.

Πως κοινοποιούμε ανάρτηση στον FB

By 2/06/2015

Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στα κορίτσια του  μαμαδοblog. Εκει που ανταλλάσουμε απόψεις και μπορειτε να δειτε τις τελευταιες μας αναρτήσεις. 

Εκει λοιπόν η Μαγδα  είχε την απορία  ''Πώς επιλέγουμε την φωτογραφία που θα φαίνεται όταν ανεβάζουμε σε μια ομάδα την ανάρτησή μας;''

Ετσι λοιπόν η σημερινή ανάρτηση είναι  μια προσπάθεια να απαντήσω σε αυτην την ερώτηση. Δεν είμαι επαγγελματίας και ίσως και να υπάρχει καλύτερος τρόπος. Μπορειτε να αφήσετε σαν σχόλιο οποιο σύνδεσμο θέλετε με πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Καταρχάς να σας πω οτι δεν κοινοποιώ μέσα από  το blog την ανάρτηση αφου αλλες φορές δεν εμφανίζει εικόνα και άλλες οποια τύχει. Ετσι μπάινω στην σελίδα μου στο facebook  και κανω copy -paste τον σύνδεσμο της ανάρτησης. 




Οπως βλέπετε εμφανίζεται η εικόνα της προετοιμασίας και όχι η επιθυμητη. 







Ο πιο ευκολος τρόπος είναι να αλλάξετε την εικόνα με τα βελάκια που βλέπετε πάνω αριστερά. Είναι μία μέθοδος που μπορείτε να εφαρμόσετε και όταν κοινοποιείτε σε  ομάδες. Δυστυχώς  δεν είναι σιγουρο οτι θα εμφανιστει και πάλι η επιθυμητη φωτογραφία. Ειδικά αν η ανάρτηση έχει  πολλές φωτογραφίες καθώς οι επιλογές που δινονται ειναι νομίζω 3. 






Αν λοιπόν αποτύχετε με τα βελάκια επιλέξτε  ''+Ανεβάστε εικόνα'' και ανεβάστε από τον υπολογιστή σας όποια φωτογραφία θέλετε. Προυπόθεση να την εχετε αποθηκέυσει εκει. Ομως αυτή η μέθοδος  δεν δίνεται σαν επιλογή  στις ομάδες. Εκεί μπορειτε απλά να κοινοποιήσετε  την ανακοινωση που θα κάνετε στην προσωπική σας σελίδα. Ετσι θα ειναι και πιο ευκολο να βρίσκετε  αν καποιος σας εχει σχολιάσει σε κάποια ομάδα.





Εκτός από την φωτογραφία μπορεί να πρέπει να διορθώσετε και το κείμενο κάτω από τον τίτλο. Εμένα για παράδειγμα εμφανίζει πάντα αυτό το κείμενο που δυστυχώς δεν ξέρω και τι σημαίνει. Άλλες φορές έχω δει να εμφανίζονται σχόλια αναγνωστών. Πατήστε επάνω του και θα ανοίξει ο χώρος που μπορείτε να επεξεργαστείτε το εν λόγω κείμενο. Σβήστε το και αφήστε το κενό ή γράψτε ότι εσείς επιθυμείτε.




Τέλος αφαιρέστε την σύνδεσμο που δεν χρειάζεται πια και γράψτε  το δικό σας μήνυμα.





Εδώ μπορείτε να δείτε το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. 








Ελπίζω να ήταν χρήσιμες οι συμβουλές. Μην διστάσετε να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες στα σχόλια. 


You Might Also Like

18 comments

  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Στην επόμενη προσπάθειά μου θα ακολουθήσω την μέθοδό σου και θα σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Τι θα κάναμε αν δεν υπήρχε αυτή η αγαπημένη ομάδα στο FB; Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην περιμένεις την επόμενη ανάρτηση.Καντο για την χτεσινή με διαφορετικό σχόλιο.

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά τα λες, απλά να προσθέσω πως εμένα με την πρώτη που βάζω το link δε δείχνει καμιά φώτο και χρειάζεται να αλλάξω σελίδα και να ξαναβάλω το link πριν πατήσω δημοσίευση για να δείξει φωτογραφίες! Κουλό το ξέρω αλλά συμβαίνει και αυτό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι μπορει αν κολήσει αλλά κανωντας refresh και ξαναβαζοντας το link συνηθως λυνεται το πρόβλημα

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστουμε πολύ για τις συμβουλές! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο μαράκι! ελπίζω να την έβαλες και στα αρχεια μας την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση και όχι μόνο για τις μανούλες... Ευχαριστούμε Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H αλήθεια είναι οτι η φωτογραφία μπορεί να αναδειξει ή να χαντακώσει μία ανάρτηση οπότε όλοι χρειαζόμαστε τρόπους για να προσεγγίσουμε τους αναγνώστες.Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  6. Κι εγώ αυτούς τους τρόπους χρησιμοποιώ!
    Μπράβο, κούκλα!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ Μαρία!!! Ότι ακριβώς έγραψες μου συμβαίνει πολλές φορές και μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ το ίδιο κάνω εκτός από το κάτω κείμενο. Εκείνο δεν ήξερα ότι άλλαζε. Αλλά σιγά μην κάνω κι αυτό! Τζάμπα μας ταλαιπωρεί το fb!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία δεν ήξερα ότι μπορείς να αλλάξεις το κείμενο!!
    Ευχαριστούμε! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντα είναι χρήσιμες τέτοιες αναρτήσεις Μαρία μου! Σε ευχαριστούμε για τις συμβουλές αλλά εγώ κόλλησα και με το ωραιότατο ψαράκι σου!!Καλό Σ/Κ να έχεις<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία καλημέρα. Όταν ανεβάζεις ανάρτηση στην προσωπική σου σελίδα στο FB, μια χαρά σε αφήνει είτε να επιλέξεις μία από τις 3 εναλλακτικές photos είτε να ανεβάσεις άλλη φωτογραφία. Όπως τα λες δηλ. Τι κάνεις όμως όταν είσαι σε ομάδα (π.χ. στη δική μας) και δε σου δίνει αυτές τις εναλλακτικές επιλογές, όπως πολύ σωστά γράφεις και εσύ; Εκεί προσωπικά εξακολουθώ να αντιμετωπίζω πρόβλημα. Και ναι μεν μου δίνει την επιλογή να κάνω upload φωτογραφία από το laptop, όμως τελικά το post στο FB είναι φωτογραφία με link και όχι link με φωτογραφία. Καταλαβαίνεις τι λέω, έτσι; Εκεί ακόμα δεν έχω βρει λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάρα πολύ χρήσιμες οδηγίες.Πάντα έκανα αυτό το λάθος και μου εμφάνιζε άσχετες φωτογραφίες.Από εδώ και πέρα θα εφαρμόζω τον τρόπο σου .Σε ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή