.

Δεινόσαυροι της Παταγονίας

By 5/10/2013 ,

Επιτέλους καταφέραμε να επισκεφτούμε τους Δεινόσαυρους της Παταγονίας. Μια επίσκεψη που προγραμματίζαμε καιρό. Στα αγόρια αρέσουν πολύ οι γίγαντες από το μακρινό παρελθόν και έτσι την Δευτέρα ήταν μοναδική ευκαιρία να τους επισκεφτουμε. Σε μία Αθήνα που ήταν ακόμα άδεια χαρήκαμε και την διαδρομή και την παραμονή στο χώρο. Χωρίς πολυκοσμία μπορούσες να χαρείς τα εκθέματα.


Η έκθεση χωρίζεται σε δύο χώρους. Στο πρώτο παρουσιάζεται η εξέλιξή τους από τους πρώτους πιο μικροσκοπικούς μέχρι και αυτούς που διασώθηκαν της μεγάλης καταστροφής. Στον ίδιο χώρο τα παιδιά έκαναν ανασκαφές στην άμμο.

  

Αυτή η διαδραστική εμπειρία τα ενθουσίασε. Ο μεγάλος έψαχνε για απολιθώματα και κομμάτια σκελετού και ο μικρός έφτιαχνε βουναλάκια!!!






Στον δεύτερο χώρο παρουσιάζονται δύο σκελετοί που μάχονται μεταξύ τους. Υπάρχουν επίσης και πολλες δραστηριότητες όπως μοντέλα στα οποία τα παιδιά μπορουν να ανέβουν πάνω. Ηλεκτρονικά παιχνίδια και ζωγραφική, Μαλιστα η έκθεση έχει κρατήσει τις φωτογραφίες αρκετώ παιδιών για να δουμε τους δεινόσαυρους μέσα απο τα δικά τους μάτια.


Στο χώρο προβολών οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία «Οι γίγαντες της Παταγονίας» διάρκειας 40 λεπτών. Ο μικρός μας δεν άντεξε να το δει όλα και ετσι το ρίξαμε στην ζωγραφική και στις ανασκαφές - βουναλακια για μια ακομα φορά οσο περιμέναμε τους υπολοιπους. Παντως ο μεγάλος ενθουσιάστηκε!



Η έκθεση βρίσκεται στο Κέντρο Ιππασίας (απέναντι από Badminton) στα Ολυμπιακά Ακίνητα, στο Πάρκο Γουδή στην Αθήνα.

 Το Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 20:00
 
                                                               Σάββατο-Κυριακή:    10:00 έως 21:00


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην σελίδα τους καθώς και τις τιμές των εισητηρίων. Εκεί μαλιστα θα δείτε πολλες εικόνες και βίντεο. Θα μπορέσετε  να μαθετε για αυτους και να παιξετε παιχνίδια ή να ζωγραφίσετε. Ετσι αν δεν μπορείτε να πάτε θα ζήσετε λίγο απο την μαγεία των δεινοσαύρων.








You Might Also Like

9 comments

  1. Καλημέρα Μαρία!Χρόνια πολλά!Χριστός Ανέστη!Πολύ όμορφη η έκθεση πού επισκεφτήκατε!!Ανταμώσαμε τό Μ.Σάββατο στήν εκκλησία στά Καλύβια!Καί τού χρόνου μέ υγεία!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο ακούγεται, ειδικά για εμάς που έχουμε αγοράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'ευχαριστούμε Μαράκι μας για την ξενάγηση και τις χρήσιμες πληροφορίες!!!
    Οι αγορομάνες θα τις χρειαστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά! Πάντα να περνάς καλά και επικοδομητικάμε τα μικρά σου ! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hello! Very nice blog and interesting posts, great atmosphere.
      Have a nice day. :)
    Welcome to our blog about photography. +
    I hope you also enjoy it with us.

    Greetings!

    "Do what you love is not even that, but anyway"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, μα πρέπει να πάμε! Λατρευει τους δεινόσαυρους και την είχα ξεχάσει αυτή την έκθεση! Ευχαριστούμε Μαράκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Μαράκι! Για Δεινόσαυρους δεν είμαστε, άντε το πολύ πολύ για κανέναν κακό λύκο. Απεχθανόμαστε τα "τέρατα" παντός είδους, καθώς είμαστε κοριτσάκια και μικρούλικα ακόμη και τρομάζουμε στη θέα τους. Πάντως οι πληροφορίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές για τους δυνητικούς επισκέπτες.

    Φιλάκια πολλά! Μου λείψατε τρελοκόριτσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να το κατευχαριστήθηκαν τα πιτσιρίκια σου Μαρία μου!!!
    Σε φιλώ!!!!!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή