.

Οι βοηθοί του Αη Βασίλη

By 12/09/2014 , , ,

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Κάθε μέρα πρέπει να είναι μια μικρή γιορτή. Να γεμίζουν τα παιδιά αναμνήσεις και όμορφες στιγμές.

Κάπως έτσι πέρασε το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Με εκπλήξεις, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κατασκευές, παραστάσεις και χαμόγελα.


Η πρώτη έκπληξη ήρθε από τα χεράκια της Μαρίας του Μεγαλώνω Μεγαλώνεις Μεγαλώνει. Της είχα ζητήσει να μου φτιάξει για τα παιδιά δυο σκουφάκια του Αη Βασίλη. Βλέπετε για μένα το πλέξιμο είναι πιο δύσκολο και από τα μαθηματικά.  Όταν το λέω αυτό ο κόσμος γελάει αλλά για μένα είναι μια πραγματικότητα.


Το πακέτο που παραλάβαμε ήταν ξεχωριστό.  Παραλήπτες ήταν τα ίδια τα παιδιά και αποστολέας ο Άγιος Βασίλης .  Μέσα υπήρχε ένα γράμμα που τους εξηγούσε ότι φέτος επιλέχτηκαν να είναι οι βοηθοί του Αη Βασίλη και ότι  μέσα στο πακέτο υπήρχαν δύο ταυτότητες με τα μυστικά τους ονόματα. Επίσης σαν βοηθοί έπρεπε να έχουν τα σκουφιά τους και για αυτό η ίδια η κυρία ΑγιοΒασίλη τους τα έπλεξε καθισμένη στην κουνιστή της πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι.




Επίσης υπήρχαν διακοσμητικά που κρέμασα   στο δέντρο   και μία σοκολάτα για εμένα.!!! Τι ωραίο που με σκέφτηκε ο άγιος.




Οι μικροί μου βοηθοί του Αη Βασίλη τα φόρεσαν όλο χαρά και δεν έχασα την ευκαιρία να τους φωτογραφίσω. Είναι τόσο όμορφοι όταν τα φορούν! Η Μαρία διάλεξε υπέροχα χρώματα και η δουλειά της είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Της αρέσει τόσο πολύ να πλέκει και να δημιουργεί που αποφάσισε να έχει ένα χώρο μόνο για τις δημιουργίες της. Λέγεται η γάτα και  το κουβάρι και  σύντομα θα γεμίσει με τα πιο ωραία σχέδια από τα χεράκια της. 





Μετά τη δουλειά  αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την φαναροδρομία! Τα παιδιά του  νηπιαγωγείου κάθε χρόνο μας καλούν να μαζευτούμε  όλοι στο σχολείο τους με φαναράκια  και να πάμε τραγουδώντας όλοι μαζί με τη συνοδεία βιολιού  στην πλατεία όπου θα ανάψουν και τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να τραγουδούσε όλος ο κόσμος και να έκαναν ησυχία αλλά μάλλον ζητάω πολλά!


Την επόμενη μέρα σειρά είχε μία κατασκευούλα που θα χαρίσει χαμόγελα στα παιδιά. Πήρα ένα κομμάτι ξύλο και το έβαψα κόκκινο. Κόλλησα μια λωρίδα από κορδέλα και 4 πράσινα μανταλάκια. 





Σκοπός ήταν να κρεμάσουμε εκεί 4 μικρές κάλτσες. Μια για κάθε μέλος της οικογένειας. Εκεί κάθε πρωί τα παιδιά κοιτάζουν να δουν αν τα ξωτικά που έρχονται και κοιτάνε αν τα παιδάκια είναι φρόνιμα έχουν αφήσει μια μικρή επιβράβευση. Ένα τόσο δα δωράκι (σβούρα,αυτοκινητάκι, σοκολατάκι κτλ) που όμως είναι αρκετό για να νιώσουν την μαγεία των γιορτών.






Και φυσικά ΣΚ χωρίς έξοδο δεν είναι δυνατόν. Από την προηγούμενη βδομάδα θέλαμε να επισκεφτούμε την παράσταση ''Ζεβρα πυζάμα''  που μας είχαν προτείνει τα κορίτσια από το Ανθομέλι.  Αλλά ένας πυρετός δεν μας άφησε. Όμως τώρα που ήμασταν καλά πήραμε και παρέα και απολαύσαμε τα φαντασμαγορικά σκηνικά , την υπέροχη μουσική και τις μελωδικές φωνές.


 Το απολαύσαμε μικροί μεγάλοι και να πω με την ευκαιρία ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ηθοποιό με το καρότο. Όταν κατέβηκαν όλοι οι συντελεστές από την σκηνή κρατώντας τα λαχανικά άφηναν τα παιδάκια να τα ακουμπήσουν. Ο μικρός μου τέντωσε τα χεράκια του αλλά  καθώς ήταν στα πιο μέσα καθίσματα δεν μπορουσε να φτάσει. Όμως ο ηθοποιός τον προσεξε. Σταμάτησε  και τέντωσε το  μεγάλο καρότο. Μια τόσο απλή κίνηση δεν μπορείτε να φανταστειτε όμως πόσο σημαντική ήταν στα μάτια του παιδιού.


Κάπως έτσι εφτασε και η Δευτερα αλλά οι εκπλήξεις δεν θα σταματήσουν. Γιατί  όπως ελεγε και ένα τραγουδι της παράστασης ''Παρτα όλα  για ένα χαμόγελο'' Είναι ότι πιο ακριβό μπορούν να δώσουν τα παιδιά.





You Might Also Like

13 comments

  1. τι υπέροχο σκουφάκι!!! τι υπέροχη ιδέα!!! και οι φωτογραφίες από την παράσταση!!! πολύ όμορφα όλα!!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλούργησε το Μαράκι μας πάλι! τέλεια τα σκουφάκια, τελειότατη και η ξύλινη κατασκευή που την λάτρεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τέλεια!!! Και τα δωράκια σας και τα σκουφάκια σας και οι καλτσούλες σας!!! Πολύ όμορφες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη ιδέα!!!!! "Βοηθοί του Άγιου Βασίλη"!!!!! Θα το δοκιμάσουμε του χρόνου!!!!! Καλές γιορτές να έχουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, τι χριστουγεννιάτικη ανάρτηση! Πολύ μου άρεσε!!!
    Ξετρελάθηκα με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν τα σκουφάκια! Φαντάζομαι ότι και στα μικρούλια σου άρεσε πολύ!
    Κι από μένα ένα μεγάλο μπράβο στον ηθοποιό της παράστασης που χάρισε μια μια απλή κίνηση πολλή χαρά σε ένα παιδικό προσωπάκι! Μπράβο του!
    Πολλά φιλιάκιαααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι σκούφοι είναι άπαιχτοι! Και μη νομίζεις και για μένα το πλέξιμο πυρηνική φυσική είναι!!! Τι όμορφη ιδέα το ξύλο με τις κρεμασμένες κάλτσες. Πάντα καλά να περνάτε κορίτσι μου και τις γιορτές που έρχονται ακόμη καλύτερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ όμορφα σκουφάκια! Μου άρεσε πολύ όμως και το όλο σκηνικό με τα καρτελάκια και το γράμμα! Μπράβο στην Μαρία!
    Kathy by anthomleli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελεια τα Σκουφακια!! Αλλα και τα μυνηματα και το γραμμα!!! Μπραβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ, νιώθω πως όση ώρα διάβαζα την ανάρτηση, κάποιος με πασπάλιζε με χρυσόσκονη!
    Το δε σκουφάκι και το όλο... "σενάριο" με τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη, εκπληκτικά!!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στο Μαράκι μας το ταλαντούχο και τρυφερό!!! Έκανε καταπληκτική δουλειά και οι μικροί βοηθοι είναι τοοοοοσο ευτυχισμένοι!!!
    Η παράσταση αυτή πρέπει να είναι εξαιρετική. Έχω ακούσει/διαβάσει τα καλύτερα. Αυτό η μικρή κίνηση του ηθοποιού όντως υπέροχη. Μπράβο του!!
    Να περνάτε πάντα τοσο μαγικά Μαράκι, οι αρρώστιες μακριά και η μαγεία των γιορτών να σας συντροφεύει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαράκι μου εύχομαι να περάσετε υπέροχες γιορτές και να κρατήσετε την μαγεία των Χριστουγέννων για πάντα μέσα στην καρδιά σας! Φιλιά στους μικρούς βοηθούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανέμορφα τα σκουφάκια της Μαρίας και η ιδέα του γράμματος, πρωτοτυπότατη!
    Πήγατε και Ζέβρα. Σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή