.

Μαθαίνω ορθογραφία με φασόλια

By 11/08/2016 , , ,



Φανταστείτε να είστε στο νηπιαγωγείο και να παίζετε κάθε μέρα. Και ξαφνικά πάτε α δημοτικού και στο σχολείο μαθαίνετε γράμματα και λεξούλες και αριθμούς. Και πάτε σπίτι και πρέπει να κάνετε φυλλάδια, ανάγνωση και ορθογραφία.  Είναι μεγάλο σοκ.  Γι αυτό και εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε την ορθογραφία πιο ενδιαφέρουσα.




Πήρα μερικά φασόλια και έγραψα με μαρκαδόρο γράμματα. Κεφαλαία , μικρά αλλά και με τόνους. Πολλά γράφτηκαν πάνω από μια φορά ώστε να χρησιμοποιείται το γραμμα όσες φορές χρειαστεί. Τέλος μάζεψα από το σχολικό βιβλίο, αλλά και τα φυλλάδια όλες τις λέξεις που έχουν κάνει αυτούς τους τελευταίους 2 μήνες. 



Στη συνέχεια φώναξα τον μικρό να παίξουμε. Προσέξτε όχι να κάνουμε ορθογραφία αλλά να παίξουμε ένα παιχνίδι με φασόλια.  Του έλεγα λέξεις από τη λίστα και ο μικρός  διάλεγε τα γράμματα και τα έβαζε σε σειρά.  Αφού έφτιαξε μερικές εύκολες λέξεις αρχίσαμε να κάνουμε και πιο δύσκολες αλλά και προτασούλες. 


Στη συνέχεια ζήτησε να  του λέω τη λέξη και να τη βρίσκει εκείνος στον κατάλογο.  Στην πραγματικότητα ήθελε να αντιγράφει τη λέξη. Με αυτόν τον τρόπο όμως έκανε καλή εξάσκηση στην ανάγνωση χωρίς να το καταλαβαίνει.



Την επόμενη φορά ζήτησε ο ίδιος να διαβάσει την ορθογραφία με φασόλια.  Και επειδή η δασκάλα μας  δίνει σε φωτοτυπία τι θα διαβάσουμε όλη τη βδομάδα από το ΣΚ είχαμε τελειώσει όλες τις ορθογραφίες της εβδομάδας παίζοντας.

 Να σας θυμίσουμε ότι μπορείτε να μάθετε επίσης ορθογραφία τραγουδώντας με την κύρια Σιντορέ.  Διαβάστε πληροφορίες σε παλιότερη ανάρτηση μας πατώντας εδώ.



Τελικά είναι εύκολο να περνάς καλά ακόμα και διαβάζοντας για την πρώτη δημοτικού.


You Might Also Like

4 comments

  1. Στην ίδια ακριβώς φάση είμαστε κι εμείς! Μεγάλο το σοκ! Εμείς που κάθε απόγευμα κάναμε χειροτεχνίες, τώρα διαβάζουμε!!! Θα δοκιμασουμε και τα φασόλια! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι μου θυμίζουν αυτές οι λεξούλες! Πολύ ωραία ιδέα και ήρθε ακριβώς τη στιγμή που κάνουμε επανάληψη. Σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο Μαρακι!! Σουπερ η ιδεα!! Την κραταω για του χρονου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραίος τρόπος! Και γνώση και παιχνίδι!! Μπράβο Μαρία μου για την πανέξυπνη ιδέα που είχες!!!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή