.

Kήπος ιδανικός για παιδιά Ι

By 6/25/2014 , ,

Όταν έχεις κήπο και παιδιά το μόνο που θέλεις είναι να μπορούν να παίζουν σε αυτόν. Να περνάνε ευχάριστες στιγμές και να σκορπάνε χαμόγελα. Ένα από τα πράγματα που θα έκανε ένα παιδί να ξετρελαθεί είναι το νερό. Αλλά το να έχεις ένα τέτοιο ποταμάκι είναι για λίγους. Οι λιμνούλες φτιάχνονται λίγο πιο εύκολα αλλά η συντήρησή τους είναι δύσκολη.





Όσο για τις μεγάλες κατασκευές με κούνιες ,τσουλήθρες είναι καταπληκτικό να έχεις μια παιδική χαρά στον κήπο σου αλλά θέλει άπλετο χώρο και αρκετό χρήμα.





Μπορούμε όμως σε κάποια γωνιά να απλώσουμε λίγη άμμο για να νιώθει το παιδί ότι βρίσκεται σε παραλία. Είμαι σίγουρη ότι θα περάσει πολύ ώρα με τα κουβαδάκια του φτιάχνοντας κάστρα.






Αν όμως στον κήπο σας υπάρχει σκύλος ή έχετε πάρει είδηση ότι έρχονται γάτες καλό θα ήταν να βρείτε ένα τρόπο η άμμος να σκεπάζεται κάθε φορά που φεύγετε από εκεί. Φτιάξτε λοιπόν   μία τσιμεντένια  ή ξύλινη κατασκευή  που να μπορεί να σκεπαστεί με κάποιο κάλυμμα.





Έναν άλλο παράγοντα που θα έχετε να αντιμετωπίσετε είναι τα ζωύφια. Γι αυτό και δεν θα ήταν καλό να έρχεται σε άμεση επαφή η άμμος  με το χώμα. Όμως και πάλι ούτε το σκέπασμα δεν τα εμποδίζει να μπουν  εκεί. Και εδώ θα σας πω ένα μυστικό που βρήκα. Απλώστε στην άμμο πολλά ξύλα κανέλας.  Η μυρωδιά της απωθεί τα ζωύφια και έτσι σπάνια θα βρείτε κάποιον εισβολέα . 





Στα παιδιά αρέσουν τα ακροβατικά και τα σκαρφαλώματα. Πάρτε έναν κορμό δέντρου και κόψτε άνισα κομμάτια. Το παιδί θα προσπαθεί να πάει από τη μία βάση στην άλλη  και θα διασκεδάσει πολύ.




Αν έχετε δέντρα ένα παλιό λάστιχο μπορεί να μετατραπεί σε μια καταπληκτική κούνια!






Με μαξιλάρες και σεντόνια κάντε μικρές σκηνούλες. Δεν υπάρχει παιδί που να μην ξετρελαίνεται με αυτή την ιδέα. Και μάλιστα τα προφυλάσσετε από τις ακτίνες του ήλιου.





Και επειδή κάθε σωστή σκηνή θέλει και τη φωτιά της βάψτε μερικές πέτρες σε αυτό το απαλό καφέ , βάλτε μικρά ξυλαράκια και κίτρινα λουλουδάκια να παραστήσουν τις φλόγες.







Μπορείτε επίσης  να βάψετε κάποιον τοίχο με μπογιά μαυροπίνακα και να αφήσετε  τους μικρούς  μας καλλιτέχνες να εκφραστούν.






Οι δυο τελευταίοι  κήποι είναι μικροί παράδεισοι για παιδιά αλλά και μεγάλους. Με απλά πράγματα μπορείτε να χαλαρώσετε και εσείς ενώ οι μικροί σας διασκεδάζουν



Eclectic Landscape by Toronto Architects & Building Designers Carson Arthur Design




Όπως είδατε αυτή τη φορά δεν αναφερθήκαμε σε κάποιο παιδικό δωμάτιο αλλά στους εξωτερικούς χώρους και πως να τους διαμορφώσουμε για να γίνουν σημείο χαράς και απασχόλησης για τα παιδιά. Την επόμενη βδομάδα θα μείνουμε στο θέμα με μία παραλλαγή. Θα σας παρουσιάσουμε την μεταμόρφωση βήμα βήμα του 4Χ4 πίσω κήπου μας  για να δούμε μαζί και άλλες ιδέες. 


You Might Also Like

5 comments

  1. Πολύ ωραίες οι ιδέες! Ειδικά τα χώματα, οι λιμνούλες και η παιδική χαρά! Ο κήπος μόνο μας λείπει..χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικές ιδέες! Μου άρεσαν όλες εξίσου!! Κρατάω κάποιες ιδέες στα υπόψιν! Σε ευχαριστώ πολύ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφες ιδέες Μαρία μου!Μού αρέσει πολύ μιά λίμνη στόν κήπο!Νά έχη καί ψαράκια!!
    Καλό καλοκαίρι!!Καλά νά περάσετε!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσες ωραίες ιδέες!
    Το παλιό λάστιχο που μεταμορφώθηκε σε κούνια, τα σεντόνια που έγιναν σκηνές, ο μαυροπίνακας!
    Την τελευταία φώτο τη λάτρεψα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή