.

Με ανοιξιάτικη διάθεση

By 4/21/2015 ,

Αυτή την εποχή  το πρωί  ξυπνάω με  χαμόγελο. Είναι ο ήλιος, η φύση  που ανθιζει, δεν ξέρω αλλά για μένα είναι σαν  να ξαναγεννιέται εκτός από τη φυση και η διάθεσή μου . Θέλω να βγω στο μπαλκόνι και στον κήπο και να ασχοληθώ με  τα λουλούδια μου. Να δώσω πνοή στα μαραμένα λουλούδια που δεν περιποιήθηκα όλο το χειμώνα . Να φυτέψω καινούρια και να περιμένω με αγωνία να γεμίσει ο χώρος χρώματα . Μου άρεσε πολύ που τις τελευταίες μέρες δε χρειαζόταν να φορέσω χοντρά μπουφάν και μάλλινα πουλόβερ . Είναι καιρός για ανανέωση παντού .





Τα παιδιά ξεκίνησαν σήμερα για το σχολείο με μόνη προσμονή ότι σε λίγες μέρες ερχεται  το καλοκαίρι . Ανυπομονουν για τις διακοπές, για τις ώρες που θα τρέχουν ελεύθερα και φυσικά που  θα πάμε στη θάλασσα για μπάνιο. Το Πάσχα περάσαμε πολύ όμορφα. Και ίσως αυτό εκανε την επάνοδο στην καθημερινότητα πιο δύσκολη. Στιγμές οικογενειακές χαλαρές. Όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Ότι έκαναν οι περισσότερες οικογένειες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι την ημέρα της ανάστασης αυτή  σκέψη  με έκανε πολύ χαρούμενη. Απ' όλες τις αυλές άκουγες τραγούδια. Χαρούμενες φωνές παιδιών και εβλέπες στο κόσμο να ψήνει και να γλεντά με την οικογένεια του.



Ένιωσα γαλήνια γιατί κάτι με έδενε με τους ανθρώπους γύρω μου . Και δεν εννοώ μόνο με την οικογένειά μου . Έκλεισα τα μάτια και σκέφτηκα ότι αυτή τη στιγμή πολλες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα  κάνουν το ίδιο πράγμα . Χαίρονται για την ανάσταση του Ιησού και αναβιώνουν την παράδοση  αιώνων.



Στη ζωή μας τελευταίες μέρες έγιναν πολλά γεγονότα . Γεννήσεις, γαμοι, θάνατοι αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα . Κάποιοι ξεκίνησαν απ' την αρχή . Κάποιοι απλά έπρεπε να μας αποχαιρετήσουν. Η ζώη είναι ενας κύκλος . Καθε στροφή και μια καινούργια εμπειρία . Όμως αν θέλεις μπορείς να δεις τη ζωή από τη θετική πλευρά . Και στη ζυγαριά της ζωής οι χαρές να είναι περισσότερες . Αρκεί να ανοίξεις την καρδιά σου .



Σας εύχομαι χρόνια πολλά σας κι ένα καινούργιο ξεκίνημα.


You Might Also Like

10 comments

  1. Χρονιά πόλλα Μαρια μου! Εύχομαι να είσαι παντα έτσι αισιόδοξη και να μας το μεταδιδεις! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και καλά, κορίτσι μου!!
    Ας κρατάμε τις όμορφες στιγμές του παρελθόντος και... πάμε μπροστά!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο χειμώνας μας έβγαλε το λάδι οπότε σε καταλαβαίνω!Ο ήλιος είναι πολύ πιο ευπροσδεκτος από άλλη φορά!Πολλά φιλιά Μαράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά Μαράκι! Επιτέλους ήρθε ο καιρός να λιαστούμε και να αλλάξει η διάθεση μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρακι μου Χρόνια πολλά και καλά με υγεία! Ναι, έτσι πρέπει να βλέπουμε τη ζωή μας, έχουμε τις οικογένειές μας και την υγεία μας. Η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος μας!!! Πολλά φιλιά
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι θα ήθελα να ζω σε μια χώρα που θα είναι μόνο καλοκαίρι! Αλλά τελικά κι αυτή η αναμονή για να έρθει η επόμενη εποχή έχει και την χάρη της! Δύσκολος ο χειμώνας αλλά που θα πάει..θα ανανεωθούμε ν΄ανεβούμε λιγουλάκι!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι που σε νιώθω ανανεωμένη! Καλή άνοιξη λοιπόν. Τις τελευταίες μέρες μπορούμε να πούμε ότι μπήκε για τα καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα με όμορφες ανοιξιάτικες σκέψεις! Η αναγέννηση της φύσης είναι σαν να συμβαίνει και μέσα μας αυτή την εποχή και με την ανάρτησή σου βοήθησες λίγο προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανέμορφες φωτογραφίες και άκρως ανοιξιάτικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή