.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

By 4/09/2014



Κατά καιρούς σας έχω δείξει πολλά από τα βιβλία που τα παιδιά μου αγάπησαν.  Με χαρά όμως τώρα θα σας υποδεχτούμε στην καινούργια μας στήλη.  ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ.






Έτσι λοιπόν με την βοήθεια του βιβλιοπωλείου Κλεψύδρα κάθε βδομάδα θα επισκεπτόμαστε το χώρο τους και θα επιλέγουμε ένα βιβλίο με τα παιδιά να διαβάσουμε και να σας παρουσιάσουμε.  Βιβλία με παραμύθια ,εκπαιδευτικά, βιβλία για τα συναισθήματα των παιδιών αλλά και με κατασκευές.



Στην πρώτη μας βόλτα διαλέξαμε το βιβλίο ''Ζήλια'' της συγγραφέως Τρέις Μορόνι από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 





Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που σχεδόν όλοι μας έχουμε νιώσει κατά καιρούς. Και για τα παιδιά αυτό το συναίσθημα μπορεί να φέρει έντονες αντιδράσεις. Ένα μικρότερο αδερφάκι, οι επιδόσεις στο σχολείο αλλά και στα αθλήματα γεννούν στα παιδιά συναισθήματα που δεν μπορούν να καταλάβουν και να διαχειριστούν. 

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό τα παιδιά κατάλαβαν τι είναι η ζήλια, πότε εμφανίζεται με παραδείγματα από την καθημερινή τους ζωή και έμαθαν να την αναγνωρίζουν.  Έτσι με τη βοήθεια του μικρού ήρωα κατάλαβαν ότι όλοι είμαστε μοναδικοί και ότι οι  άλλοι μας αγαπάνε γι αυτό που είμαστε.

Στο τέλος του βιβλίου οι γονείς θα βρουν περισσότερες συμβουλές από εξειδικευμένο ψυχολόγο. Η εξαιρετική  εικονογράφηση έγινε από την ίδια την συγγραφέα και η μετάφραση από την Δανάη Δάσκα.

Εμείς βρήκαμε εξαιρετικά χρήσιμη αυτή τη βόλτα και γι αυτό θα ευχαριστήσουμε και πάλι το βιβλιοπωλείο Κλεψύδρα για την υπέροχη φιλοξενία. Ελπίζουμε να σας άρεσε και εσάς και να μας ακολουθήσετε και την επόμενη   βδομάδα στο ταξίδι μας μέσα από τα βιβλία.




You Might Also Like

8 comments

  1. Πάρα πολύ ωραία και χρήσιμη στήλη! μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραία ιδέα!!! Και πολύ χρήσιμη!
    Συγχαρητήρια!
    Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει η καινούρια αυτή στήλη Μαρία!
    Έχουμε αρκετά βιβλία της συγκεκριμένης συγγραφέως με το συγκεκριμένο ήρωα-κουνελάκι και μας αρέσουν πάρα πολύ!
    Έχουν ωραία εικονογράφηση, είναι γραμμένα με πολύ απλό τρόπο, αλλά παράλληλα είναι άκρως εκπαιδευτικά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλέον υπάρχουν πολλά βιβλία που βοηθάνε μαμάδες και παιδιά να καταλάβουν και να αξιολογίσουν καλύτερα τα συναισθήματα τους. Βρίσκω τη στήλη εξαιρετικά χρήσιμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι πολύ όμορφη η νέα σου στήλη και ιδέα! Και η σημερινή πρότασή σου πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι σπουδαίο τα παιδιά να ξέρουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους ώστε να μπορούν πιο εύκολα να τα διαχειριστούν.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρον Μαράκι καθώς και η πρόταση σου για αυτή την εβδομάδα. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή