.

Παιδικά δωμάτια με θέμα την άνοιξη

By 5/07/2014 ,


Έφτασε ο Μάης. Αν και είναι ο τελευταίος μήνας της άνοιξης νομίζω ότι είναι ο πιο καθοριστικός.  Ο καιρός γίνεται καλύτερος και μας δίνεται η δυνατότητα να  χαρούμε τα λουλούδια που έχουν ανθίσει. Αν όμως θέλουμε να έχουμε την άνοιξη καθημερινά στη ζωή μας αρκεί να στολίσουμε τα παιδικά δωμάτια με λουλούδια.

Σε αυτή τη στήλη σκοπός δεν είναι να σας παρουσιάσω εντυπωσιακά δωμάτια που ποτέ δεν θα μπορούσε να έχει το παιδί σας. Κάποιες φορές θα επιλέγονται και τέτοια για αλλαγή αλλά κυρίως θέλω να σας δείχνω εύκολες και οικονομικές λύσεις για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε έναν ονειρικό χώρο. 




Eclectic Kids by Breinigsville Interior Designers & Decorators Shoshana Gosselin

Το πρώτο ανοιξιάτικο δωμάτιο έχει βαφτεί σε απαλό πορτοκαλομπεζ χρώμα.  Στο κρεβάτι επιλέχτηκε ένα κάλυμμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου και οι κουρτίνες σε έντονο φούξια. Για να δώσουμε όμως ανοιξιάτικη διάθεση δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λουλούδια. Δημιουργήστε λοιπόν λουλούδια  από χαρτί και με πράσινο χρώμα σχεδιάστε ευθείες στον τοίχο αλλά και φύλλα.  Είναι πολύ απλή ζωγραφική που αν το παιδάκι σας είναι λίγο μεγαλύτερο μπορεί να κάνει και μόνο του.



Ένα πολύ απλό αλλά όμορφο κοριτσίστικο δωμάτιο με λιλά αποχρώσεις με ένα πανέμορφο κάλυμμα με λουλούδια και μαξιλάρια σε σχήμα λουλουδιού. Χαρακτηριστική πινελιά τα άδεια κλουβιά σε διάφορα σημεία του δωματίου. 





Για αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιήθηκε ένα παλιό κρεβάτι που κόστισε μόνο 150$ αλλά κατάφεραν να το μετατρέψουν σε ένα πανέμορφο έπιπλο για το παιδί.  Οι τοίχοι ζωγραφίστηκαν με λουλούδια,πεταλούδες και δέντρα. Πάνω από προσκέφαλο τοποθετήθηκαν κύλινδροι ραψίματος με τα γράμματα. Είναι πολύ εύκολη κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε ή να αγοράσετε από αρκετούς crafters που κάνουν θαύματα. 






Πολλοί έφηβοι ζητούν μαύρο στο δωμάτιό τους. Πριν να είναι αργά μπορείτε  να μάθετε στο παιδί να εκτιμά το μαύρο σε συνδυασμό με άλλα χρώματα. Μην το φοβηθείτε σαν χρώμα. Απλά επιλέξτε  να το συνοδεύσει ένα πολύ έντονο και φωτεινό χρώμα  μαζί με κάποιο mural όπως αυτό με φούξια ακτινωτά λουλούδια. 



Modern Kids by Minneapolis Architects & Designers CHRISTIAN DEAN ARCHITECTURE, LLC



Το τελευταίο δωμάτιο μου φαινεται σαν να μην τελείωσε ποτέ. Εγώ θα εβαφα για παράδειγμα τους τοίχους στο ιδιο χρώμα με την κουβέρτα. Εσείς τι θα είχατε να συμπληρώσετε για να γίνει ακόμα καλύτερο;



Και εδώ τελειώνει η δεύτερη  μας ανάρτηση για τα παιδικά δωμάτια. Την άλλη βδομάδα θα επιστρέψω με μερικές ακόμα ανοιξιάτικες προτάσεις. Αν κάποιος θα ήθελε να παρουσιαστεί το δωμάτιο των παιδιών του ή κάποια πρωτότυπη γωνιά του μέσα από αυτή τη στήλη μπορεί να στείλει τις φωτογραφίες στο parentslandgr@gmail.com με ένα μικρό κείμενο. Θα χαρούμε να μοιραστούμε ιδέες.

You Might Also Like

6 comments

  1. Πωπω, ομορφιές!
    Υπέροχα είναι όλα! (Μη σου πω πως τα θέλω και για 'μενα!)
    ;-)
    Φιλάκιαααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α τι καλά που είναι!!! Θα με κάνετε να κάνω παιδί στο τέλος εσείς χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα Μαρια μου!!!!!!! Τι ομορφα που μας τα παρουσιαζεις!!!
    Σ' ευχαριστουμε για τις προτασεις!!!!
    Φιλακιααααα :***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την άνοιξη πάντα έχουμε τάσεις ανανέωσεις !!! Λουλούδια λοιπόν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ti omorfa...ο πινακας στο τελευταιο γινεται ευκολα με υφασμα. τελειες προτασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περισσότερο από όλα μου άρεσε το δεύτερο δωμάτιο.
    Ο συνδυασμός του λιλά με τα λευκά έπιπλα και τα παστέλ λουλούδια είναι πολύ πετυχημένος!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή