.

Τα δικά μας Χριστούγεννα

By 12/26/2014 , , ,

Είναι στιγμές που θέλεις κάτι τόσο πολύ. Το ετοιμάζεις και κάνεις σχέδια. Ίσως γιατί σου έλειψε την προηγούμενη χρονιά και τώρα θέλεις να  το γιορτάσεις διπλά. Να είσαι με την οικογένεια , με συγγενείς και φίλους. Όμως τα πράγματα δεν μπορείς πάντα να τα ορίζεις εσύ. Έτσι φέτος πλησίασαν τα Χριστούγεννα και μας βρήκαν με υψηλούς πυρετούς στα νεαρότερα μέλη της οικογένειας. Οπότε όλα τα σχέδια άλλαξαν. Όμως το βασικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί. Και φυσικά δεν θα σας μιλήσω για θερμόμετρα, τσαγάκια και δροσερά ντουζ. Αλλά για στιγμές που προλάβαμε να ζήσουμε πριν αρρωστήσουν τα παιδιά αλλά και για όσα κόντρα σε όλα σχεδιάσαμε για να περάσουμε καλά.




Πριν αρρωστήσουμε προλάβαμε να κάνουμε αρκετές βόλτες. Να γευτούμε μαλλί της γριάς....






Παίξαμε ατελείωτα, κάναμε πατινάζ και στείλαμε γραμμα στον Αη Βασίλη.




Και όλα αυτά χάρη στο ifeelkid . To αγαπημένο μας παιδικό ραδιόφωνο στο internet με τους πιο κεφάτους ραδιοφωνικούς παραγωγούς από το οποίο κερδίσαμε προσκλήσεις.







Και όταν ήρθε η ώρα να κλείσουν τα σχολεία ετοιμάσαμε δωράκια για τις δασκάλες. Μικρά δεντράκια τυλιγμένα με λινάτσα και κορδέλα.





Όμως είμαστε και εμείς εκπαιδευτικοί και μαζί με τη φιλόλογο  αλλά και την μαμά μου που με βοήθησε στην ραπτομηχανή (μόνη μου δεν θα τα κατάφερνα ποτέ)  ετοιμάσαμε τα δωράκια για τα παιδιά στο φροντιστήριο. Μικρά πουγκακια με αυτοσχέδια κορδέλα που μέσα είχαν ένα μπισκότο Make a Wish  και σοκολατάκια.





Όπως και πέρσι  όλοι συνέβαλλαν για να γεμίσει ο μπουφές και το πάρτι ξεκίνησε. Παιχνίδια , δώρα και χορός και όλοι , μικροί και μεγάλοι το διασκέδασαν.





Καινούργιες γωνιές διακοσμήθηκαν στο σπίτι για αλλαγή.




Και μια και θα περνούσαμε μόνοι την ημέρα των Χριστουγέννων έπρεπε να είναι ξεχωριστή. Έτσι το πρωί τους περίμεναν μικρά δωράκια κάτω από το δέντρο. Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει την Πρωτοχρονιά αλλά μερικές εκπλήξεις φέρνουν πάντα χαμόγελα.



Ζεστό γάλα στην αγαπημένη μου κούπα που μου έστειλε η Μαρία πριν δυο χρόνια!




Και ένα πλούσιο πρωινό να περιμένει την οικογένεια δίπλα στο δέντρο. Τι και αν έπρεπε να σηκωθώ νωρίς για να ετοιμάσω τις κρέπες. Τέτοιες στιγμές δεν τις αλλάζεις. Και όπως είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου το μεσημέρι για πρώτη φορά από όταν παντρεύτηκα κάτσαμε όλοι μαζί στο γιορτινό τραπέζι να φάμε την γαλοπούλα (την δική μας από το χωριό). Είχαμε άλλωστε πολύ χρόνο να το χαρούμε αφού λόγω των ιώσεων δεν θα έρχονταν οι καλεσμένοι  το απόγευμα.



Και όχι μόνο χαλαρώσαμε αλλά πήραμε κουβερτούλες και χωθήκαμε μέσα στους καναπέδες όλο το απόγευμα βλέποντας τηλεόραση.





Μας συντροφευουν  τα καινούργια μας παιδικά βιβλία  που θα σας παρουσιάσω εκτενέστερα αύριο.



Φτιάξαμε ο καθένας την δική του χειροποίητη  καρτουλα. Ο μικρός διάλεξε να φτιάξει τα ταρανδάκια. Ιδανική για παιδιά προσχολικής ηλικίας αφού όλα γίνονται με τα δαχτυλάκια. Ο μεγάλος διάλεξε την στολή του Αη Βασίλη. Άλλωστε χειρίζεται καλύτερα το ψαλίδι και την κόλλα πια.


Και αυτή με το χρυσό χαρτί και τα δωράκια  είναι η δική μου που έχει σταλεί εδω και μέρες στον μυστικό αποστολέα αφού με αυτήν συμμετείχα στο Handmade Xmas Cards swap  του My Lovable Baby.




Σας εύχομαι να περάσετε τις γιορτές δίπλα στα αγαπημένα σας πρόσωπα με αγάπη, ευτυχία  και υγεία. Χρόνια πολλά σε όλους.





You Might Also Like

12 comments

  1. Xmmm... Με εξαίρεση το θεματάκι με τις ιώσεις, μια χαρά τα περάσετε!
    Το σημαντικό είναι πως είσαστε όλοι μαζί και περνάτε ωραία!
    (Γιατί, δεν είναι ωραίο το χουζούρι και το χουχούλιασμα κάτω από τις κουβερτούλες? Σούπερ είναι!!!)
    Χρόνια πολλά και καλά, κορίτσι μου!
    Πάντα να είστε γεροί!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να είστε καλύτερα!!
    Χρόνια σας πολλά με υγεία και αγάπη!!
    Πάντα να περνάτε όμορφα, χωρίς ιώσεις φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι μου γλυκό, πάντα βρίσκεις τρόπο να κάνεις τις στιγμές ξεχωριστές! Χαίρομαι που υπάρχει ακόμα η κούπα αυτή! Τελικά μερικά πράγματα δεν ήταν τυχαία! Με αυτήν την κούπα ήμουν για πρώτη φορά ο δικός σου secret santa και από τότε έχουν ακολουθήσει τόσα πολλά! Είσαι μια γλύκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι είναι μαγικός ο τρόπος που κάνεις το καθετί ξεχωριστό! Περαστικά και καλή πρωτοχρονιά να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και του χρόνου!!! Ελπίζω να πέρασαν οι ιώσεις και να συνεχίζετε να απολαμβάνετε τις γιορτές! Χρόνια Πολλά & ευχές για μία νέα χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά & δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά, Μαρία μου!!! Αυτές οι ιώσεις μας ταλαιπωρούν κι εμάς ακόμα. Πάντως, απ'ότι βλέπω περάσατε μιά χαρά μέσα στην θαλπωρή του στολισμένου σας σπιτιού και εύχομαι περαστικά και με το καλό ο νέος χρόνος να σας φέρει όλα τα καλά!.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία μου χρόνια πολλά με υγεία και πολλές όμορφες στιγμές!!!!! Τι ωραίες εικόνες!!! πάντα να περνάτε πολύ πολύ όμορφα!!! φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφα όλα.
    Χρόνια πολλά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά, Μαρία!!! Εύχομαι το 2015 νε έλθει με υγεία (χωρις ιώσεις!!!), χαρά, αγάπη ευτυχία !!!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απόλαυσα τις φωτογραφίες σας!! Χρόνια Πολλά Μαράκι! Το Νέο Έτος να σας βρει χαρούμενους και με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαράκι μου γλυκό, τι όμορφα που περάσετε! Ωραίες οι φωτογραφίες σου, πραγματικά! Μη στεναχωριέσαι για τις ιώσεις και τις γριπούλες, κάπως έτσι είμαστε όλοι μας, σημασία έχει να περνάτε καλά! Χρόνια πολλά και με το καλό να σας μπει ο νέος χρόνος! Εύχομαι να σας πραγματοποιήσει κάθε σας επιθυμία, φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν εξαιρέσουμε τις ιώσεις μια χαρά τα περάσατε!!!
    Ο,τι είναι περαστικό....περνάει ( τι λεώ πάλι ;;;)
    Χρόνια πολλά και καλά!!!Να έχετε μια χαμογελαστή, τυχερή και λαμπερή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή