.

Πάρτι ποδόσφαιρο

By 9/03/2014 ,

Σε προηγούμενη ανάρτηση σας είχα πει ότι στο τσακ γλυτώσαμε να μετατρέψουμε το ένα παιδικό δωμάτιο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά δεν θα την γλιτώναμε και τελείως. Έτσι  το φετινό πάρτι γενεθλίων του γιου μου είχε σαν θέμα το ποδόσφαιρο. Το μουντιάλ δεν μας άφησε αδιάφορους και έτσι η στρογγυλή θεά είχε την τιμητική της.


Τα προσκλητήρια




Τα αγόρια ξετρελάθηκαν και μόνο που την είδαν. Τα κορίτσια αρκέστηκαν στην υπόσχεση ότι δεν θα παίζουμε μόνο ποδόσφαιρο αλλά και άλλα παιχνίδια ιδανικά για όλους.


Το μέρος




Η αυλή στο χωριό είναι μεγάλη και  μέσα στο πράσινο. Φέτος φτιάξαμε και μικρά καρεκλάκια από κορμούς δέντρων. Ορισμένα μάλιστα είχαν και πλάτη!!!




Από την άλλη πλευρά  στήθηκαν τραπέζια για τους γονείς 





Και φυσικά φτιάξαμε ένα Bannerακι  που έγραφε Χρόνια Πολλά. Δεν φαίνεται βέβαια στη φωτογραφία γιατί  γυαλίζει λόγω του ήλιο που έδυε εκείνη την ώρα. 

Τα ρούχα 




Σιγά μην υποδεχόμασταν τους φίλους μας χωρίς την κατάλληλη αμφίεση. Ο εορτάζων επέλεξε την αυθεντική στολή της ομάδας του και ο μικρός  μια μπλούζα στα χρώματα της Εθνικής με το όνομά του επάνω.


Ο μπουφές





Τυροπιτάκια
Λουκανικοπιτάκια
Κεφτεδακια
Κρουασανάκια με ζαμπον τυρι
Τυρομπαλάκια
Σπιτική πίτσα
Τορτίγιες
Ρολίνια







Τα ταμπελάκια είχαν γραμμένες χιουμοριστικές ατάκες σχετικές με το θέμα. Και τα καλαμάκια άφησαν άφωνα τα παιδιά. '' Μα που βρήκατε καλαμάκια ΠΑΟΚ;'' Εγώ πάντως τα χρώματα της μπάλας ήθελα να πετύχω.

Η τούρτα 





Την τούρτα φέτος την παραγγείλαμε έξω. Και μείναμε κατενθουσιασμένοι. Και από εμφάνιση και από γεύση. Αφήστε που μου έφυγε ένα μεγάλο βάρος!!!

Τα παιχνίδια 




 Χωρίστε τα παιδιά σε δυο ομάδες.  Αν και ήθελα να τις ονομάσω η Άσπρη ομάδα και η Μπλε ομάδα για να είναι ουδέτερα τα χρώματα, τα παιδιά επέμεναν οι ομάδες να είναι η Άσπρη και η Μαύρη.  Και δεν υπήρχε ούτε ένας που να έχει αντίρρηση. Και στατιστικά να το πάρουμε νομίζω ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να βρω κάποιον που να είναι άλλη ομάδα!

Μην περάσεις την μπάλα

Αυτό το παιχνίδι είναι το κλασικό τράβηγμα του σχοινιού με μια μικρή παραλλαγή. Αντί για γραμμή το όριο ήταν μία μπάλα. Η ομάδα που την περνούσε θα έχανε!

Κεφαλομπαλονιές

Κάθε παίκτης της ομάδας καλείται να πάρει ένα μπαλόνι και να αρχίσει να κάνει κεφαλιές χωρίς να μπορεί να ακουμπήσει το μπαλόνι με χέρια ή πόδια. Ο διαιτητής μετρά πόσες κατάφερε να κάνει και προσθέτει το νούμερο στο σκορ της ομάδας.

Πέρνα τα μπουκάλια

Τοποθετήστε μπουκάλια με νερό σε απόσταση μεταξύ τους. Οι παίκτες των δύο ομάδων στέκονται ο ένας πίσω από τον άλλον και στην συνέχεια περνάνε ανάμεσα στα μπουκάλια  με ή χωρίς μπάλα (ανάλογα με την ηλικία των παιδιών) . Στο τέλος της διαδρομής επιστρέφουν με τον ίδιο τρόπο και δίνουν την σειρά τους στον επόμενο.

Σκάστε τα μπαλόνια

Μία ακόμα σκυταλοδρομία μόνο που αυτή τη φορά τα παιδιά καλούνται στο τέλος της διαδρομής να σκάσουν το μπαλόνι αφού κάτσουν πάνω του και γυρίζουν τρέχοντας να δώσουν την σειρά τους στον επόμενο.

Ποδόσφαιρο

Τα αγόρια στη συνέχεια έπαιξαν κλασσικό ποδόσφαιρο. Είχα την τιμή και ατυχία να συμμετέχω. Δυστυχώς αντιλήφθηκα πόσο κοντά στο καρδιακό μπορεί να είναι κάποιος στην ηλικία μου!



Ζωγραφική

Τα κορίτσια  αντίθετα  επέλεξαν να ζωγραφίσουν και στην συνέχεια κρέμασαν τα έργα τους στην έκθεση ζωγραφικής μας για να τα καμαρώσουν όλοι.




TIP!


 Μην σερβίρετε τα φαγητά κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Θα τραβήξουν την προσοχή τους και ενδεχομένως να αισθανθούν άσχημα  τρώγοντας και παίζοντας ταυτόχρονα.

Τα δωράκια



Τα δωράκια των παιδιών έπρεπε να αφήσουν ικανοποιημένες διαφορετικές ηλικίες. Όταν σε ένα πάρτι έχεις και αγόρια και κορίτσια από 2 ετών έως 16 μόνο ένα πράγμα μπορούσα να σκεφτώ ότι θα άρεσε σε όλους. Μπουγελομπαλονοβόμβες. Ή όπως αλλιώς τις λένε τέλος πάντων. Έτσι και το επόμενο πρωί θα μπορούσαν να συνεχίσουν να διασκεδάζουν.



Το πάρτι μας έχει γίνει πια θεσμός για το χωριό. Πέρσι με το art party είχαν ενθουσιαστεί τα κορίτσια. Φέτος τα αγόρια. Ήδη έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε το θέμα για του χρόνου.






You Might Also Like

14 comments

  1. Σίγουρα τα μικρά θα ξετρελάθηκαν!!! Να τον χαίρεσαι!
    Η αυλή υπέροχη και σάς βλέπω κάθε χρόνο να σηκώνετε όλο και πιο ψηλά την μπάρα των πάρτυ :)
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα σχολιασω το πάρτι που πρεπει ηταν πραγματικα καταπληκτικο.. αλλα την τεραστι ααυλή σας!! Τι τυχεροι που ειστε!! Απλά τελεια!! Για την ομαδαρα μας δεν θα σχολιασω..χεχεχε.. Παοκ ολε.. χεχεχε.. πολλα φιλια και πολύχρονος Μαρακι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι πάρτυ που μένουν αξέχαστα! Καλό φαγητό και παρέα και άπλααα για παιχνίδι!!Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τέλειο πάρτυ!!!
    μου άρεσαν πολύ οι ατάκες στις καρτούλες του μπουφέ!!
    ο χώρος ιδανικός για τέτοιο πάρτυ!!!
    να τον χαίρεσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο το πάρτι σας Μαράκι!!!! Και όσα ετοιμάσες και σχεδίασες με τόσο μεράκι!!!! Το ποδοσφαιρικό πάρτι ειναι αγαπημένο θέμα των αγοριών αλλά εσύ το προσάρμοσες μοναδικά και για τα δυο φύλα με τα σούπερ παιχνίδια που διοργάνωσες!!! Θα τα έχω στα υπόψιν βεβαιως βεβαίως. Εμείς περυσι ειχαμε θεμα το ποδόσφαιρο. Φέτος ακόμα δεν εχουμε καταλήξει. Λες πάλι να βάλουμε γκολ;;;; Χα χα χΑ. Να τον καμαρώνεις και να τον χαίρεσαι το λεβέντη σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σας ζήσει ο μικρός!!! Ήταν όλα υπέροχα κι απ'ότι φαίνεται το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά!
    Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ti ωραίο πάρτυ! Παιχνίδια, όμορφη διακόσμηση, μεγάλη αυλη, ωραίος μπουφές.....! Όλα τέλεια νομίζω! Γέλασα πολύ με τις ωραίες ατάκες στα φαγητά!! Να τους χαίρεσαι και να περνάτε έτσι τέλεια πάντα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο το θέμα σας, εεε και πιο αγόρι δεν θα τρελαινόταν !!! Εγώ πάντως ζήλεψα την καταπράσινη αυλή σας : ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. your gallery is just very nice .graphics are very nice . your website it just super. best of luck . do come visit me some time. that goes to everybody who see this. WE.HOBBIESANDCRAFTS.NET. and please sign my guestbook at the bottom of my webpage to let me know you came to see me do send your very good friends ( thank you ) it good to meet new friends. love a beautiful thing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει πολύ οργανωμένο πάρτι! Μπράβο σας! Φαίνεται ότι το ευχαριστήθηκαν τα πιτσιρίκια αλλά είμαι σίγουρη και οι μεγάλοι! Χρόνια σας πολλά και να τον χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. coolsquare you can to do designer for this site.we told you this site are the best and easy and more comfortable to us and also you.this is safe also like free website.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι άργησα μερικούς μήνες να δω το πάρτυ σας Μαράκι αλλά ήρθα! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και να τα καμαρώνεις! Πρώτα θα πω πόσο τυχεροί είστε με τέτοια τέλεια και μεγάλη αυλή! Μετά θα πω για το τέλειο μπουφέ και την ιδέα των μηνυμάτων πάνω στα χαρτάκια! Το "οποιος δεν φαει πίτσα είναι offsite" ήταν όλα τα λεφτά! Και τέλος θα δώσω συγχαρητήρια σε σένα για τις όλες ετοιμασίες! Μπράβο Μαράκι! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή