Την περίοδο των γιορτών αγοράζουμε αρκετά τυριά στο σπίτι. Βλέπετε έχω έναν Χρήστο και έναν Βασίλη και όλο και κάτι θα οργανώσουμε για να τους γιορτάσουμε. Αφήστε που οποιαδήποτε μέρα μπορεί να έχουμε επισκέψεις και τα τυριά σου λύνουν τα χέρια. Μπορούν σε ελάχιστα λεπτά να σου δώσουν πολλά φαγητά. Όπως σουφλέ, μακαρονάδες, τυροπιτάκια, ντιπάκια κτλ. Για τον ίδιο λόγο υπάρχουν πάντα ξηροί καρποί.
Αφού λοιπόν υπάρχουν στο σπίτι μπορώ και να πειραματίζομαι. Έτσι προέκυψε αυτή η πικάντικη, τυρενια μακαρονάδα που χρειάζεται μόνο 15 λεπτά.
Συστατικά
για τη σάλτσα
1/4 κιλού τυρί guda τριμμένο
1/4 κιλού τυρί μπλε (ή ροκφόρ)
1/4 κιλού ανθότυρο.
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγα φιστίκια Αιγινης καθαρισμένα ανάλατα
Για τα μακαρόνια
βούτυρο
αλάτι για τα μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα βουτυρώνουμε. Μην προσθέσετε πολύ αλάτι γιατί η σάλτσα έχει πολύ έντονη γεύση.
Σε ένα κατσαρολακι προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Καλύτερο είναι τα τυριά να είναι σε μικρά κομματάκια για να λιώσουν πιο γρήγορα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Σε ελάχιστα λεπτά η μακαρονάδα σας είναι έτοιμη. Περιχύνετε με την σάλτσα και πασπαλίζετε με τα φιστίκια. Σερβίρετε ζεστή. Καλύτερα είναι να μην ενσωματώσετε την σάλτσα στα μακαρόνια πριν το σερβίρισμα στο κάθε πιάτο γιατί αν περισσέψει ποσότητα δεν θα είναι εύκολο να ζεσταθεί. Δεν χρειάζεται φυσικά να βάλετε έξτρα τυριά.
Είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο καθώς η γεύση του μπλε τυριού είναι έντονη. Αν όμως είναι αυτό το τυρί στις προτιμήσεις σας θα τη λατρέψετε!
Αφού λοιπόν υπάρχουν στο σπίτι μπορώ και να πειραματίζομαι. Έτσι προέκυψε αυτή η πικάντικη, τυρενια μακαρονάδα που χρειάζεται μόνο 15 λεπτά.
Συστατικά
για τη σάλτσα
1/4 κιλού τυρί guda τριμμένο
1/4 κιλού τυρί μπλε (ή ροκφόρ)
1/4 κιλού ανθότυρο.
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγα φιστίκια Αιγινης καθαρισμένα ανάλατα
Για τα μακαρόνια
βούτυρο
αλάτι για τα μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα βουτυρώνουμε. Μην προσθέσετε πολύ αλάτι γιατί η σάλτσα έχει πολύ έντονη γεύση.
Σε ένα κατσαρολακι προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Καλύτερο είναι τα τυριά να είναι σε μικρά κομματάκια για να λιώσουν πιο γρήγορα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Σε ελάχιστα λεπτά η μακαρονάδα σας είναι έτοιμη. Περιχύνετε με την σάλτσα και πασπαλίζετε με τα φιστίκια. Σερβίρετε ζεστή. Καλύτερα είναι να μην ενσωματώσετε την σάλτσα στα μακαρόνια πριν το σερβίρισμα στο κάθε πιάτο γιατί αν περισσέψει ποσότητα δεν θα είναι εύκολο να ζεσταθεί. Δεν χρειάζεται φυσικά να βάλετε έξτρα τυριά.
Είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο καθώς η γεύση του μπλε τυριού είναι έντονη. Αν όμως είναι αυτό το τυρί στις προτιμήσεις σας θα τη λατρέψετε!