.

Δωρεάν εκτυπώσιμα για να απασχοληθούν τα παιδιά στο ταξίδι

By 7/11/2016 , , , ,


Πριν  από μερικές μέρες τα αγόρια μου πήγαν  με  τη γιαγιά τους στο χωριό. Ταξίδεψαν με το τρένο. Το ταξίδι διαρκεί  αρκετές ώρες και   είχα την έννοια με τι θα απασχολούνταν. Από την άλλη δεν ήθελα να φορτωθούν οι βαλίτσες με πολλά παιχνίδια. Άλλωστε τις είχα γεμίσει με ρούχα. Για την ακρίβεια με όλα τους τα ρούχα. Έτσι για να γλυτώσω   όγκο  έφτιαξα μερικά εκτυπώσιμα, βρήκα και μερικά στο διαδίκτυο ,τα εκτύπωσα και τα πλαστικοποίησα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Τα έβαλα σε ένα ντοσιέ  και πήρα  ένα ειδικό μαρκαδόρο.





Παιχνίδια για το ταξίδι


1) bingo road

Στο παιχνίδι αυτό το παιδί καλείται να βρει κατά τη διάρκεια της διαδρομής όλα τα αντικείμενα που βλέπει στην εικόνα.

2) κρεμάλα
Η γνωστή σε όλους μας κρεμάλα είναι ένας πολύ εποικοδομητικός τρόπος να περάσει η ώρα. Διαλέξτε λέξεις ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Καθώς μεγαλώνουν μπορούμε να εμπλουτίζουμε το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε και το παιδί να μαθαίνει παίζοντας.

3) τελίτσες
Δεν ξέρω αν παίξατε ποτέ αυτό το παιχνίδι. εγώ πάλι του είχα αδυναμία. Ο κάθε ένας βάζει εναλλάξ από μια γραμμή ενώνοντας δύο τελείες. Όποιος καταφέρει να συμπληρώσει ένα κουτάκι γράφει το αρχικό του ονόματός του. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να συμπληρώσει τα περισσότερα
κουτάκια.

4) τρίλιζα
Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι δεν χρειάζεται συστάσεις.


5) φιδάκι
Εκτός από τα δικά μου εκτυπώσιμα δεν θα μπορούσα να μην εκτυπώσω το φιδάκι που ετοίμασε η Ελένη από το CraftWithMom.

*πατήστε τη λέξη που αντιστοιχεί στο παιχνίδι για να οδηγηθείτε στο δωρεάν εκτυπώσιμο

Εκτυπώστε επίσης έναν μικρό χάρτη για τα παιδιά. Δείτε μαζί τη διαδρομή και ζητήστε τους να σημειώνουν τις πόλεις και τα χωριά που συναντάτε. Αν είναι εφικτό σταματήστε σε ενδιάμεσους σταθμούς που έχουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον και συζητήστε με τα παιδιά για τα γεγονότα. Μπορεί το  ταξίδι σας να διαρκέσει παραπάνω αλλά σίγουρα θα έχουν μάθει πολλά.

Μπορείτε να βρείτε ακόμα πιο πολλές ιδέες για παιχνίδι στην ανάρτησή μας busy bags.  Παιχνίδια μνήμης, παιχνίδια για τα χρώματα και παρατηρητικότητας.

Μην ξεχάσετε να εκτυπώσετε τους αγαπημένους τους ήρωες και τα ζωάκια που προτιμούν  για να τα ζωγραφίσουν. Εμείς διαλέξαμε  colouring pages με τα χελωνονιντζάκια, τον spiderman και τον batman.

Εκτός όμως από τα εκτυπώσιμα μπορείτε αν έχετε χώρο να κάνετε πολλά ακόμα. Βρήκα ένα πλήρες
παιδικό κιτ απασχόλησης  από το blog ανθομέλι που θα σας δώσει πολλές ιδέες.


Μπορεί να ετοίμασα τόσα αλλά  τα παιδιά μου τα χρησιμοποίησαν ελάχιστα. Βλέπετε στο διπλανό κουπέ από το δικό τους ο Οσε είχε διαμορφώσει έναν μικρό παιδότοπο και το  ταξίδι πέρασε δίχως να το καταλάβουν.  Επειδή θα γυρίσουν με αυτοκίνητο  είμαι σίγουρη ότι θα βρουν τα παιχνίδια αυτά πολύ χρήσιμα.

Καλό ταξίδι σε όλους.

You Might Also Like

5 comments

  1. Τελίτσες! Τι μου θύμισες τώρα!!!! Τέλεια ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο τις τελίτσες δεν έπαιζα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραίες ιδέες Μαρια, σε ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ Μαρία τις κρατάω τις προτάσεις για όταν μεγαλώσει λίγο ο μαχαραγιός!βλέπεις αυτός είναι ο δύσκολος στα ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαράκι είσαι φοβερή!! Πολύ σ'ευχαριστούμε!!!! Τέλεια ανάρτηση!!!! Την κάνω τώρα πιν!!!
    Φιλάρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή