.

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους!

By 12/19/2017 ,


Τα Χριστούγεννα είναι η πιο  πολυάσχολη  περίοδος.  Στολίζουμε το σπίτι, φτιάχνουμε γλυκά,  αγοράζουμε δώρα, ετοιμάζουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, κάνουμε και δεχόμαστε επισκέψεις, κάνουμε κατασκευές και ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης. Η λίστα με όσα μπορούμε να κάνουμε είναι τεράστια και θέλει οργάνωση. Αλλά Χριστούγεννα είναι και η περίοδος που μπορούμε να περάσουμε καλά με τα παιδιά! Να δούμε ταινίες παιδικές, να πάμε σε πάρκα αναψυχής, να παίξουμε επιτραπέζια , να πάμε σινεμά  και θέατρο. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσεις νωρίς για να τα προλάβεις όλα.  Αυτήν την Κυριακή μαζί με το φροντιστήριο του μικρού  παρακολουθήσαμε  την παράσταση Ο Μολυβένιος Στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε διασκευή, δραματοποίηση και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη



Πρόκειται για το κλασσικό παραμύθι με μοντέρνες πινελιές, χιούμορ, αρκετό ροκ και  ευτυχισμένο τέλος.  Το τέλος του παραμυθιού έχει παραληφθεί από την παράσταση ώστε τα παιδιά να μην στεναχωρηθούν από την μοίρα  του Μολυβένιου Στρατιώτη και την θυσία της μπαλαρίνας. Σύγχρονες ατάκες και αρκετό χιούμορ έκαναν την παράσταση ενδιαφέρουσα για μικρούς αλλά και για μεγάλους.  Μια παράσταση που απόλαυσαν στην παρέα μας από παιδιά 2 ετών, παιδιά δημοτικού, εφήβους μέχρι και οι γονείς που χειροκροτούσαν στους ρυθμούς του ροκ (και όχι μόνο) με το οποίο μεγάλωσαν.Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη διασκευή βραβεύτηκε ως η καλύτερη διασκευή Παιδικού Θεατρικού Έργου από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ τον Νοέμβριο του 2012.




Η μουσική γνώριμη σε μας τους μεγαλύτερους  ενθουσίασε και το νεότερο κοινό. Τραγούδια του 1980-1990  με  στίχους προσαρμοσμένους στην ιστορία. Εκπληκτικές οι φωνές όλων των συντελεστών  μας ενθουσίασαν.  Οι χορογραφίες ξεσήκωσαν το κοινό. Τα σκηνικά και τα κουστούμια ήταν πολύ όμορφα και τα 3D animation καθήλωσαν τους μικρούς.





Η παράσταση  δίνεται στο Νέο  Θέατρο Βασιλάκου (Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών στον Κεραμεικό). Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού απέχει μόνο 5 λεπτά από το σταθμό του μετρό Κεραμεικός. Παραστάσεις δίνονται κάθε Κυριακή στις 11:30 & 15:00. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε  εδώ .





You Might Also Like

1 comments