.

Back to school!

By 8/31/2014 , , , , , ,


Καλώς ήρθατε πίσω εκδρομείς!  Όπως είδατε ξεκινήσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση γλυκά. Για να χρυσώσουμε το χάπι  της επιστροφής.

                                                   photo credit: Avolore via photopin cc

Γυρίζοντας λοιπόν άρχισα να διαβάζω πολλές αναρτήσεις με οδηγίες πως να βάλετε τα παιδιά ξανά σε πρόγραμμα, πως να προετοιμαστούν για το σχολείο και πως να συνηθίσουν να κοιμούνται νωρίτερα.  Δεν λέω όλα αυτά έχουν μία πολύ καλή βάση  αλλά είμαστε ακόμα στον Αύγουστο!!! Και μάλιστα εγώ το σκέφτομαι ανάποδα. Είναι οι τελευταίες μέρες που θα μπορώ να έχω τόσες πολλές ελεύθερες ώρες μαζί τους. Γι αυτό και εγώ πάντα ακολουθώ ένα ανάποδο πρόγραμμα. Δεκαπέντε μέρες  θα κάνουμε ότι μας αρέσει. 

Ξεκινάμε από τα δωμάτια. Όλοι τα προετοιμάζουν για την είσοδο της σχολικής χρονιάς. Εμείς κάναμε μία ανακαίνιση που λόγω ξεσαλώματος δεν λέει να ολοκληρωθεί αλλά σε κάνα δυο μέρες θα είναι έτοιμα όλα. Και ναι ετοιμάζω το γραφείο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα καινούργια βιβλία αλλά στο παιδί περνάει ότι επιτέλους θα αποκτήσει το δωμάτιο που ονειρεύεται. Ο ένας διάλεξε να κυριαρχούν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα  και ο άλλος την ζούγκλα αλλά με πιο παιδικά σχέδια. Θα σας δείξω λίγο από αυτά αλλά η παρουσίασή τους θα γίνει αρκετά αργότερα όταν θα έχουν προστεθεί και άλλες λεπτομέρειες από την στήλη μας για τα Παιδικά Δωμάτια.




Σειρά έχουν τα σχολικά , τα ρούχα και τα παπούτσια τους. Και μπορεί τα παιδιά να μην έχουν ασχοληθεί με το θέμα αλλά η μαμά τα έχει ήδη διαλέξει από το spartoo και σε λίγες μέρες θα τους έρθουν σαν έκπληξή! Γιατί ναι μεν δεν θέλω να φορτωθούν  με άγχος ότι ξεκινάει το σχολείο αλλά το φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Έτσι δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ όταν στην συγκεκριμένη σελίδα είδα και έκπτωση 50 % στα αθλητικά που ήθελα να πάρω αλλά και αυτή την προσφορά!!!



Έκανα λοιπόν τα βασικά ψώνια όπως σχολικές τσάντες και παπούτσια και τα υπόλοιπα αργότερα όταν έρθουν οι  λίστες  με τα απαραίτητα θα τα προμηθευτούμε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιας!!!






Και πάμε τώρα στο θέμα τηλεόραση. Εκεί τα πράγματα είναι συνήθως πολύ δύσκολα. Αν έχει ξεφύγει η κατάσταση δεν μπορείς να τα επαναφέρεις τόσο απλά. Αλλά εμείς φέτος ήμασταν τυχεροί. Γιατί ποτέ δεν είχαμε βάλει αποκωδικοποιητές στις τηλεοράσεις οπότε με την καθιέρωση του ψηφιακού σήματος σκεφτήκαμε να πάρουμε για αρχή μονο έναν και μάλιστα αυτόν να τον έχουμε στο δικό μας υπνοδωμάτιο οπότε και η είσοδος εκεί γίνεται με έλεγχο και επιτρέπονται συγκεκριμένα προγράμματα για λίγη ώρα. Έτσι την έχουμε γλυτώσει.


Τέλος γεμίσαμε το πρόγραμμα με δραστηριότητες. Μέσα σε λίγες μέρες έχουμε πάει 3 φορές στην θάλασσα, βόλτα στο λούνα παρκ, σε παιδικό πάρτι μέχρι τα ξημερώματα (λόγω του ότι δεν μαζεύονταν οι γονείς) και μια φορά φτάσαμε να παίζουμε Μονοπολυ μέχρι τα μεσάνυχτα. Αφού θα μπουν που θα μπουν σε μια ρουτίνα γιατί να χάσουμε αυτές τις πολύτιμες στιγμές. Πιστέψτε με  όταν έρθει η ώρα θα αναγκαστούν να μαζευτούν. Γι αυτό κοιτάξτε να χαρείτε τον όμορφο καιρό και να απολαύσετε παιδικά χαμόγελα!

You Might Also Like

3 comments

  1. Άρα λοιπόν δεν είστε και τόσο ξεσαλωμένοι! Μια χαρά πρόγραμμα και όρια έχετε! Καταπληκτική σε βρίσκω!
    Φιλιά πολλά!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη δυναμη σε γονεις και παιδια!
    Καλό μας μήνα με υγεία και αγάπη!
    Καλό ξημερωμα, φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή