο! Μοσχομύρισε ο τόπος και φυσικά... αναμένουμε τη συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφή;-)
Έτσι ακριβώς το κάνω με τα κράνα από το χωριό! Κι είναι ότι καλύτερο για τις χειμωνιάτικες μέρες για να ζεσταθείς ή για τα κρυολογήματα. Θα δοκιμάσω και τα κεράσια την άνοιξη.
ΑπάντησηΔιαγραφή