.

Πως να φτιάξετε το ιδανικό δωμάτιο για το μωρό σας.

By 4/26/2014 ,


Η άνοιξη με έχει επηρεάσει δημιουργικά με αποτέλεσμα να ξεκινήσω άλλη μια στήλη που να αφορά τα παιδικά δωμάτια. Η ιδέα ήρθε ψάχνοντας για την ανακαίνιση των δωματίων των δικών μου αγοριών που θα γίνει το καλοκαίρι.  Μέχρι όμως να σας παρουσιάσω τα δικά μας θα  επισκεφτούμε μαζί  πολλούς παιδικούς χώρους για να εμπνευστούμε.

Και για πρώτη φορά θα δούμε μερικά βρεφικά δωμάτια διαφορετικά από τα καθιερωμένα.



Αυτό το δωμάτιο έχει έντονες αντιθέσεις. Το απαλό πράσινο που σε γαληνεύει με το έντονο σκούρο καφέ στην κούνια και στο σχέδιο του δέντρου στον τοίχο. Για να φωτιστεί περισσότερο  ο χώρος επιλέχτηκαν λευκές αποχρώσεις στο έπιπλο για την αλλαγή της πάνας  και στην κουρτίνα. Τέλος ο καναπές είναι το απόλυτο must στα βρεφικά δωμάτια αφού επιτρέπει στην μαμά να θηλάζει στο χώρο του παιδιού  χωρίς η ίδια να νιώθει άβολα.








Contemporary Kids by Los Angeles Interior Designers & Decorators Amy Sklar Design Inc


Εδώ έχουμε ένα δωμάτιο για αγόρια κυρίως. Το απαλό γαλάζιο και πάλι συνδυάστηκε με το σκούρο καφέ και το λευκό. Αυτό που  το κάνει να διαφέρει και να εντυπωσιάζει είναι η τεχνοτροπία στο ταβάνι και στους τοίχους με τα σύννεφα. Και μην νομίζετε ότι είναι τόσο δύσκολο να το πετύχετε και εσείς. Σας βρήκα ένα βίντεο για να δείτε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για δημιουργία.













Contemporary Kids by Boston Interior Designers & Decorators Remy Stressenger



Το δωμάτιο αυτό είναι φτιαγμένο για δίδυμα οπότε τα διπλά κυρίαρχους. Δυο κούνιες ,δυο πολυθρόνες! Ένα αγόρι και ένα κορίτσι και για αυτό υπάρχουν διακριτικές λεπτομέρειες με ροζ και γαλάζιο. Ένας μεγάλος πίνακας ήταν αρκετός για να δώσει  θέμα στο δωμάτιο χωρίς να βαρύνει τον ήδη φορτωμένο χώρο.



Transitional Kids by Portland Interior Designers & Decorators Urban I.D. Interior Design Services



Να και το δωμάτιο με τα πιο έντονα χρώματα που έχω δει ποτέ. Τα ράφια γωνίες καλύπτουν με χρηστικό τρόπο την άκρη του δωματίου. Για τα τρία παράθυρα χρησιμοποιήθηκε ένας ενιαίος σιδηρόδρομος με τέσσερις κουρτίνες όμως. Μην διστάσετε προσθέσετε έντονα χρώματα. Αν όχι σε όλο το δωμάτιο σε ορισμένους τοίχους θα το κάνουν πιο χαρούμενο.


Και εδώ τελειώνει η πρώτη μας ανάρτηση για τα παιδικά δωμάτια. Την άλλη βδομάδα θα επιστρέψω με μερικές ακόμα προτάσεις. Αν κάποιος θα ήθελε να παρουσιαστεί το δωμάτιο των παιδιών του ή κάποια πρωτότυπη γωνιά του μέσα από αυτή τη στήλη μπορεί να στείλει τις φωτογραφίες στο parentslandgr@gmail.com με ένα μικρό κείμενο. Θα χαρούμε να μοιραστούμε ιδέες.











You Might Also Like

14 comments

  1. Α, τί όμορφα!!! Ανυπομονώ να δω κι άλλα!!!
    (Πού ξέρεις? Ίσως μου χρειαστεί!)
    ;-)
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδικά το βίντεο με τα συννεφάκια το απόλαυσα!! Οπωσδήποτε ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να έχει ένα συννεφάκι δικό του!! Ας έρθει εκείνη η ώρα και βλέπουμε! Φιλιά και όμορφο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ μεγάλο θέμα ανοίγεις..αλλιώς το φαντάζεσαι και αλλιως καταλήγει... υπέροχες οι προτάσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σούπερ δωμάτια, σούπερ ιδέες....εξαιρετική φαντασία...τα ωραία διακοσμημένα δωμάτια με ζωηρά χρώματα συμβάλλουν πολύ στην ψυχολογία των μικρών μας και τα βοηθούν να εξελιχτούν γρήγορα σε έξυπνα πλασματάκια με αίσθηση και φαντασία!!@ωραία θεματολογία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τεχνοτροπία της δεύτερης φωτογραφίας είναι φοβερή και πολύ εντυπωσιακή!
    Και το τελευταίο δωμάτιο μου αρέσει πολύ!
    Καλή αναζήτηση λοιπόν Μαράκι, περιμένουμε να μας εντυπωσιάσεις με τις ιδέες σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία στήλη Μαράκι. Πάντα μου αρέσει να βλέπω τέτοιες εικόνες! Το τελευταίο είναι απίθανο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχες εικόνες, Μαρία!!!!
    Να'σαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι όλα πανέμορφα!
    Θελώ πολύ να αλλάξω το δωμάτιο της Δώρας, αλλά επειδή ακόμα κάνει χαμό και το ευχαριστιέται δεν θέλω να της το στερίσω.. Πιστεύω ότι ειδικά τα παιδικά δωμάτια πρέπει να είναι άνετα για τα παιδιά και όχι όμορφα για τους επισκέπτες!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο το δωμάτιο με τα σύννεφα! Ονειρικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι τέλεια!!

    Έρχομαι από το πάρτυ της mommasdailylife!

    Καλώς σε βρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά οι φωτογραφίες είναι μαγευτικές...δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις πως είναι η ομορφότερη!!!
    από το λινκ πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφες ιδέες!! Το δωμάτιο με τα σύννεφα απίστευτο....
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή