.

Μια παιδική χαρά απογοήτευση και μια διαμάντι

By 5/30/2013 , ,

Εδώ και πολύ καιρό περνούσαμε έξω από την παιδική χαρά που είναι δίπλα στο ''Mall"". Βιαστικά κοιτώντας από το αυτοκίνητο μας φαινόταν μεγάλη με πολλά παιχνίδια. Παντα είχε  κόσμο. Την λαχταρούσαμε μπορώ να πω αλλά δεν είχαμε καταφέρει να πάμε. Μάλιστα μία φορά και ενώ είχαμε κατέβει από το αυτοκίνητο μας και ήμασταν έτοιμοι να μπούμε πήραν οι γείτονες να μας πουν ότι από το σπίτι τρέχουν νερά. Μην φανταστείτε σπασμένους σωλήνες απλά έχουμε ένα αρκετά έξυπνο σκυλί  που άμα του τελειώσει το νερό ανοίγει από μόνο του την βρύση. Το κακό είναι ότι δεν έχει μάθει να την κλείνει κιολας! Ετσι ματαιώθηκε εκείνη η επίσκεψη.


Την Κυριακή όμως αποφασίσαμε να πάμε. Φτάνοντας εκεί ήταν μία οικογένεια μόνο.  Μπήκαμε με χαρά αλλά αμέσως συναντήσαμε  έναν ξεχειλισμένο κάδο από σκουπίδια! Πιο κάτω μισογεμάτοι οι υπόλοιποι κάδοι. Μα καλά σκέφτηκα πόσο δύσκολο ήταν να πάει κανείς λιγο πιο κάτω να πετάξει τα σκουπίδια του;



Τα παιχνίδια ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση. Οχι τόσα πολλά  όπως το είχαμε φανταστεί και μαλιστα ο γιος μου  είπε οτι επαναλαμβάνονταν τα ίδια και τα ίδια. Αυτό να σας πω δεν με χάλασε και πολύ. Είχαν και δάπεδο ασφαλείας  καθαρό και σίγουρα και μία κούνια ακόμα μπορεί να δώσει μεγάλη χαρά σε ένα παιδί.



Πάω λοιπόν  να αφήσω τα πράγματά μου στο παγκάκι αφού δεν είχε και κόσμο να φοβάμαι για την ασφάλεια τους και αντικρύζω δεκάδες αποτσίγαρα και γυαλιά από σπασμένα μπουκάλια. Καταλαβαίνετε ότι εκτός από τους μικρούς θαμώνες με τους γονείς τους η παιδική χαρά έχει και νυχτερινούς επισκέπτες. Μπορείτε να μου πείτε όμως τι μας κοστίζει  να παίρνουμε τα σκουπίδια και τα αποτσίγαρά μας μαζί μας φεύγοντας;





Πιο κάτω είχε ένα μέρος με άμμο. Ενα τετράγωνο στη μέση και μικρές κερκίδες που θα βόλευαν πολύ το γονιό να κάθεται και να καμαρώνει τα παιδιά του να παιζουν με την άμμο. Αυτό ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι της επισκεψης. Γιατί πως να καταλάβει ένα δίχρονο ότι δεν μπορεί να παίξει εκεί γιατί έχει σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά όταν τόσοι ενήλικες αδυνατούν να  κατανοήσουν την επικινδυνότητα της πράξης τους;   Πως να εξηγήσεις σε ένα παιδί ότι αυτό που φτιάχτηκε με προοπτική τη χαρά μπορεί να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο;




Τέλος θα ήθελα να προσθέσω και να παρακαλέσω τους αρμόδιους να παρέμβουν. Το μόνο που χρειάζεται η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι καθάρισμα και λίγο περιποίηση στα παρτέρια. Ξέρω ότι δεν είναι καιρός για σπατάλες  αλλά μια μικρή παρέμβαση θα ήταν αναγκαία.  Ας σκεφτούμε όλοι όμως τις ευθύνες μας. Είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις τα πράγματα. Αρκεί να το θες.





Δεν θέλω όμως να σας απογοητέυσω μόνο. Ετσι για να δούμε και την άλλη πλευρά να σας πώ ότι στον δήμο Πεύκης στον Αγιο Παντελεήμονα επισκεφτήκαμε μια παιδική χαρά άψογη. Ο χώρος καταπληκτικός μες στο πράσινο. Πολλά παιχνίδια , περιποιημένα παρτέρια , ειδικά δαπεδα και λάμπες μανιτάρια και πασχαλίσες αν θυμάμαι καλά. Πήγαμε εκεί τη  Μεγάλη Βδομάδα. Κάτσαμε αρχικά σε ένα καφέ  εκεί κοντά με φίλους και μόλις άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες από τους μικρούς της παρέας μετακομίσαμε   δίπλα για παιχνίδι. Μετά δεν ξαναείδα τους φίλους μου. Ο καθένας έτρεχε πίσω από ένα πιτσιρίκι. Μόνο νοήματα και γέλια από μακριά. Εδώ πρόλαβα δύο φωτογραφίες με τα παιδιά. Άλλωστε είχε κόσμο, οπότε επέλεξα να δανειστώ την φωτογραφία. σας συνιστώ να την επισκεφτείτε. Θα περάσετε υπέροχα μικροί και μεγάλοι.


You Might Also Like

11 comments

  1. ασε με αυτες τις παιδικες χαρες, σωστο λοττο εχουν καταντησει! παντως η δευτερη πρεπει να αποζημιωσε για τα καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου την ξέρω την παιδική χαρά δίπλα στο Mall. Πράγματι θα μπορούσε να είναι πιο περιποιημένη γιατί είναι μεγάλη και με πολλές προοπτικές.
    Ευτυχώς 2-3 φορές που έχουμε πάει τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα σε σχέση με την κατάσταση που περιγράφεις.
    Τώρα βέβαια είναι και καλός ο καιρός, οπότε θα μαζεύει μπόλικο κόσμο.
    Είναι γενικό το πρόβλημα πάντως και δύσκολα βρίσκεις κάτι πιο αξιόλογο και ασφαλές.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορισμένες παιδικές χαρές είναι πάρα πολύ επικίνδυνες. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια που όντως μπορεί να οδηγήσει κάποιο παιδί στο νοσοκομείο. Το έχω παρατηρήσει και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα αν σου πω ότι προτιμώ αισθητικά τη δεύτερη παιδική χαρά από την πρώτη... και δεν έχουν καμία σχέση τα σκουπίδια σ' αυτό που σου λέω!
    Τα πάντα είναι θέμα παιδείας και επιπλέον, σεβασμού προς τον άλλο: δεν σπάζεις μπουκάλια σε μέρη που παίζουν παιδιά, δεν πετάς σκουπίδια κάτω και αποτσίγαρα (ένα μικρό παιδί μπορεί να δηλητηριαστεί πολύ άσχημα αν φάει αποτσίγαρο), δεν μπάζεις τα ζώα σου μέσα να κάνουν την ανάγκη τους στην άμμο. Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να συζητάμε τα αυτονόητα... κρίμα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μερικές είναι όντως χάλια και επικίνδυνες..το θέμα είναι να έχεις μια αρκετά συμπαθητική κοντά στο σπίτι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη γιατί δεν μένω κοντά αλλά ξέρω πολλές στο Δήμο μου. Δυστυχώς συμβαίνει παντού. Ειναι και ευθύνη του Δήμου αλλά και δική μας, των γονέων-επισκεπτών. Τα αποτσίγαρα που περιγράφεις, μπορεί να τα πετάνε οι ίδιες οι μαμάδες που κάθονται. Το λέω γιατί το ξέρω. Το βλέπω. Στις δικές μας κούνιες (τραγικές) έχω πάρει 10 φορές στην ειδική υπηρεσία του Δήμου που ασχολείται με τις παιδικές χαρές καηι μου λένε πως ερχονται καθαρίζουν και πάλια τα ίδια γίνονται! Σε κάποιες περιπτώσεις εχουν δίκιο. Αλλες φορές ερχονται μεγαλυτερα παιδιά, σπάνε τα παιχνίδια, ξεχαρβαλώνουν κάδους. Τα εχω δει και τους εχω κανει παρατήρηση. Όλα ξεκινάνε απο την παιδεία τη δική μας και όλα αυτά που μαθαίνουμε στα παιδιά μας.
    Εχω μαλώσει με μαμάδες που τους ενοχλούν τα κακά κάποιου σκύλου (οχι αδεσποτου) και κάνουν παρατήρηση στον ιδιοκτήτη, αλλά οταν το δικο τους παιδι θελει κακά, τα κάνουν στο ίδιο σημείο και αφηνουν και τα χαρτιά απο πάνω! Τι να πω Μαράκι.

    Καλά ο σκύλος σας δεν παίζεται!! Λες να ειναι ο Μπρέιν του Αστυνόμου Σαίνη;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και εγώ όταν ο γιος μου ήταν μικρούλης καθάριζα παιδικές χαρές!!!
    Τι να πω?Συνείδηση μηδέν .Ευτυχώς υπάρχουν και περιποιημένες παιδ.χαρές,αρκεί να είναι κοντά στο σπίτι-)))
    Εδώ κάνω κάτι για να σας μαζέψω-)))
    http://pinterest.com/christagreece/blog-friends/
    Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα καί καλό καλοκαίρι Μαρία μου!!Αλλη φορά νά προτιμάς τίς παιδικές χαρές τής περιοχής μας!!Νομίζω πώς είναι σέ πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν τού MALL!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχώς που βρήκατε και μια παιδική χαρά καθώς πρέπει!! Αυτά να μην είχε ο Έλληνας!!Αδιαφορία;!!Φιλάκια πολλά και καλό μήναα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η συγκεκριμένη ανάρτηση θα έπρεπε να σταλεί παντού, μήπως και ιδρώσει το αυτάκι των αρμοδίων του δήμου... Αίσχος!
    Χαρά Θεού και παιδιού είναι αυτή στην Πεύκη!

    Φιλάκια πολλά, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να κάνω λιγάκι τον δικηγόρο του διαβόλου?? Θα συμφωνήσω με όλα όσα γράψατε ότι είναι ευθύνη των δήμων. Πέρα όμως από την ευθύνη του δήμου, μήπως έχουμε και εμείς την δική μας??? Περισσότερο με ανησυχεί ότι εμείς οι ίδιοι πετάμε το οτιδήποτε, οπουδήποτε. Κάποιες από τις ζημιές αποτελούν φυσικές φθορές, στο μεγαλύτερο όμως ποσοστό είναι ζημιές που προκαλούνται από παιδιά. Ναι λοιπόν να κοινοποιηθεί για να φτάσει στα αυτιά των υπευθύνων, αλλά ας μάθουμε και στα παιδιά μας ότι οφείλουν να σέβονται την δημόσια περιουσία. Και ότι όταν ο κάδος είναι γεμάτος δεν πετάμε τα σκουπίδια μας ούτε έξω, ούτε δίπλα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή