.

Chore charts

By 3/24/2013 ,

Τον τελευταίο καιρό τα μικρά μου βάλλονται από ιώσεις. Αυτό σημαίνει φάρμακα και νεύρα.  Και φυσικά χαϊδεύονται περισσότερο και είναι εντελώς απείθαρχα. Ποιο ''όχι'' το 1940. Εδώ να δείτε.  Έπρεπε κάτι να γίνει.

Αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε για άλλη μια φορά τους πίνακες επιβράβευσης. Την προηγούμενη φορά  είχε χάσει το ενδιαφέρον του και δεν μας βοήθησαν και πολύ. Τελικά τώρα κατάλαβα ότι το παν είναι το βραβείο. Αλλά θα πούμε για αυτό μετά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε είναι τι θα μπορούσε να κάνει το παιδί στην ηλικία του και ποιες συμπεριφορές του δεν μας αρέσουν περισσότερο. Να συζητήσουμε μαζί του τι θα ήθελε να είναι στη λίστα  και τι θα ήθελε να κερδίσει σαν βραβείο. Καλό θα ήταν μάλιστα να συμμετέχει και στην κατασκευή του πίνακα.

Έτσι και εμείς φτιάξαμε τον δικό μας. Πήγαμε μαζί στο βιβλιοπωλείο και πήραμε έναν λευκό πίνακα και μαρκαδόρους. Δεν είναι αυτό που θα ήθελα σαν αποτέλεσμα αλλά  μέχρι να δούμε πως δουλεύει για μερικές μέρες νομίζω ότι μας κάνει. Μετά και αφού τον οριστικοποιήσουμε θα φτιάξουμε έναν καλύτερο.



Μικρά πράγματα για τα οποία γίνονταν ομηρικοί καυγάδες. Το αποτέλεσμα είναι πάνω από τις προσδοκίες μας. Δεν μας φέρνει αντίρρηση και μάλιστα προθυμοποιείται να βοηθήσει. Σαν να μεταλλάχτηκε το παιδί μου. Σηκώνεται το πρωί χωρίς κλάμα και στρώνει το κρεβάτι του χωρίς να του το πει κανείς. Αλλάζει τα ρούχα του και όταν μπαίνει σπίτι και δεν τα πετάει από δω και από εκεί. Πλένει τα χέρια και τα δόντια του και όταν του ζητάς βοήθεια έρχεται όλο χαμόγελο.

Φυσικά όπως είπα  το μυστικό ήταν το βραβείο. Την προηγούμενη φορά είχαμε επιλέξει βόλτες και δραστηριότητες, που όμως καθυστερούσαν να γίνουν και έτσι δεν είχε καθημερινό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά στη μάχη μπήκε ο υπολογιστής. Μέχρι τώρα έπαιζε μόνο Σαββατοκύριακο, όμως τώρα πρέπει να κερδίζει 10 αστεράκια για να παίξει 1 ώρα. Και γιατί θα μου πείτε να δεχτεί να χάσει το κεκτημένο του και να πρέπει να το διεκδικήσει; Αν παρατηρήσετε τον πίνακά μας πολλά αστεράκια κατακτώνται εύκολα. Έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει περισσότερες μέρες από αυτές που δικαιούνταν πριν. Φυσικά υπάρχει και το βραβείο της εξόδου για πιο πολλά αστεράκια, πράγμα που το ζήτησε ο ίδιος εξάλλου.

Δεν ξέρω ποσό θα κρατήσει αυτή η περίοδος αλλά αυτό το τριήμερο θα μου μείνει αξέχαστο. Γι' αυτό και άρχισα να ψάχνω τρόπους να κάνω τον πίνακα μας καλαίσθητο αφού μάλλον ήρθε για να μείνει αυτή τη φορά. Να τι έχω βρει.

                                                                                                                                                                        πηγή



                                                                                                            πηγή




                                                                                                                    πηγή
                 

                  Παρακάτω σας έχω έναν σύνδεσμο για τα βρείτε εικονίτσες

                                                                                                                                                 πηγή


Και επέιδη και ο μικρός ζητά τα δικά του αστεράκια, αν και δεν θα πετύχει....

                                                                                                                 πηγή




Ο χρόνος θα δείξει αν όλα θα παραμείνουν έτσι ήσυχα!!!






                                                          

You Might Also Like

29 comments

  1. Αν παραμείνουν κάνε νέα ανάρτηση με τα αποτελέσματα να το παλέψω κι εγώ. Νομίζω παίζει ρόλο που δεν ξέρει να διαβάζει ο δικός μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον! Αν δεν κάνω λάθος, πάνω στο ερώτημα της Γεωργίας, είναι αποτελεσματικό και για παιδιά από 3 χρονων και πάνω; Νομίζω δεν έχει σημασία αν δεν ξέρουν να διαβάζουν, χρησιμοποιείς λογικά κάποια σύμβολα και το προσαρμόζεις ανάλογα σωστά; Καλό απόγευμα φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλα θα ειναι πιο δυσκολο στην εφαρμογη. Θα το κανω και με τον μικρο και θα σου πω. Επισηs λεω να φτιαξω ενα και για μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά λες..αυτό θα χρησίμευε και στους ενήλικες!
      Διάβασα το σχόλιό σου στης Δήμητρας και γέλασα πολύ! :)
      Απάντησα εκεί φιλάκια καλή εβδομάδα και περαστικά!!

      Διαγραφή
  4. αχ ωραια ιδεα, την εχω δει πολλες φορες σε ξενα μπλογκς αλλα εμεις ειμαστε τοσο μικρες ακομα.....μαλλον με τον αντρα μου πρεπει να το δοκιμασω....
    πολυ ωραιες οι ιδεες που βρηκες και απο εικαστικης αποψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον πρεπει να εχουμε ολοι στην οικογενεια απο εναν πινακα! Τι βραβειο να ζητησω?

      Διαγραφή
    2. Και εγώ έναν πακέτο για τον δικό μου λατρεμένο σύζυγο!!!

      Διαγραφή
  5. τελικα με την καταλληλη ανταμοιβη μπορουν να γινουν τα καλυτερα παιδια!!απο τι ηλικια μπορει να εφαρμοστει με επιτυχια;εμενα ειναι 2,5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συντομα θα σου πω και για το 2.5. Θα εφαρμοσω το τελευταιο.

      Διαγραφή
  6. Θα αποδώσει καρπούς, μην ανησυχείς! Το δούλεψες καλά και οργανωμένα!

    Αν στην πορεία χάσουν το ενδιαφέρον τους πάλι, άλλαξε το είδος του "βραβείου" - μπορούν να συλλέγουν αυτοκόλλητα αντί για αστεράκια (έχει πολύ οικονομικά το γνωστό παιχνιδοκατάστημα), ή μπορείς να βάζεις παιδικές σφραγίδες. Επίσης, μπορείς να αλλάξεις το οριστικό "έπαθλο", για παράδειγμα, αν συλλέξουν έναν αριθμό αστεριών που θα θέσεις εσύ, στο τέλος του μήνα θα τους δωρίσεις ένα οικονομικό παραμύθι ή παιχνίδι. Θα πρέπει όμως να παλέψουν γι' αυτό!! Το βραβείο λειτουργεί ως κίνητρο και αποτελεί δοκιμασμένη και πετυχημένη "συνταγή"! Καλή επιτυχία... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο σε ευχαριστούμε... Σε λίγο καιρό θα το χρειαστούμε κι εμεις!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φοβερή ιδέα για τα ατίθασα μικρούλια!! εύχομαι να πάει καλά η προσπάθεια!! :) φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγω δεν εχω τα κουραγια για πίνακες και αυτοκόλλητα...εφαρμόζω παλιές μεθόδους χαχαχαχα
    περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα της δικής σου ,που μάλλον θα είναι θετικά!δεν ξερω ,αλλά τα δικά μου παιδιά ,σιγουρα ειναι απο άλλον πλανήτη ,δεν τα αγγιζει καμιά μέθοδος χαχαχαχαχα γελαω για να μην κλάψω Μαράκι! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω διαβάσει πολλές φορές την ανάρτησή σου Μαράκι και δεν θα μπορούσα να μην αυμφωνήσω περισσότερο!! Είχα διαβάσει για τους πίνακες επιβράβευσης αλλά δεν τους είχα πάρει πολύ σοβαρά. Τώρα που έρχεσαι εσύ, το φιλαράκι μου και μου το επιβεβαιώνεις με χειροπιαστά παραδείγματα, δεν το συζητώ!!! Αύριο κιόλας ξεκινάει εφαρμογή!!! Τι τραβάω καθημερινά για να μην πετάνε τα ρούχα τους, να κάθονται ήσυχα στην καρέκλα, να βγάζουν τα ρούχα τους απο το βράδυ, κλπ!!! Τα ξέρεις άλλωστε.
    Έχω ένα πίνακα ανακοινώσεων από φελλό και θα φτιάξω κάτι εκει σε Α3 και αν πάμε καλά θα το τελειοποιήσω!!
    Σ'ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία ιδέα, για μεγάλα παιδιά (και εννοώ τον άντρα μου) μπορεί να εφαρμοστεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι πολύ καλή ιδέα! Και είδες που λειτουργεί; Κι εγώ ένα για το σύζυγο παρακαλώ! χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πάρα πολύ καλή ιδέα!!!Η επιβράβευση είναι το α+ω για όλους τους ανθρώπους και έχει μαγικά αποτελέσματα!!!!
    πολλά φιλιά-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ καλό το κόλπο με τον πίνακα και ελπίζω να βρεις τις ώρες γαλήνης και ησυχίας που χρειάζονται σε κάθε γονιό τη σημέρον ημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάρα πολύ ενδιαφέροντες οι πίνακες επιβράβευσης σαν ιδέα! Θα την εφαρμόσω :)

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν εννοώ τώρα. Όταν η μικρή θα είναι σε θέση να συμμετέχει στη δημιουργία του :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Tέλεια ιδέα!Θα το κάνω κι εγώ στον άντρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμείς εφαρμόζουμε τα αυτοκόλλητα επιβράβευσης. Σε κάθε καλή πράξη 1. Την Κυριακή πηγαίνουμε βόλτα με το μετρό (η λατρεία του) τόσες στάσεις, όσα αυτοκόλλητα μάζεψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mαράκι μου υπεροχες οι ιδέες σου!!!αν ολα αυτα που γράφεις τα μικρά σου τα καταφέρνουν,μπράβο τους!!!η μικρή μου βαριέται το σημαντικότερο ..να πλυνει τα χέρια της.....της το θυμιζω συνέχεια....αλλα και πάλι με το ζόρι....αν τηςπω παιξε με τα νερά τότε ειναι σαν να έχουμε πάρτυ!!!!!
    τααυτοκόλλητα ειναι τα αγαπημενα μας!!!!!!και το τζαμπο επίσης!!!!!Ετσι την ''ρίχνω''!!χαχα!!!
    Σε καταλαβαίνω με τις ιωσεις ..ειμαστε ετσι ενα μηνα ...τωρα εχει αμυγδαλίτιδα....αστα ...υπομονή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καί εμάς τά μικρά,άρρωστα είναι συνεχώς!!Περαστικά εύχομαι!!Πολύ ωραία ιδέα νά απασχοληθούν τά παιδιά!!Καλό μήνα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτά τα θέματα κι εμείς τα έχουμε, όπως κάθε παιδάκι άλλωστε!!! Τέλεια ιδέα ο πίνακας επιβράβευσης Μαρία μου!!! Πράγματι η επιβράβευση είναι πολύ σημαντική, γλιτώνουμε και από πολλά μαλώματα έτσι!!! :)
    Περαστικά να έχετε!!! Καλό μήνα, φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ καλές ιδέες . Τις κρατάω για όταν μεγαλώσουμε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή