.

Πόσο γρήγορα πέρασαν

By 1/02/2014 , , ,

Θυμάστε όταν ήμασταν μικροί που γράφαμε έκθεση γυρίζοντας από τις διακοπές ''Πως πέρασα τις γιορτές;''. Ποτέ δεν μου άρεσε να γράφω. Όχι γιατί μισώ το γράψιμο απλά θέλω να γράφω όταν το νιώθω εγώ. Και ότι αισθάνομαι ότι έχω να πω και να μοιραστώ.  Θα θελα να μοιραστώ λοιπόν κάποιες στιγμές. Άλλες όμορφες και άλλες θλιβερές.

Το πάρτι στο φροντιστήριο (23/12/2013)

Τελευταία μέρα μάθημα και όλα ήταν χαρούμενα. Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα πάρτι για τους μαθητές μας με εκπλήξεις και δώρα.

Ξεκινήσαμε με τις προσκλήσεις. Αν και τα παιδιά γνώριζαν το γεγονός ήθελα κάτι να τους  το θυμίζει. Έτσι ετοίμασα προσκλήσεις απλές αλλά πρόσθεσα και μία μπαλίτσα από πολυμερικό πηλό για να δώσει χρώμα.


Την μέρα εκείνη καθηγητές , φίλοι και κάποιοι μαθητές γεμίσαμε έναν μπουφέ με πολλές λιχουδιές.


Στο βάθος βλέπετε ένα βαζάκι στολισμένο. Μέσα είχε  κόκκινα χαρτάκια έτοιμα για την κλήρωση. Ένας τυχερός κέρδισε ένα tablet προσφορά του φροντιστηρίου! Δυστυχώς δεν μπαίναμε και οι καθηγητές στην κλήρωση.


Παίξαμε και το παιχνίδι με της ερωτήσεις της Κάλης. Είχα προειδοποιήσει τα παιδιά να είναι διαβασμένα και οι αντιδράσεις τους ήταν ποικίλες όταν τους λέγαμε για ένα παιχνίδι γνώσεων. Κανένας τους δεν περίμενε  να αφορούν χριστουγεννιάτικες πληροφορίες. Το διασκεδάσαμε πολύ.

Σε κάθε παιδί δώσαμε χειροποίητα δωράκια βαμμένα με μαυροπίνακα και είχαμε σχεδιάσει μια τρίλιζα αφού κάποια στα διαλείμματα έχουν αδυναμία σε αυτό το παιχνίδι. Από τη βιασύνη μου ξέχασα να πάρω φωτογραφία.


Τα παιδιά μέχρι τις 11 είχαν αποχωρήσει. Οι υπόλοιποι να μην σας πω τι ώρα το ληξαμε και δίνω το κακό παράδειγμα για ξενύχτια. Να ευχηθώ και από εδώ σε όλα τα παιδιά μας Καλή Χρόνια με υγεία , πρόοδο και επιτυχίες!




  Η επόμενη μέρα 

Το επόμενο πρωί ετοιμαζόμασταν για την γιορτή του μπαμπά μας. Ένα όμως τηλεφώνημα και ένα δυσάρεστο γεγονός μας έκαναν να ακυρώσουμε τα πάντα, να αφήσουμε τα παιδιά στην μαμά μου και να αναχωρήσουμε για Θεσσαλονίκη.  
Μέχρι τώρα από τότε που παντρευτήκαμε με τον άντρα μου δεν έχω κάτσει σε χριστουγεννιάτικο μεσημεριανό τραπέζι, αφού ετοιμάζουμε την βραδινή πάντα γιορτή του. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που έκατσα μαζί με κάποιους συγγενείς σε ένα τραπέζι. Μόνο που δεν ήταν τραπέζι χαράς. Γι' αυτό και από του χρόνου θα στρώνω γιορτινό τραπέζι ανήμερα τα Χριστούγεννα.Για να έχω όμορφες αναμνήσεις με τα παιδιά και τον άντρα μου.
Γυρίσαμε το βράδυ αργά και ένιωσα πολύ καλά τι σημαίνει το τραγούδι Driving home for christmas. Ανυπομονουσα να τα σφιξω στην αγκαλιά μου αν και δεν είχα λείψει πολύ.

               



Οι δικές μας στιγμές

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν μια προσπάθεια για να αναπληρώσουμε ότι χάσαμε. Να δημιουργήσουμε ευχάριστες στιγμές γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να προχωρά, να ζεις και να δημιουργείς.
Πήγαμε σε παιδότοπους και φωτογραφηθηκαμε με τον άγιο Βασίλη, παίξαμε και κάναμε τσουλήθρα!



Στήσαμε σκηνές μέσα στο σαλόνι. Και όχι αυτοσχέδια όπως κάναμε και στην πρώτη ανάρτησή μας. Κανονική. Και κοιμηθήκαμε εκεί παρέα με το δέντρο και το τζάκι μας.


Παίξαμε επιτραπέζια και συναντήσαμε δικούς μας ανθρώπους
Αλλάξαμε χρονιά οικογενειακά  και φτιάξαμε χειροποίητα δωράκια για συγγενείς, νονούς και φίλους.
Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω και τα δωράκια που έφτιαξα φέτος.


Το 2014

Εύχομαι αυτή η χρονιά να χαρίσει σε όλους ευτυχισμένες στιγμές. Με υγεία , αγάπη και  τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε το μέλλον.













You Might Also Like

14 comments

  1. Η χρονιά που πέρασε να πάρει μαζί της όλες τις στεναχώριες και η χρονιά που ήρθε να φέρει μόνο χαρά. Σου εύχομαι Καλή χρονιά με υγεία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ την ζήλεψα την σκηνή σας!!! (και τον μπουφέ..αλλά δεν τολμάω να αναφερθώ εκτενώς..μιαμ μιαμ) Καλή Χρονιά. Να παραμείνουμε όλοι γεροί, δυνατοί, αισιόδοξοι, θαρραλέοι, με πολλά όνειρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά με υγεία και πολλά αληθινά χαμόγελα! Τι τέλεια η σκηνή κάτω από το δέντρο!! Μαγική ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφα όλα Μαρία μου!!!Καλή χρονιά μέ υγεία καί ευτυχία στό σπιτικό σου!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά να έχεις με υγεία
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι μου να ναι τα πρώτα και τα τελευταία χριστουγεννα που έκανες μακριά από τα παιδάκια σου! καλή χρονιά με πολύ υγεία και αγάπη και κανένα δυσάρεστο γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν εξαιρέσουμε το δυσάρεστο γεγονός τα υπόλοιπα τα ζήσατε στο φουλ με πολλή πολλή τρέλα και αυτό είναι πολύ όμορφο!! εύχομαι μόνο ευχάριστες στιγμές στη ζωή σας, φιλάκια πολλά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά, Μαρία μου!!!!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου, πάντα με υγεία, αγάπη και χαρά γύρω σου!!!!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Χρονιά με υγεία και αγάπη!!!!Φφφφ...δύσκολα μακριά από τα παιδιά!!!
    Η σκηνή είναι αξιολάτρευτη,όπως και όλες οι δραστηριότητές σας-)

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή Χρονιά! Πολλές ευχές για ένα 2014 με υγεία, αγάπη & δημιουργικότητα! Είθε τα δυσάρεστα να μείνουν μόνο στο παρελθόν και το μέλλον να είναι γεμάτο με στιγμές χαράς για εσένα & την οικογενεία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ ομορφα ολα!!!!Καλη χρονια να εχετε με υγεια!!!και με αγαπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτές οι ιδέες που δίνετε μου θύμισαν τα παιδικά μου χρόνια...τότε εμείς δεν στήναμε σκηνές στο σαλόνι ...βάζαμε σεντόνια & κουβέρτες & κάναμε πικνικ!!! Για πολλά θεματικά πάρτυ μπορείτε να δείτε & το site μας www.polyparty.gr, για ψυχαγωγία των παιδιών από 40€. Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία η ανάρτηση σου , και οι φωτογραφίες υπεροχες! Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου, το εκτιμώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή