.

Πως να ταξινομήσετε τα ρούχα που δεν κάνουν πλέον στα παιδιά - Δωρεάν εκτυπώσιμα.

By 10/31/2016 , , , ,


Εδώ και χρόνια  παιδεύομαι με την αποθήκευση των ρούχων. Ρούχα εκτός εποχής ή ρούχα που δεν έκαναν στα παιδιά και τα φύλαγα για τον επόμενο. Χρησιμοποιούσα σακούλες για ρούχα που τις έβαζα κάτω από τα κρεβάτια και στο κάτω μέρος της ντουλάπας. Συνήθως σκίζονταν από τα παιδιά που χώνονταν για να κρυφτούν κάτω από τα κρεβάτια παίζοντας,  Στην καλύτερη τα ρούχα μπερδεύονταν μεταξύ τους και κάθε φορά τις έψαχνα όλες για να βρω αυτό που θέλω. Μακρυμάνικες χειμωνιάτικες μπλούζες  μαζί με καλοκαιρινά σορτσάκια έκαναν παρέα σε φόρμες από 0-10 ετών. 



Την λύση έδωσαν κούτες πλαστικές στις όποιες τοποθέτησα τα ρούχα ανά ηλικία. Στα βρεφικά μάλιστα η ταξινόμηση έγινε ανά τρίμηνο καθώς τότε είναι που αλλάζουν τα μεγέθη. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι κούτες δεν φθείρονται οπότε δεν θα αγοράζω κάθε τρεις και λίγο και μεταφέρονται πιο εύκολα. Τα μειονεκτήματα είναι το αυξημένο κόστος και το γεγονός ότι χρειάζονται περισσότερο χώρο για να αποθηκευτούν. 


Για να γίνει πιο οργανωμένη δουλειά έφτιαξα ετικέτες με τα μεγέθη και τις κόλλησα έξω από τις κούτες για να βρίσκω γρήγορα αυτήν που χρειάζομαι. τις τοποθέτησα τη μία πάνω στην άλλη για να πιάνουν λιγότερο χώρο. Όσο γίνεται αφού ήδη είμαστε στις 15 κούτες και αυξάνει ο αριθμός!!!  



Αν και εσείς θέλετε να ταξινομήσετε τα ρούχα σας μπορείτε να εκτυπώσετε τις ετικέτες μας καντε δεξι κλοκ στα εικονιδια και ακολουθηστε το  στα αντίστοιχα εικονίδια. 
   
      


Αλήθεια εσείς τι λύσεις έχετε βρει για να ταξινομείτε τα ρούχα  που είναι εκτός εποχής; 



You Might Also Like

6 comments

  1. Καλημέρα Μαράκι! πολύ ωραία η ιδέα με τα πλαστικά κουτιά αν και πιάνουν χώρο! προσωπικά τα έχω κάνει μπάχαλο! κρατάω τα ρούχα και απο τα δυο παιδιά αφου είναι αντίθετου φύλου και έχω πολλά αδέρφια να ακολουθούν που θα τα χρειαστούν! με την γέννηση της ανιψιάς μου έδωσα κάποια της Κατερίνας αλλά και πάλι είναι μεγάλο πρόβλημα να κρατάς τόσα ρούχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι πέρυσι είχα κρατήσει όλα τα ρούχα της κόρης μου από βρέφος έως 3 ετών μήπως το δεύτερο μωρό είναι κορίτσι. Αμ δε it's a boy! Τα είχα βάλει όλα σε χαρτόκουτα ανά ηλικία μέχρι που δεν χωρούσαμε από τα ρούχα στο σπίτι. Έως πέρυσι το καλοκαίρι που πήρα απόφαση και τα ξεφορτώθηκα. Άλλα τα έδωσα σε γνωστούς και τα περισσότερα στην εκκλησία. Και από τότε ότι ρούχο δεν τους κάνει το δίνω κατ' ευθείαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπωπωωωωωω... μη νομίζεις και στους μεγάλους το ίδιο συμβαίνει. Εγώ αυτές τις πλαστικές κούτες τις χρησιμοποιώ για διακοσμητικά και είδη σπιτιού εκτός εποχής. Για τα ρούχα χρησιμοποιώ τις υφασμάτινες θήκες με τα φερμουάρ, είναι πιο ευέλικτες ως προς το στοίβαγμα. Αχχχχ ότι όμως και να κάνουμε πάντα γεμίζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα δε έχω δώσει τίποτα αλλα το σκέφτομαι σοβαρτά γιατί δε χωράμε πια.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ πρακτική η οργάνωση σου για μικρούς και για μεγάλους! Και εγώ όπως η Χριστίνα χρησιμοποιώ τις υφασμάτινες θήκες γιατί πιάνουν λιγότερο χώρο! Το μόνο κακό είναι ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικές όσο τα κουτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ αυτά τα παιδικά ρούχα είναι μπελάς! Μου δίνει μια ξαδέρφη μου για τα παιδιά που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, πρέπει να τα αποθηκεύσω. Ότι δεν κάνει στο μεγάλο το βάζω στην άκρη το αποθηκεύω. Ουφ! Έχω βολευτεί με τις θήκες ρούχων και τα χωρίζω ανά ηλικία για να ξέρω τι έχει μέσα το καθένα αλλιώς το έχασα το παιχνίδι.Αν είχα όμως μια αποθηκούλα σίγουρα θα με βόλευαν τα κουτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή