.

Κοτοπουλο αλα κρεμ

By 6/17/2015

Τον τελευταίο καιρό νιώθω ότι   η καθημερινή αναζήτηση του τι να μαγειρέψω με έχει κουράσει. Σαν να βαρέθηκα να κάνω συνέχεια τα ίδια. Από την άλλη στην ηλικία που είναι τα παιδιά  δεν  επιθυμούν τους πειραματισμούς. Πολλές μάλιστα φορές απορρίπτουν ακόμα και τα πιο καθιερωμένα. Πράγμα που κάνει την επιλογή ακόμα πιο δύσκολη.

Μια φορά την βδομάδα βάζω στο πρόγραμμα να μαγειρέψω κοτόπουλο. Συνήθως ψητό στο φούρνο με πατάτες ή κοκκινιστό με ρύζι. Και ενώ πρόκειται για κλασικές περιπτώσεις σίγουρα θα έχω από κάποιον έναν μορφασμό ότι θα ήθελε κάτι άλλο. Έτσι  τις προάλλες σκέφτηκα να επιλέξω μία συνταγή που κάνω συνήθως μόνο σε τραπέζια και αυτό γιατί είναι σχετικά βαριά για το καθημερινό τραπέζι. Μια συνταγή που σε τρελαίνει με τα χρώματά της. Σε μεθάει από την στιγμή που την μαγειρεύεις και σου φτιάχνει την διάθεση. Έτσι ακόμα και αν θα είχα αντιδράσεις θα είχα απολαύσει την προετοιμασία.

Η συνταγή έχει κρέμα γάλακτος για να ξεφύγουμε από τις κόκκινες σάλτσες αλλά και πιπεριές που δίνουν μια υπέροχη γεύση αν και γνώριζα ήδη ότι τα παιδιά δεν θα τις άγγιζαν. Η προετοιμασία δεν κρατά πολύ ώρα και το φαγητό σιγοψήνεται μέσα στο γουοκ χωρίς να σας ταλαιπωρήσει. Όταν το φτιάχνω για κόσμο χρησιμοποιώ στήθος κοτόπουλο που το κόβω σε λωρίδες αλλά τα παιδιά προτιμούν οπότε κάναμε μια μικρή παραλλαγή.

Κοτόπουλο αλά κρέμ

Υλικά
4 μπούτια ή 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
1  κίτρινη  πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κρεμμύδι
Λάδι
Κρέμα γάλακτος 250 ml
Λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι



Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι




Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια




Τσιγαρίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν




Αν έχουμε στήθος κοτόπουλο το τσιγαρίζουμε μαζί με τα λαχανικά όμως εδώ λόγω όγκου χρησιμοποίησα ένα τηγάνι για να δώσω λίγο χρώμα στο κοτόπουλο.


Ενώνουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και σβήνουμε με λίγο κρασί. Όταν πρόκειται για παιδιά βάζω ελάχιστο γιατί αλλιώς φαίνεται στην γεύση και δεν τους αρέσει. Είναι η ώρα που αρχίσουν να αναδύονται οι μαγευτικές μυρωδιές και ανυπομονείς να γευθείς το πιάτο.




Μετά από 2-3 λεπτά βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και ένα ποτήρι νερό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.



Τέλος σκεπάζουμε με το καπάκι το γουοκ και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ψήνουμε μέχρι  είναι έτοιμο το κοτόπουλο. Ενδιάμεσα προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο νερό. Η ώρα εξαρτάται από την κουζίνα σας και το πόσο θα χαμηλώσετε το μάτι. 



Σερβίρετε με ρύζι το οποίο εδώ ψήσαμε ξεχωριστά αλλά  μπορείτε εναλλακτικά στα τελευταία 10 λεπτά  να προσθέσετε στο γουκ το ρύζι με το αντίστοιχο νερό  και να ψηθεί με τα υπόλοιπα υλικά για να πάρει από τη γεύση τους. 

ΤIPS
  1. Μην το φτιάξετε σε μέρες καύσωνα.  Άλλωστε πια στην Ελλάδα υπάρχουν μέρες ακόμα και το καλοκαίρι με βροχούλα και δροσιά.
  2. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια. Εγώ συγκεκριμένα  το έχω φτιάξει και με καρότο, κολοκύθι και μελιτζάνα !

Όσο για τα παιδιά μου αφαίρεσαν τις πιπεριές αλλά αυτή τη φορά δεν γκρινιαξε κανείς.......






You Might Also Like

8 comments

  1. Εγκρίνω!
    --Αν και δεν είμαι φαν της κρέμας γάλακτος, αλλά και πάλι... ΕΓΚΡΙΝΩ!!!--
    ;-)
    Φαίνεται υπέροχο και προσαρμόζεται εύκολα στα γούστα του καθενός!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πεντανοστιμο!!!! και όσο πιο πολλες πιπεριες, τοσο πιο νοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Μαρία και τα παιδιά κι εγω έχουμε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια! Εκανες πολύ καλά που διαφοροποιήσες το εβδομαδιαίο μενού! Θα προσπαθήσω να το κάνω κι εγω! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεντανόστιμο φαγητό! Μου αρέσει πολύ που το έφτιαξες στο γουόκ! Εγώ το κάνω με φιλέτα σε βαθύ τηγάνι αλλά είμαστε και μόνο 2! Θα δοκιμάσω σίγουρα και τη δική σου εκδοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό με το μαγείρεμα το καθημερινό ξαναπέστο. Και δεν συμβαίνει μόνο στα μικρά παιδιά αλλά και τα μεγάλα, τα πολύ μεγάλα, το ίδιο γκρινιάζουν. Πεντανόστιμη συνταγή και οι πιπεριές δίνουν εξαιρετικό άρωμα στο κοτόπουλο. Ευχαριστούμε Μαράκι για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου καλημέρα! Ο συνδυασμός πολύχρωμες πιπεριές και κοτόπουλο είναι πολύ πετυχημένος. Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές μέσα από άλλη συνταγή, ωστόσο και η δική σου φαίνεται πολύ νόστιμη.
    Με γεια και οι αλλαγές στο μπλογκ! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τις πλέον αγαπημένες συνταγές :) Όμορφες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή