.

Βαπτιστικά παπουτσάκια

By 2/27/2014 ,



Σε λίγο καιρό θα αρχίσει η περίοδος των βαπτίσεων. Οι νονοί έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζονται και να ψάχνουν τα ρουχαλάκια και τα βαπτιστικά παπουτσάκια που θα φορέσουν τα βαπτιστήρια τους.

Αυτό που πρέπει να αναλογιστούν οι νονοί και να συζητήσουν με τους γονείς του παιδιού πριν αγοράσουν τα παπουτσάκια είναι αν θέλουν το ζευγάρι αυτό να το κρατήσουν σαν ενθύμιο ή αν επιθυμούν με αυτό να κάνει τα πρώτα βηματάκια το παιδί.

Και επειδή οι περισσότεροι είμαι σίγουρη ότι θα σκεφτείτε πιο πρακτικά ας δούμε μερικά  tips για  την επιλογή μας.

  • Αποφύγετε τα πολύ επίσημα παπουτσάκια. Ναι, είναι εντυπωσιακά αλλά οι μικροί μας φίλοι δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες  να τα φορέσουν. Το ποδαράκι τους μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και πολύ σύντομα θα είναι πολύ μικρά για τα ποδαράκια τους.









  • Επιλέξτε παπούτσια που να αγκαλιάζουν  την μικρή πατουσίτσα. Να είναι κλειστά από μπροστά και να προστατεύουν την φτέρνα. Τα πρώτα βηματάκια των μικρών μας είναι πάντα ασταθή γι αυτό και πρέπει να προσέξουμε για τραυματισμούς.







  • Η σύνθεση του παπουτσιού για μωρά είναι εξίσου σημαντική. Καλό είναι να προτιμάμε παπούτσια με στέλεχος ,επένδυση και εσωτερική σόλα από δέρμα ώστε να μην μυρίζουν και να αποφευχθεί η πιθανότητα να παρουσιαστούν μύκητες.







  • Είναι επίσης πολύ χρήσιμο να σκεφτούμε και πρακτικά ζητήματα που θα λύσουν τα χέρια της μαμάς. Γι αυτό και επιλέγουμε παπούτσια με σκρατς ή φερμουάρ.






  • Για να είναι εύκολο να φορεθουν  καθημερινά τα παπούτσια πρέπει να είναι σε χρώματα που να ταιριάζουν με τα περισσότερα ρούχα των μικρών μας. Για τα αγόρια ιδανική λύση είναι τα παπούτσια που έχουν μπεζ, γαλάζιο και γκρι ταιριασμένα σε ένα παπούτσι. Για τα κορίτσια ροζ, μπεζ, κίτρινο είναι σίγουρο ότι κυριαρχεί στην γκαρνταρόμπα τους. Φυσικά και για τα δύο το λευκό είναι all-time classic. Και μην ανησυχείτε για τα ανοιχτόχρωμα χρώματα. Σε αυτήν την ηλικία δεν συχνάζουν σε μέρη που μπορούν να τα λερώσουν ή να τα καταστρέψουν!





  • Τέλος  μην ανησυχείτε ότι με αυτούς τους περιορισμούς δεν θα καταφέρετε να ακολουθήσετε το θέμα της βάπτισης. Θα μπορέσετε εξίσου εύκολα να βρείτε σε ναυτικό στυλ, με πεταλούδες αλλά και μοδάτές μπαλαρίνες για κορίτσια με έντονη προσωπικότητα.






Το πιο σημαντικό όμως είναι να τα προσφέρετε με αγάπη και να συνεχίσετε να είστε δίπλα στα παιδιά όχι μόνο στα πρώτα τους βηματάκια αλλά για μια ζωή.




You Might Also Like

2 comments

  1. Αξιολάτρευτα παπουτσάκια για μικρά ποδαράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχώρισα κάποια παπουτσάκια μοντέρνα και στυλάτα.
    Στη βάπτιση του γιου μου του φορέσαμε αθλητικά ΝΙΚΕ και την κόρη μου την πήγαμε με αθλητικο στην εκκλησιά οταν βαπτιζόταν. Ειμαστε σπορ φαμίλια, πως να το κάνουμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή