.

Τι κάνουμε αν το παιδικό δωματιο είναι πολυ μικρό!

By 6/04/2014 ,




Η διακόσμηση είναι μία από τις μεγάλες μου αγάπες. Μου αρέσει να παρατηρώ σπίτια. Τους χώρους, την κατασκευή , την αισθητική του ιδιοκτήτη. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι οι αρχιτέκτονες στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια έφτιαχναν σπίτια με μεγάλα σαλόνια  αλλά με πολύ μικρά υπνοδωμάτια. Έλεγαν ότι η οικογένεια περνά τον περισσότερο χρόνο της στο καθιστικό και γιαυτό έπρεπε να είναι πιο ευρύχωρο. Μάταια τους έλεγαν οι αγοραστές ότι τα έπιπλά τους δεν χωράνε. Η απάντηση ήταν πάρτε άλλα!!!


Το παιδικό υπνοδωμάτιο είναι στην πραγματικότητα ο χώρος που το παιδί περνά  τις περισσότερες ώρες στο σπίτι. Εκεί διαβάζει, εκεί παίζει,καμιά φορά κει βλέπει τηλεόραση ,εκεί ακούει μουσική. Τα μικρά υπνοδωμάτια όσο και αν δεν  μου αρέσουν είναι μια πραγματικότητα. Γι αυτό και σε αυτήν και την επόμενη ανάρτηση θα σας παρουσιάσω λύσεις για να κάνουμε αυτούς τους χώρους πιο χρηστικούς.



Modern Kids by Other Metro Design-Build Firms FRANCISCO MUÑOZ





Ξεκινάμε με υπνοδωμάτια για ένα παιδί. Αν ο χώρος είναι μικρός μην τον φορτώσετε με μεγάλα έπιπλα . Η λιτή διακόσμηση και τα μικρά γραφεία θα καλύψουν τις ανάγκες του παιδιού άλλα θα αφήνουν και χώρο ελεύθερο να κινείται.




Contemporary Home Office




Όσο πιο μικρό είναι το δωμάτιο τόσο πιο φωτεινά πρέπει να είναι τα χρώματά του. Προτιμήστε το λευκό που θα συνδυάσετε με ευχάριστες χρωματικές πινελιές. Τα έπιπλα πρέπει να ακουμπούν στους τοίχους. Ίσως μάλιστα να πρέπει να φτιάξετε  μια ειδική κατασκευή όπως το συγκεκριμένο κρεβάτι των οποίων οι διαστάσεις  ήταν μετρημένες ακριβώς για το χώρο κάτω από το παράθυρο.






Traditional Kids by Delray Beach Interior Designers & Decorators Lisa Michael Interiors




Την λύση γραφείο κάτω από το κρεβάτι την έχω ζήσει σε γνωστό μου άτομο. Το γραφείο είναι ελάχιστα πιο σκοτεινό αλλά με τις κατάλληλες λάμπες αυτό διορθώνεται. Άλλωστε μπορεί εδώ να σας φαίνεται μεγάλο αλλά στην περίπτωση της μικρής μου φίλης δεν ήταν δυνατόν να χωρέσουν και τα δύο  στο δωμάτιό της. 








Τα δωμάτια που είναι στενά σαν διαδρόμους είναι συνήθως και τα πιο δύσκολα. Όμως  πολλές φορές αφήνουν δυο γωνίες ελεύθερες. Εκμεταλλευτείτε τις βάζοντας το κρεβάτι στη μια και ένα γωνιακό γραφειο στην άλλη. Βάλτε πολλά ντουλάπια και ράφια πάνω από το γραφείο για να έχετε τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους. Τέλος ο κρυφός φωτισμός στο προσκέφαλο δίνει φως άλλα και κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το δωμάτιο. Τα παιδιά μας μπορούν να αντέξουν και σε μικρά δωμάτια άρκει να  έχουν κάτι που θα τα κάνει ξεχωριστά.



Contemporary Kids by San Francisco Interior Designers & Decorators ScavulloDesign Interiors


Και καλά άμα έχουμε ένα παιδί στο δωμάτιο. Αν όμως πρέπει να μπουν δύο; Την προηγούμενη φορά στα παιδικά δωμάτια για 4 παιδιά  σας έδωσα πολλες ιδέες με κουκέτες. Ετσι αυτή τη φορά θα δούμε εναλλακτικές λύσεις για τους γονείς που φοβούνται να βάλουν σε ύψος το παιδάκι τους. Στην πρώτη μας λοιπόν περίπτωση οι γονεις εκμεταλεύτηκαν τη γωνία και ένωσαν τα κρεβάτια . Στον κενό χώρο στην άκρη βάλτε ένα τραπεζάκι που τα παιδια θα διακοσμήσουν ανάλογα με τα γούστα τους. Ένα μικρό γραφειο θα καλύψει τις ανάγκες του ενός παιδιού. Για γραφεία όμως θα μιλήσουμε πιο πολύ την επόμενη φορά.




Μια ακόμη έξυπνη λύση είναι το συρόμενο κρεβάτι. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το αδερφάκι ή και από τους φίλους των παιδιών που θα θέλουν να φιλοξενήσουν .Το προσκέφαλο μετατρέπεται σε βιβλιοθήκη γραφείο. Όταν θες να βρεις λύση τελικά αρκεί να έχεις φαντασία.



Farmhouse Kids by Millbrook Architects & Designers Crisp Architects



Ακόμα και τα δωμάτια διάδρομοι μπορούν να δεχτούν δύο παιδιά. Τα κρεβάτια τοποθετήθηκαν αντικριστά στον τοίχο. Αλήθεια νομίζω ότι δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν αλλιώς στο συγκεκριμένο δωμάτιο.



Traditional Bedroom by Chester General Contractors ColeBuilt


Το τελευταίο δωμάτιο μου θυμίζει το σπίτι στο χωριό που περνούσα τα καλοκαίρια μου. Ήταν μικρό αλλά εμένα δεν μου φαινόταν καθόλου έτσι. Φορούσαμε τα σεντόνια για μπέρτες και με τα ξαδέρφια μου κάναμε τους υπερήρωες πηδώντας από το ένα κρεβάτι στο άλλο. Τελικά μικρά ή μεγάλα τα παιδικά δωμάτια είναι όλος ο κόσμος του παιδιού.



Την επόμενη εβδομάδα θα ασχοληθούμε με γραφεία σε μικρά και πάλι δωμάτια. Αν κάποιος θα ήθελε να παρουσιαστεί το δωμάτιο των παιδιών του ή κάποια πρωτότυπη γωνιά του μέσα από αυτή τη στήλη μπορεί να στείλει τις φωτογραφίες στο parentslandgr@gmail.com με ένα μικρό κείμενο. Θα χαρούμε να μοιραστούμε ιδέες.







You Might Also Like

7 comments

  1. Ομορφα καί πολύ πρακτικά Μαρία μου!!Καλό απόγευμα!1Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ Μαρακι μου υπομονή κάνεις, στο λεω εκ πείρας! παντως καποιες φωτο σου μου εδωσαν ιδεες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοριτσάκι μου έδωσες σούπερ ιδέες! Είναι τόσο καλοφτιαγμένα που πραγματικά δεν με νοιάζει αν ο χώρος είναι μικρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λες τόσο σωστά. Οι κατασκευαστές φτιάχνουν σπιρτόκουτα αντι για δωμάτια. Πως να χωρέσουν δυο παιδια με κρεβάτια κ γραφεία κ να μείνει χώρος για να παίξουν;
    Μας έδωσες σούπερ ιδέες, πολύ έξυπνες αλλά και καλαίσθητες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα. Έχω δωμάτιο όπως πολύ σωστά είπες 3×3.πως θα μπορούσα να το διαμορφώσω σε χρωματα ακόμα όταν θελήσω για γραφείο - βιβλιοθήκη καθώς κ 2 παιδιά διαφορετικού φύλου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου ετοιμάσαμε μία ανάρτηση αφιερωμένη σε ΄σενα. ελπίζουμε να σου δώσουμε ιδέες.
      https://parentsland-gr.blogspot.com.tr/2017/11/sharedboysandgirlsroom.html

      Διαγραφή
  6. Υπαρχουν τοσα πολλα που μπορουμε να κανουμε για το παιδικο
    βρειτε καποιο καταστημα που να το εμπιστευεστε και παρτε γνωμες.
    Εμενα με εξυπηρετουν τελεια τα παιδια απ το http://www.baby-avenue.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή