.

Όλος ο μήνας σε μία ανάρτηση

By 12/27/2012 ,

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που ξεκουράστηκα μετά από πολύ καιρό. Δεν θυμάμαι και εγώ πόσο!

Ήταν ένας δύσκολος, γεμάτος αλλά και δημιουργικός μηνάς. Καταρχάς το σπίτι μεταμορφώθηκε σε νοσοκομείο και η μαμά σε νοσοκόμα μιας και οι τρεις άντρες μου δεν σταμάτησαν ούτε μια στιγμή να είναι  άρρωστοι. Γαστρεντερίτιδες, λαρυγγίτιδες, πυρετοί και μια μαμά με πολλά ξενύχτια. Ακόμα έχω στο νοσοκομείο μου αφίξεις. Μόλις σηκώθηκε ο άντρας μου από το κρεβάτι, ακούστηκε ο λάρυγγας του μεγάλου μου γιου ύποπτος. 




Όποτε όπως καταλαβαίνετε έπεσαν όλα πάνω μου. Καταρχάς η διακόσμηση του σπιτιού δεν τέλειωσε ποτέ. Αλλά επειδή στολίζουμε αρκετά δεν φαίνεται. Μόνο έξω δεν έβαλα κάτι αλλά δεν πειράζει του χρόνου.

Στη συνεχεία ήταν η σειρά του παζαριού. Σκέφτηκα να διακοσμήσω φλούδες δέντρου. Να μερικά από αυτά.











Ήθελα όμως να κάνω και  άλλες κατασκευές. Προσπάθησα να κάνω κάνα δυο αλλά δεν μου έβγαιναν  όπως ήθελα. Και οι μέρες περνούσαν. Τελευταία στιγμή με έσωσε η Ελπίδα. Πηρά την συνταγή για τα στολίδια κανέλας και έφτιαξα μερικά ταρανδάκια. Τυλιχτήκαν σε  κόκκινη διαφάνεια σαν καραμέλα και πουλήθηκαν όλα.  Μάλιστα μια καρδούλα  με γούρικη και φουντίτσα ήταν και το δώρο της δασκάλας μέσα τετράγωνο κουτάκι. Και χτες ένα ταρανδάκι κρυμμένο σε κουτάκι με decoupage δόθηκε στην θεια μου σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο. Δυστυχώς για αυτά δεν έχω εικόνες. Και μην διανοηθείτε  να προσθέσετε αλεύρι γιατί είναι Κυριακή και δεν έχετε τόση κανέλα σπίτι. ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!





Μετά ήθελα να φτιάξω και κάτι φαγώσιμο . Και πάλι με έσωσε η Ελπίδα με τα μπισκότα σοκολάτας.  Με την ολόκληρη δόση βγήκαν αρκετά κομμάτια (δεντράκια τα έκανα)  για να πουληθούν σε κουτάκια, να δώσουμε στη νονά που ζητάει τη συνταγή και ένα email με το link δεν έχω προλάβει να στείλω η γαϊδούρα. Ή   έστω να το εκτυπώσω ,διπλά μας μένει. Ας ελπίσουμε ότι θα διαβάσει την ανάρτηση λοιπόν. Φωτογραφία τους θα δείτε στην τουρίτσα πιο κάτω . Ναι και εκεί μπήκαν. Τώρα  ελπίζω να μην ζητήσει προμήθεια η Ελπίδα μετά από όλα αυτά γιατί  εγώ δεν εισέπραξα τίποτα. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε και τις δυο συνταγές. Όσες δεν το έχετε κάνει ήδη δηλαδή γιατί από ότι πηρά είδηση δεν ήμουν η μονή. Χαμός έγινε στην bloggoγειτονιά. 





Εδώ είναι κεράκια πάνω σε κουκουναριά που ήθελε να του φτιάξω ένας  φίλος για αγαπημένο του πρόσωπο.

Αλλά η μεγαλύτερη πίεση είναι το Χριστουγεννιάτικο  τραπέζι ανήμερα το βράδυ για την γιορτή του άντρα μου.  Εκεί με βοήθησε λιγάκι και εκείνος αν και είχε πυρετό και ταλαιπωρήθηκε αλλά δεν θα τα κατάφερνα αλλιώς. Έδω είναι ο μπουφές μας και οι τουρίτσες!






 Και την επομένη μέρα με  με 4 ώρες ύπνο σηκώθηκα να τελειώσω κάτι δωράκια  μιας και γιόρταζε ο θειος μου. Στον όποιο πήγα μονή με τα παιδιά αφού ο αντρούλης μου είχε πλέον βγει  εκτός με 39 πυρετό!

Να  πως μεταμορφώθηκε ένα κουτάκι  με λικεράκι που αρέσει στον θειο.





Και βεβαια στο μηνα αυτο δεν ελειψαν και οι σχολικες γιορτες, οι γαμοι, τα παρτυ και αλλα δρωμενα.






                                                              
                                                                                                 Χρόνια Πολλα!!! 




You Might Also Like

18 comments

  1. Περαστικά στους άντρες σου
    Χρόνια πολλά εύχομαι με υγεία
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω βρε Μαράκι, είσαι ακράτητη! Τι υπέροχα που είναι όλα, ήθελα να ήξερα πως τα προλαβαίνεις! Εγώ με πολύ λιγότερα από αυτά και τα έφτυσα τελείως! Περαστικά στους αρωστούληδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπω τι καταπληκτικα πραγματα που εφτιαξες! και ολα αυτα ενω ειχες να γιατροπορευσεις μια ολοκληρη οικογενεια!! μπραβο σου! ελπιζω να εχουν αναρρωσει οι αντρες σου και να ξεκουραστεις και εσυ τις επομενες μερες!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουάου - αυτό θα πεί τα κάνω όλα και συμφέρω!!! Εντυπωσιάστηκα τόσο απο την υπομονή σου με τους άντρες σου στα κρεββάτια του πόνου όσο και με τις πανέμορφες κατασκευές σου!!! Πολλά Μπράβο και Πολλές Ευχές για Χρόνια Πολλά!!! Δέσποινα www.mamasgoodybag.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο κοριτσάκι !! Όλα τα κατάφερες !! Και τι υπέροχα που έγιναν!! Ειδικά το ταρανδάκι..είναι τέλειο!! κι ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια εννοείται!! πολλά φιλιά και πολλές ευχές για μια πολύ πολύ όμορφη χρονιά!! και περαστικά σας φυσικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι μου ταλαιπωρημένο... Τι ομορφιές έφτιαξαν τα χέρια σου!
    Έχεις δύναμη και κουράγιο, μπράβο σου!
    Γρήγορα περαστικά εύχομαι, χρόνια πολλά με υγεία και η Νέα Χρονιά να σας φέρει χαρές, πολλή αγάπη και ό,τι ονειρεύεστε!

    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπράβο ,όλα υπέροχα!!!οι κατασκευές σου πανέμορφες!!
    χρόνια πολλά στον άντρα σου και περαστικά σας!!!!
    κοίτα να ξεκουραστείς τώρα!!!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια Πολλά Μαράκι μου! Μια χαρά τα κατάφερες στις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου, παρόλο που η βασική σου υποχρέωση ήταν να κάνεις τη νοσοκόμα! Γρήγορα περαστικά εύχομαι (αν δεν έχουν αναρρώσει ακόμη οι άντρες σου).

    Το ταρανδάκι στο δέντρο μου άρεσε πολύ!
    Χθες βράδυ φούρνιζα και εγώ τα γνωστά μπισκότα της Ελπίδας για 2η φορά.

    Καλή Πρωτοχρονιά να έχετε!
    Φιλάκια xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι έχεις πια την υποχρέωση προς τον εαυτό σου να κάτσεις και να ξεκουραστείς... Απόλαυσε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς... Μια καλή παιδική ταινία χριστουγεννιάτικου περιεχομένου, λίγο καλό κρασί και μια κουβερτούλα να καλύπτει όλους σας, δίπλα δίπλα στον καναπέ... Με το καλό το νέο έτος Μαρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ Μαρια Μαρακι τι να σου πω!! Μπραβο σου για ολα οσα καταφερες με 3 αρρωστα αρσενικα στο σπιτι!!!
    Το κουτι του λικερ ειναι απιστευτο! Το τραπεζι που εστρωσες πλουσιο και λαχταριστο, οι τουρτες και τα μπισκοτα της Ελπιδας μαγικα, τα δωρακια που εφτιαξες για το παζαρι μοναδικα! Μπραβο σου για ολα και πανω απο ολα για την υπομονη και την δυναμη σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλα υπέροχα και μοναδικά φαντασου ναμην πιεζοσουνα τόσο πολυ ποσά ακόμη θα εφτιαχνες αγάπη μου συγχαρητήρια είσαι Παναξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια σας πολλά Μαρία και περαστικά!!!!Είναι όλα πολύ όμορφα!!!!Μπράβο σου!!!!Να σαι καλά!!!Φιλάκια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γέμισαν τα μάτια μου όμορφα πράγματα ! Είναι όλα υπέροχα! Μπράβο σου ! Να τους χαίρεσαι τους εορτάζοντες και περαστικά !!! Χρόνια πολλά και καλά , Μαρία! Χαρούμενη Πρωτοχρονιά με υγεία, χαρά και ευτυχία! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρία μου, πω πω!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ σου κορίτσι μου, που τα κατάφερες τόσο τέλεια με όλα!!!! Ό,τι μας έδειξες είναι απλά τέλειο!!!! Πραγματικά. Σε θαύμασα. Σκεφτόμουν, καλά, με τόσες αναποδιές και τα έβγαλε με όλα πέρα. Μπράβο σου Μαρία μου. Να είσαι πάντα καλά, να φτιάχνεις τόσο όμορφα πράγματα.
    Ο μπουφές σας έγινε υπέροχος, νοστιμότατα φαίνονται όλα, και οι τούρτες γιαμ γιαμ!!!
    Να τον χαίρεσαι τον αντρούλη σου.
    Περαστικά σε όλους εύχομαι, και σε σένα δύναμη να φροντίζεις τους αγαπημένους σου Μαρία μου.
    ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!!
    Εύχομαι ο νέος χρόνος, να σας φέρει μόνο χαρές, καλή τύχη, αγάπη και υγεία!!!
    Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαράκι, αφού επέζησες πάλι καλά!! χαχα!
    Θα είχα τρελαθεί στη θέση σου! Εσύ εκεί... μέχρι και νοσοκόμα έγινες για χάρη των ανδρών σου!!
    Αξίζεις πολλά συγχαρητήρια! Ότι και αν έφτιαξες είναι φανταστικό με αποκορύφωμα τον πλούσιο τραπέζι και θαυμαστές τούρτες σου!!!
    Καλή Πρωτοχρονιά σε σένα και την οικογένεια σου!!
    Εύχομαι να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαράκι μου δεν έχω λόγια... κι όλα αυτά με τρεις άρρωστους άντρες που κάνουν για δέκα (είναι γνωστό άλλωστε ότι είναι καλύτερο να είμαστε εμεις άρρωστες παρά αυτοί,χιχι)! Αν και ξέρω ότι εσύ πιέστηκες, όλα μου φάνηκαν υπέροχα!!! Σήμερα λάβαμε και την καρτούλα σας όπου πρέπει να σου πω ότι ο άντρας μου ενθουσιάστηκε!!! Θεώρησε πολύ λεπτή την κίνησή σας και σας ευχαριστεί προσωπικώς... αρχικά βλέπεις είχε θεωρήσει λίγο υπερβολή όλη αυτή την ανταλλαγή και την τρέλα μου να γίνει τέλειο το στεφάνι. Ομως με την χειρονομία σας αυτή, τον συγκινήσατε ιδιαιτέρως. Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!!! Σε φιλώ και εύχομαι με το καλό να μπει η καινούργια χρονιά!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. περαστικά στην οικογένειά σου,να γίνουν σύντομα καλά.Μου έμειναν στο μάτι οι φλούδες δέντρου,δε θα το σκεφτόμουν ποτέ!!!!Το ταλέντο σου είναι μαγικό,και η όρεξή σου για σημιουργίες απίστευτα μεγάλη!!!!!Φτάνει ένα μπράβο?Μπα....-)))
    Εύχομαι ολόψυχα
    Καλή Πρωτοχρονιά και καλή νέα Χρονιά 2013


    ………….. ⋱ ⋮ ⋰
    ………….. ⋯ ✰ ⋯
    ………….. ⋰ ⋮ ⋱
    ……… …….*•♥•*
    …… ……. *♥♫♫♥*’.
    … …….. *♥•♦♫••♥*
    ……… *♥☺♥☺♥☺♥*
    ………*♥•♥#♠*♥#♥•♥* ‘
    ……..*♥♫♥♥♫♥♥♫♥♫* ‘
    …….*♥♥☺♥♫♥♫♥☺♥♥*’
    ……*♥♥♣♫♥♣♥♥♣♥♫ ♣♥♥*’
    ….’*♥♥♣♥♫♥♥♫♥♥♫ ♥♣♥♥*’
    ….*~~**~~**~***~~**~~*
    ….(▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓)
    _____███████████
    ♥:♥: ♥: ♥: ♥: ♥: ♥: ♥: ♥: ♥: ♥:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρία μου χρόνια πολλά!!! εύχομαι το νέο έτος να σας χαρίσει μπόλικη υγεία και περίσσεια αγάπη!!! φιλάκια πολλά, να περάσετε πολύ πολύ όμορφα! φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή