.

Μαμά θέλω να ζωγραφίσω στους τοίχους!

By 9/18/2014 ,

Υπάρχουν σκανταλιές που όταν  τις κάνουν τα παιδιά μου δεν φρικάρω. Χωρίς να το δείχνω καμαρώνω κιόλας. Είναι οι σκανταλιές που έκανα και εγώ μικρή. Έτσι είναι σαν να βλέπω τη φυσική συνέχεια των κατορθωμάτων μου,

Πώς να μαλώσω  τον δημιουργό του έργου στις σκάλες όταν θυμάμαι τις δικές μου ζωγραφιές στα πλακάκια της κουζίνας. Τα επέλεγα γιατί καθαρίζουν εύκολα και μετά την ζωγραφική τα έσβηνα με καθαριστικό. Έτσι πίστευα ότι δεν θα με καταλάβαιναν. Αλλά ελα που οι αρμοί δεν καθάριζαν!!!

Όταν ο γιος μου πήγε πρώτη δημοτικού εμφανίστηκαν στον τοίχο κάτι σημαδάκια. Μια καρδούλα και ένα άλφα. Στην ερώτησή μου ποιος το έκανε αυτό πήρα την απάντηση ότι δεν είχε ιδέα και μάλλον ο μικρός αδερφός του το έκανε. Στην πραγματικότητα προσπαθούσε να με πείσει ότι ο δίχρονος αδερφός του που μέχρι τότε δεν ανέβαινε μόνος τις σκάλες είχε βρει ένα μολύβι, είχε ανοίξει το προστατευτικό πορτάκι, είχε ανέβει χωρίς να τον δει κανένας και έγραψε την καρδιά και το γραμμα ''α''.   Και μόνο το τρελό της υπόθεσης είναι αρκετό για να σε κάνει να γελάσεις.

Σήμερα λοιπόν ξαναξεκινά η στήλη μας για τα Παιδικά Δωμάτια με λύσεις που θα γλυτώσουν τους τοίχους σας!




Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβει το παιδί ότι υπάρχουν όρια. ΝΑΙ παιδί μου μπορείς να πάρεις την κιμωλία και να ζωγραφίσεις ότι θέλεις στον αριστερό τοίχο που είναι βαμμένος με μπογιά μαυροπίνακα αλλά ο δεξιός τοίχος θα παραμένει καθαρός.






Είμαι σίγουρη ότι επίσης θα μετριαστεί η επιθυμία του για να λερώσει τους τοίχους αν τους γεμίσουμε με τις δικές του ζωγραφιές.





Η λύση του μαυροπίνακα φαντάζει παράξενη αλλά για σκεφτείτε ότι μπορεί να αλλάζει το θέμα του δωματίου του ανάλογα με  την διάθεσή του αλλά και να μαθαίνει την ορθογραφία με διασκεδαστικό τρόπο.





Αν πάλι η ιδέα να βάψετε μαύρο το τοίχο δεν σας αρέσει απλά αγοράστε έναν μαυροπίνακα ή και έναν λευκό πίνακα στο οποίο θα γράφει με μαρκαδόρους.




Και επειδή τα παιδιά δεν περιορίζουν την καλλιτεχνική τους διάθεση στα δωμάτιά τους, μην περιοριστείτε και εσείς. Μπορείτε να στολίσετε το μπάνιο......









......ή και να δημιουργήσετε στην κουζίνα. Βέβαια κανένας δεν μας εγγυάται ότι μεγαλώνοντας τα παιδιά θα κόψουν το συνήθειο να ζωγραφίζουν τους τοίχους.


Αν πάλι θέλετε πεντακάθαρους τοίχους θα βρείτε μικρά μυστικά στην ανάρτησή μας 
''Καθαρίζοντας τους τοιχους''.  Εσάς τα παιδιά σας έχουν γράψει ποτέ σε τοίχους ή ντουλάπια;






You Might Also Like

13 comments

  1. Όμορφες και πρακτικές ιδέες για χαρούμενα παιδάκια και μαμάδες! Την σκέφτομαι κιε γω τη μπογια του μαυροπίνακα...χμμμμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Ένας πίνακας επιβάλετε στο σπίτι. Ζωγραφίζουν τα παιδιά και οι μεγάλοι μπορούν να αφήνουν έξυπνα μηνύματα μεταξύ τους^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει αυτή η πρόταση. Ένας μεγάλος καμβάς για να βγάζουμε τα εσώψυχά μας πάντα λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία μας !!! Σε μικρούς & μεγάλους : ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο κι αν λατρεύω την ιδέα του μαυροπίνακα ...σκέφτομαι την σκόνη από τις κιμωλίες! Η λύση όμως με τον πίνακα για μαρκαδόρους που σβήνει και γράφει είναι πολύ ωραία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία ιδέα ο τοίχος μαυροπίνακας!!! Χρησιμότατος και στην κουζίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. από τις καλύτερες λύσεις πιστεύω ο μαυροπίνακας και έχει και ωραία αισθητική!!! :) εγώ πάλι δε ζωγράφιζα σε τοίχους, αλλά χάραζα με την καρφίτσα τα τραπέζια κάνοντας σπιτάκια και άλλα σχέδια!!! hardcore!!! χαχαχαχα.. φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...Καλημερα ομορφια μου..να σε καλα..υπεροχες ιδεες..χαρουμενη μερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα! Όλοι αντιμετωπίσαμε νομίζω το ίδιο πρόβλημα! Εδώ και δύο χρόνια ο ένας τοίχος της κουζίνας μας είναι πρασινοπίνακας :-) μου αρέσει και η ιδέα για έναν τοίχο με τα έργα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έξυπνη η ιδέα του μαυροπίνακα! το θέμα όμως είναι τι γίνεται με τη σκόνη που θα "σηκώνεται"...? Δε νομίζω ότι θα το επιχειρούσα και ειδικά μέσα στο παιδικό δωμάτιο! Δεν θα έλεγα όχι όμως σ'έναν πίνακα για μαρκαδόρους-σβήσε γράψε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λατρεύω τις ιδέες που επιτρέπουν στα παιδιά να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους και στους γονείς να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαχαχα τέλεια ανάρτηση! Και εγώ μικρή "ζωγράφιζα" τους τοίχους! Μεγάλη καταστροφή για τη μαμά μου! Μου φαίνεται ότι ένας μαυροπίνακας θα με σώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είχα κολλήσει μια ωραιότατη ταπετσαρία στον τοίχο του ανιψιού μου. Την είχα πάρει από το www.velentzas.com.gr .Την είχε κάνει πίνακα ζωγραφικής.. Αλλά καθάριζε εύκολα και σε κάποια φάση την έβγαλα και έβαλα μια καινούργια.. Ούτε γάτα ούτε ζημιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή