.

Πως να διοργανώσετε μια οικονομική βάπτιση

By 1/30/2017 , , , ,

Έχει έρθει ο καιρός να προετοιμάσουμε την βάπτιση της μπέμπας.  Η σκέψη ήταν να τα ετοιμάσω όλα εγώ. Και να βοηθήσει όποιος άλλος μπορεί βέβαια.  Ξενύχτησα πάρα πολλές ώρες στο pinterest , ήξερα ήδη τα μαγαζιά που θα πάρω τούλια και υφάσματα. Θα μαγείρευα  τα πάντα μόνη μου ( που λέει ο λόγος-μαζί με γιαγιάδες,νονά αδερφή) . Το έχω ξανακάνει άλλωστε στις βαπτίσεις των αγοριών. Θα τυλιγαμε τις μπομπονιερες όπως στη βάπτιση του Νικόλα.  Και μετά πήγα στην έκθεση Γάμος-Βάπτιση. Βρήκα συγκεντρωμένους τόσους επαγγελματίες με εκπληκτικές προσφορές. Και άλλαξα πολλά από τα αρχικά σχέδια.  Κάποια πράγματα τα ανέθεσα σε επαγγελματίες καθώς το κόστος έβγαινε περίπου το ίδιο. Κάποια αποφάσισα ότι θα ήθελα να γίνουν από τα χεράκια μου. Και κάποια άλλα δεν θα τα χαρακτήριζες οικονομική λύση αλλά ήταν το ιδανικό για μένα.






Θα σας προτείνω λοιπόν μερικές ιδέες που θα ρίξουν το κόστος.


  • Ξεκινάμε από τα προσκλητήρια. Αν θέλετε την πιο εντυπωσιακή εκτύπωση και έντονα χρώματα τότε η λύση diy δεν είναι για σας. Υπάρχουν όμως υπέροχα έτοιμα προσκλητήρια στην αγορά με 0,5 Ευρώ. Μάλιστα ορισμένα τυπογραφεία μειώνουν την τιμή ανάλογα με τα κομμάτια. Μπορείτε όμως και να ετοιμάσετε μόνοι σας.   Για παράδειγμα μπορείτε να διπλώσετε στη μέση ένα χρωματιστό χαρτόνι και να τοποθετήσετε ένα ρυζόχαρτο ανάμεσα όπως στην εικόνα. Σε αυτό θα έχετε εκτυπώσει το κείμενο. Στο πάνω μέρος κάντε δυο τρύπες και περάστε κορδέλα λεπτή της επιλογής σας. Στην πρόσοψη μπορείτε να ζωγραφίσετε εσείς κάτι σχετικό με το θέμα, με την προϋπόθεση ότι πιάνει το χέρι σας και έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο! Διαφορετικά μπορείτε να κολλήσετε έτοιμα στοιχεία από τσόχα όπως κορόνα , αυτοκίνητο, λουλουδάκια ή ακόμα και αστερίες αν το θέμα σας είναι θαλασσινό.

  • Ο στολισμός της εκκλησίας. Εδώ δύσκολα θα καταφέρετε το κόστος σας  να είναι μικρότερο από του επαγγελματία. Για παράδειγμα μια γυάλα κοστίζει 3,5 - 5 ευρώ. Ένα σκέτο μπανερακι από γάζα κοστίζει 3 ευρώ. Οι ξύλινες φιγούρες κοστίζουν από 10 έως και 50 ευρώ.Τα τούλια έχουν 0,70 ευρώ το μέτρο. Αλλά θα χρειαστείτε αρκετά μέτρα. Φαναράκια  ή κηροπήγια από μπαμπού χωρίς το κερί μπορείτε να βρείτε  από 10 ευρώ έως 35.  Μπαλόνια μπορείτε να προμηθευτείτε σε πολύ καλές τιμές αλλά αν θέλετε να τα φουσκώσετε με ήλιον θα δυσκολευτείτε.  Το καλό είναι ότι τα αντικείμενα θα σας μείνουν αλλά πάλι αν ερχόταν κάποιος και σας έκανε την διακόσμηση με 80 -100 ευρώ (χωρίς λουλούδια βέβαια) δεν θα το ξανασκεφτόσασταν; Και να ξέρατε ότι δεν θα τρέχατε εσείς να στολίσετε την εκκλησία νωρίτερα; 

  • Και πάμε στις μπομπονιερες. Εδώ μπορείτε αν διαθέσετε πολύ χρόνο να γλιτώσετε αρκετά χρήματα με τον όρο ότι δεν θα προσπαθήσετε να φτιάξετε μια μπομπονιέρα υπερπαραγωγή. Γιατί τότε θα σας στοιχίσει περισσότερο.  Θα σας πρότεινα λοιπόν  να κάνετε τις απλές μπομπονιερες με τούλι και κορδέλα. Και σαν διακοσμητικό προτιμήστε κατι μικρο και διακριτικό σαν αυτά που βάζουν στα μαρτυρικά. Θα χρειαστείτε 2-3 φύλλα έτοιμα κομμένα τούλι για να δείχνουν πλούσιες. Καλύτερα σε διαφορετικό χρώμα Μπορείτε να δείτε πως είχαμε φτιάξει τις μπομπονιερες του Νίκου εδώ.εδώ Το διακοσμητικό που είχαν επιλέξει οι γονείς ήταν ένα κανονικό μπρελόκ και γι αυτό η τιμή ήταν πάνω από 1 ευρώ. Τα τούλια έχουν 11-15 ευρώ τα 100 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος. Στις ίδιες τιμές μπορείτε να βρείτε και γάζα και οργαντζα και τούλι αράχνη και δίχτυ. Μια ακόμη λύση θα ήταν να πάρετε μικρά πουγκακια  και να φτιάξετε μόνοι σας σαπουνακια. 

  • Φωτογράφιση- Βιντεοσκόπηση. Εδώ οι περισσότερες προσφορές  κυμαίνονται από 400 έως 1200 Ευρώ. Ανάλογα με τα άλμπουμ που δίνουν, αν θα κάνουν pre-baptism φωτογράφιση , αν θα έχετε drone κτλ. Εδώ το μόνο που έχω να σας συμβουλευσω είναι να βρείτε τον φωτογράφο εκείνο που θα πάρει τις καλύτερες ληψεις, που οι φωτογραφίες του δεν θα είναι θολές και τον καμεραμάν που θα αποτυπώσει όλο το μυστήριο όπως εσείς θα θελατε να το θυμάστε. Βεβαιωθείτε οτι θα σας δώσουν το υλικό σε στικακι για να εκτυπωσετε και αργότερα οτι θέλετε εσείς και αποφύγετε να δεχτείτε να ανέβουν οι φωτογραφίες της βάπτισης έστω και με κωδικό στο internet. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ. 

  • Βιβλίο ευχών. Τα έτοιμα κοστίζουν από 40 έως 50 ευρώ. Πολλές φορές τα πακέτα φωτογράφισης εμπεριέχουν το άλμπουμ αυτό όταν έχει προηγηθεί φωτογράφιση του παιδιού σε προηγούμενη ημέρα από αυτή της βάπτισης. Μπορείτε όμως με 6 ευρώ να πάρετε ενα λευκό άλμπουμ και να το στολισετε εσείς ανάλογα με το θέμα. Εκτυπώστε φωτογραφίες από τον πρώτο χρόνο του παιδιού και έτσι έχετε το πρώτο του άλμπουμ  μαζί με τις ευχές όλων των καλεσμένων. 

  • Πακέτα για τους νονους. Υπάρχουν αρκετά πακέτα με επώνυμους σχεδιαστές από 200 ευρώ! Μπορείτε να βρείτε και εκπληκτικά φορέματα και σετάκια για τα αγόρια που να μην είναι μόνο για βάπτιση και να ρίξετε το κόστος. Λαδοπανα από 40 ευρώ και λαμπάδα απλή που θα διακοσμησετε εσείς απο 6,5 ευρώ. Εκεί που δεν θα πρότεινα οικονομία είναι στα παπούτσια του μωρού. Συνήθως τα μωρακια είναι 1 έτους και τα παπουτσάκια αυτά θα είναι τα πρώτα τους. Πάρτε κάτι ομορφο και διακριτικό που να μπορεί να το φορέσει κάθε μέρα αλλά προσέξτε να είναι ανατομικό και κατάλληλο για τα πρώτα του βηματακια.

  •  Τα γλυκά της βάπτισης.  Μπισκότα θα βρείτε από 1,20 ευρώ. Μπεζεδες από 15 ευρώ οι λευκοί εως 22 ευρώ οι χρωματισμενοι. Περίπου 120 κομμάτια. 1 ευρώ τα μακαρον. 1,2 ευρω το προφιτερολ σε ποτηράκι και 1 ευρώ τα σφηνάκια.  Παστακια απο 1 ευρω το τεμάχιο. Το κόστος  στα χειροποίητα γλυκα είναι 0.2 ευρώ φθηνότερα. δηλαδή πολύ μικρή διαφορά. Αλλά θα το έχετε φτιάξει με τα χερακια σας.

  • Τέλος πάμε στη δεξίωση. Εκεί μόνο που θα το αναφέρουμε φεύγουμε απο τη σφαίρα του οικονομικού. Οι δεξιώσεις ξεκινούν από 20 ευρώ εως 40. Πιο οικονομικά έρχεται ο μπουφέ ς μπροστά στην εκκλησία με λίγα κεράσματα , τα candy bars με γλυκίσματα και λεμονάδα και ο κλασικός παγωτατζης.

Το πιο σημαντικό είναι να απολαύσετε τη μέρα που το μωράκι σας θα πάρει το όνομά του κσι θα μπει στους κόλπους της εκκλησίας.


You Might Also Like

5 comments

  1. Μα τί αναλυτικές πληροφορίες!! Μπράβο! Εύχομαι να απολαύσετε τη δική σας βάφτιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου θύμησες τη βάπτιση του μικρού μου ανιψιού που τα περισσότερα τα κάναμε μαζί με την αδερφή μου.. είναι ωραία ασχολία και να ψάξεις και να φτιάξεις κλπ..αρκεί να υπάρχει χρόνος! Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση... και μια πολύ όμορφη ασχολία!!! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ψάχνεις βρίσκεις και οικονομικές λύσεις. Με το καλό η βάπτιση λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!Είναι αλήθεια ότι και εγώ στη βάφτιση του γιου μου διαπίστωσα ότι είναι λίγα αυτά που κερδίζεις αν τα φτιάξεις όλα μόνη σου, απλά έχεις τη χαρά της δημιουργίας για το παιδάκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή