.

Σχολικες γιορτές και δωράκια.

By 7/15/2015

Όπως σας είπα την προηγούμενη φορά συνέβαιναν πολλές μικρές ατυχίες τον τελευταίο καιρό. Για λίγο αν και σας έλεγα ότι θα ήμουν χαρούμενη λύγισα. Ήταν σαν η ζωή να μου έλεγε θα σε αφήσω να νικήσεις μόνο όταν θέλω εγώ. Ευτυχώς τώρα όλα είναι καλύτερα.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαμε και ευχάριστες στιγμές. Τα σχολεία ετοίμασαν τις γιορτούλες τους και εμείς χαρήκαμε τα αγόρια μας. Ο μεγάλος στο δημοτικό κρατούσε μυστική όλη την προετοιμασία. Για να είναι έκπληξη. Και περίμενε πως και πως να τον καμαρώσουμε. Τα μεγάφωνα όμως δεν ήταν σωστά ρυθμισμένα και ήταν δύσκολο να ακούσεις τα παιδιά ακόμα και όταν τραγουδούσαν. Έτσι ο μικρός του αδερφός δεν έβρισκε και πολύ ενδιαφέρον στη γιορτή. Για να τον κρατήσω ήσυχο τον άφησα να πάρει να δει τις φωτογραφίες στο κινητό μου. Δεν άργησε να ανακαλύψει πως μπορεί να πάρει ο ίδιος seflie. Και ρωτάω. Πόσες selfie μπορεί να τραβήξει ένα παιδί 4,5 χρονών σε μία ώρα κάνοντας διαφορετικές γκριμάτσες και φτιάχνοντας το μαλλί; Η απάντηση είναι πάνω από 750!!! Και σταμάτησε εκεί μόνο και μόνο γιατί τελείωσε η μπαταρία.



Στην δική του γιορτούλα στον παιδικό ήταν πιο σοβαρός. Ήταν ο Οκτώβριος και μας παρουσίασαν το παραμύθι ''Οι δώδεκα μήνες''. Φορούσε πορτοκαλί ρουχαλάκια  και φύλλα στα μαλλιά σαν ινδιάνος. Και καμάρωνε δίπλα στους συμμαθητές του.



Λίγες μέρες μετά ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσει τη δασκάλα. Μαζί και ο μεγάλος τον καθηγητή αγγλικών.Θα έφευγαν στο χωριό για διακοπές. Θέλαμε να τους κάνουμε ένα δώρο φτιαγμένο από τα χέρια των παιδιών. Επιστράτεψα λοιπόν το pinterest και τους άφησα να διαλέξουν ιδέες. Κατέληξαν λοιπόν στο μπλουζάκι -τετράδιο. Πάνω του θα έγραφαν οι ίδιοι το μήνυμα που ήθελαν να δώσουν στον δάσκαλό τους.


Υλικά που χρειαστήκαμε.

  • Άσπρα μπλουζάκια
  • Μεγάλο χάρακα
  • Μπλε και κόκκινο μαρκαδόρο με λεπτή μύτη ( κατά προτίμηση μαρκαδόρους ειδικούς για υφάσματα ώστε και μετά από ένα πλύσιμο να παραμένουν ανεξίτηλα όσα γράψετε) 
  • Ένα τετράγωνο κομμάτι ξύλο




Κατασκευή 



Τοποθετούμε την ξύλινη επιφάνεια μέσα στο μπλουζάκι. Δεν είναι και πολύ εύκολο να γράψεις ή να ζωγραφίσεις όταν είναι τσαλακωμένο.









Κάνουμε  παράλληλες μπλε γραμμές και μία κόκκινη κάθετη στα αριστερά. Μην μου πείτε ότι δεν άρχισε να σας θυμίζει τα πρώτα σας τετράδια στο δημοτικό;



Αν το παιδί είναι  προσχολικής ηλικίας γράφουμε το μήνυμα που θα μας πει σε ένα χαρτί και το αφήνουμε να το αντιγράψει.





Προσοχή! Δεν έχει νόημα να υπαγορεύσουμε στο παιδί τι να γράψει. Είναι το δικό του μήνυμα στην δασκάλα του. Οι δικές του σκέψεις. Ακόμα περισσότερο δεν πιέζουμε το παιδί να κάνει τα καλύτερα γράμματα. Άλλωστε τα λαθάκια σε μία τέτοια περίπτωση κάνουν το μήνυμα πιο χαριτωμένο. Βέβαια αν δυσκολευτεί σε κάποιο γράμμα μπορούμε να του δείξουμε σε ένα χαρτί και να κάνει μια πρόβα εκεί. Εμάς μπορώ να σας πω ότι το γραμμα Κ είναι το χειρότερό μας.






Οι δασκάλες ενθουσιάστηκαν. Ο μεγάλος μου γιος έφτιαξε για τον δάσκαλο των αγγλικών του διαλέγοντας να βάλει γραμματική πάνω στο μπλουζάκι.


Και τώρα ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!



You Might Also Like

6 comments

  1. Μου αρέσει παρα πολύ αυτή η ιδέα! Θα την κρατήσω για την επόμενη χρονιά μιας και εμείς τα έχουμε δώσει τα δωράκια μας εδώ και καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί όμορφη ιδέα! Αν ημουν δασκάλα θα μου άρεσε πολύ ένα τέτοιο μπλουζάκι. Καλό καλοκαίρι να έχετε Μαρία μου & όλα να δύσκολα να μείνουν στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την είδα την ιδέα σου στο fb και ήρθα να σχολιάσω και εδώ!! Πάρα πολύ ωραία πραγματικά! Μπράβο και για την εκτέλεση! Φιλιά πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι τρυφερο δωρακι!!! τυχερη η κυρια σας!! Και τι ωραιος ο Οκτωβριος με τα πορτοκαλια του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη αλλά εγώ θα φτιάξω ένα για την μικρή μου κόρη (όχι πολύ μικρή, 18,5). Πολύ πρωτότυπη ιδέα! Μπράβο Μαράκι και του χρόνου να είστε καλά να φτιάξετε δωράκια για τις δασκάλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή