.

Παιδικά δωματια με θεμα ''Frozen''

By 1/07/2015 ,


Με την καινούρια χρονιά έφτασαν τα πρώτα χιόνια. Πολλά μέρη της Ελλάδας ντύθηκαν στα λευκά.  Νιφάδα δεν είδαμε ακόμα εμείς αλλά το περιμένουμε πως και πως. Να παίξουμε χιονοπόλεμο και να φτιάξουμε χιονανθρωπο. Βέβαια  το χιόνι φέρνει και προβλήματα.Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια  που ο γιος μου ήταν 1,5 χρονών και χιόνισε πολύ. Μια βλάβη σε κολόνα της ΔΕΗ μας ανάγκασε να είμαστε 3 μέρες χωρίς ηλεκτρικό και αρα θέρμανση. Μόνο το  τζάκι. Τότε ήταν δύσκολα και ανησυχούσαμε για τον μικρο. Τι θα φάει, αν κρυώνει, αν θα φοβηθεί. Αλλά τώρα θυμάμαι πιο πολύ τα θετικά. Το παιχνίδι με το χιόνι και την έκπληξη του. Τα βράδια γύρω από το τζάκι και τις ιστορίες υπό το φως των κεριων. Οι τρεις μας μαζί αγκαλιά. Ίσως γι αυτό και τώρα το σκεφτομασαταν σαν ενδεχόμενο. Μόνο που τώρα θα ήμασταν προετοιμασμένοι. Φακοί, κεριά, νερά, επιτραπέζια μπήκαν σε εμφανές σημείο αλλά τίποτα. Το χιόνι δεν μας τίμησε ακόμα. 



Μας έδωσε όμως έμπνευση. Και έτσι στην στήλη μας παιδικά δωμάτια αυτή τη φορά παρουσιάζουμε δωμάτια με θέμα την ταινία ''Frozen''. Αν και η ταινία μοιάζει κοριτσίστικη όταν την επιλέξαμε για το πάρτι του μικρού μου ενθουσιάστηκαν όλα τα παδια. Αγόρια και κορίτσια. Φυσικά δεν νομίζω ότι θα την επέλεγαν και σαν θέμα δωματίου οι γιου μου αλλά σίγουρα μπορείτε να την  δείτε μαζί μικροί και μεγάλοι.  Οι πριγκίπισσες Άννα και Έλσα θα μαγέψουν τα κορίτσια και ο Κριστόφ  μαζί με τον απίθανο χιονάνθρωπο Όλαφ και τον χαριστωμένο τάρανδο Σβεν θα διασκεδάσουν τα αγόρια.





Μπορειτε να μετατρεψετε  τα δωμάτια πολύ απλα. Ο παλιος πολυελαιος της γιαγιας που σκεφτοσασταν οτι δεν ταιριαζει στο μοντερνο σαλόνι σας θα δώσει την αισθηση του παλατιου.  Στους τοιχους μπορειτε να βαλετε μια ταπετσαρία ή και μικροτερα αυτοκολλητα που βγαινουν απιστευτα ευκολα. Μπορειτε να τα βρειτε ευκολα και σε πολύ οικονομικες τιμες στο διαδικτυο σε σελίδες οπως το ebay και το amazon. Είναι πανευκολη διαδικασία και από προσωπικη εμπειρία  θα σας πω οτι ειναι ευχρηστα και δεν καταστρεφουν τους τοιχους.



Γεμίστε το δωμάτιο με κουκλάκια  και μαξιλάρια από την ταινία.  Επιλεξτε  κουβέρτες και παπλωματα  σε απαλα ψυχρα χρώματα.Μπορειτε επίσης να κρατησετε φωτάκια από το χριστουγεννιατικο δεντρο και να τα τοποθετησετε πίσω από μια κουρτίνα. Προσοχη τα φωτακια να ειναι καλής ποιοτητας και να μην υπερθερμαινονται και επίσης να τα σβήνετε οταν τα παιδια πανε για υπνο.


via


Από εδώ και πέρα ειναι θέμα φαντασιας. Αν σας αρέσουν οι κατασκευες θα μειωσετε το κόστος φτιαχνοντας μονη σας τα αντικειμενα που θα στολίσουν στο παιδικό δωμάτιο. Μπορειτε να περασετε με ασημενιο glitter τον καθρεφτη , να φτιαξετε μικρες χιονονιφαδες από χαρτι και να τις τοποθετησετε σε μικρα ροζ καδρακια. Η ακόμα και να εκτυπώσετε εικόνες από την ταινία και να τις βαλετε σε λευκα καδρα. 


Μια εντυπωσιακη κατασκευη που ξεχωρισα μεσω pinterest είναι ο παρακάτω πίνακας σε καμβα. Χρησιμοποιήστε παλιες κηρομπογιες σε ψυχρα χρώματα ακόμα και σκουρο μπλε και μοβ και αφου τα κολλήσετε στο πανω μέρος του καμβα χρησιμοποιηστε το πιστολακι των μαλλιων για να τα ζεστανετε. Τα χρώματα ενωνονται εντυπωσιακά και βαζοντας και την εικόνα της Ελσας αφου στεγνώσει θα εχετε ενα υπέροχο καδρο για το δωματιό τους.



Ο κόσμος των παιδιων ξεκινά από το δωμάτιό τους. Μπορούμε να τους προσφέρουμε έναν όμορφο χώρο αρκεί να βάλουμε φαντασία και μεράκι. Βρείτε πολλές ακόμα προτάσεις που διαλέξαμε για εσάς στο λογαριασμό μας στο pinterest.




Και μην ξεχνάτε ότι αν κάποιος θα ήθελε να παρουσιαστεί το δωμάτιο των παιδιών του ή κάποια πρωτότυπη γωνιά του μέσα από αυτή τη στήλη μπορεί να στείλει τις φωτογραφίες στο parentslandgr@gmail.com με ένα μικρό κείμενο. Θα χαρούμε να μοιραστούμε ιδέες.


You Might Also Like

11 comments

  1. Ένταξη η πρώτη φωτογραφία απευθείας πήγε για pin! Πριν προλάβω καν να διαβάσω την συνέχεια χαχα
    3 μέρες χωρίς ηλεκτρικό??? Παναγίτσα μου, ούτε ως σκέψη δεν το θέλω! Καλή Χρονιά κούκλα μου!Ότι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε ξέρω πόση ώρα είχα μείνει και χάζευα την πρώτη φωτογραφία!
    Απίστευτη!!!
    Ευτυχισμένο το νέο έτος, κορίτσι μου!
    Υγεία, θετική σκέψη, έμπνευση και πολλή αγάπη!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και... χιονισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι υπέροχες ιδέες! μου έδωσες πολυ έμπνευση για το δωμάτιο της μεγάλης μου μιας και έχουμε μια μανια με τη frozen!!! αρκει να σου πω ότι το εχουμε δει και 6 φορες προς το παρον! καλή χρονιά!
    Ντίνα απο happy girly crafty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτή η διακοπή της ΔΕΗ σας έφερε πιο κοντά, καλό ήταν!! χιχι... τρελαίνομαι για ατμόσφαιρα με τζάκι!!! είναι πολύ ωραία η παραμυθένια διακόσμηση σε παιδικά δωμάτια! ευχαριστούμε για τις ιδέες!! φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκει να μην εχεις μωρό και κρυώνει αλλιώς η ατμοσφαιρα ειναι το κατι αλλο!

      Διαγραφή
  5. Ολο καινουργιοι ηρωες βρε παιδι μου, εχω και αγορι αλλα το frozen καπου το εχει παρει το αυτι μου. Λίγο ψυχρό το μπλε, αλλά με λιγη τσαχπινιά φαινεται μοναδικο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ εχω αγόρια και να σου πω το λατρεψαν οταν το ειδα. Σου προτεινω να παρεις την ταινία . Θα τους αρέσει.

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφες ιδέες. Είναι νεογέννητο το παιδάκι μου και στο δωματιάκι του ακόμα ψάχνω τι διακόσμηση να κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να χαιρεσαι το παιδάκι σου! Πολύ χαιρομαι που σου άρεσαν οι ιδεες. Στην στηλη με τα παιδικά δωμάτια θα βρισκεις παντα κατι διαφορετικό. Θα χαρούμε πολύ να μας στειλεις και το δικό σας οταν κατασταλάξεις.

      Διαγραφή
  7. Τι υπέροχες ιδέες για παιδικό δωμάτιο! Για την πρώτη πια τι μπορώ να πω;; Μοναδική!!!! Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο άρθρο! Βρείτε εδώ τα πάντα γύρω απ'το παιδικό δωμάτιο https://www.baby-avenue.gr/ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή