.

Γράμμα στους μαθητές μου (Νο2)

By 3/04/2015 , ,

Αγαπητά μου παιδιά,

Απευθύνομαι σε εσάς κυρίως που δίνεται πανελλαδικές εξετάσεις σε λίγο καιρό. Αυτές οι μέρες που έρχονται θα είναι αρκετά δύσκολες. Γιατί ενώ η φύση θα ξαναγεννιέται εσείς θα θυσιάζεται στιγμές από την καθημερινότητά σας πάνω στα βιβλία.



Έχετε αρχίσει να κουράζεστε το νιώθω αλλά  ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Είναι σαν να έχεις τρέξει χιλιόμετρα , να βλέπεις το τέρμα και να αισθάνεσαι την ανάσα σου να κόβεται. Τα πόδια σου να λυγίζουν από την κούραση και να μην θέλεις να συνεχίσεις. Κλείστε τα μάτια για λίγο. Μην κοιτάτε το τέρμα. Κοιτάξτε κάτω το επόμενο βήμα. Πρέπει να είναι σταθερό. Μόνο το επόμενο βήμα. Και αν νιώθετε ότι δεν πατάτε σταθερά τεντώστε το χέρι. Εμείς θα είμαστε εκεί να σας στηρίξουμε.

Πολλές φορές είμαστε αυστηροί μαζί σας, αλλά είναι από αγάπη πιστέψτε με. Δεν θέλουμε να επαναλάβετε λάθη που έχουμε δει να γίνονται τόσες φορές. Γιατί θέλουμε σε λίγους μήνες να δούμε χαμόγελα από όλους σας. Να περάσετε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι που θα γευτείτε όσα στερηθήκατε τόσους μήνες.

Πιστεύετε ότι ειναι η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής σας. Το ίδιο πιστεύαμε και εμείς κάποτε. Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι βαδίζετε το δυσκολότερο δρόμο   και στο τέλος του είναι η ευτυχία. Δυστυχώς είναι απλά ο δρόμος που οδηγεί στο στάδιο της ζωής. Αλλά είναι  και εκείνο το μονοπάτι που σας κάνει πιο δυνατούς ,πιο έτοιμους να αντιμετωπίσετε τον κόσμο που ανοίγεται μπροστά σας.


Τους τελευταίους μήνες θέλω να παλέψετε πιο μεθοδικά. Να οργανώσετε τη δουλειά σας και να επικεντρώσετε την προσοχή σας στις αδυναμίες σας. Ξέρετε τι σας δυσκολεύει. Μην ξοδεύετε άσκοπα το χρόνο σας. Σε λίγο όλα αυτά θα είναι μία καλή ανάμνηση. Και σε μερικά χρόνια είτε ως καθηγητές ,είτε ως γονείς  θα έρθει η σειρά σας να δώσετε τις ίδιες συμβουλές και να απλώσετε το χέρι.

Καλή επιτυχία.
Με αγάπη
Η δασκάλα σας





You Might Also Like

7 comments

  1. Όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος...
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, δεν ξέρεις πόσο με συγκίνησες. Ο γιος μου τελειώνει φέτος και παρότι δεν έχουμε (ακόμη;) περισσότερο άγχος από το αναμενόμενο, ξέρω πως είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για όλη την οικογένεια.

    Σε ευχαριστώ για την αισιοδοξία και τη θετική σκέψη που πήρα μέσα από το κείμενό σου.
    (θα ήθελα να κάνω reblog αλλά δεν βρήκα κουμπί - έχεις και δεν το είδα;)

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ συγκινητικό...Μακάρι όλες οι δασκάλες να εμψυχώνουν έτσι πάντα τους μαθητές τους....Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ γλυκό και ειλικρινές γράμμα!Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή τους επιτυχία… Πόσο δύσκολη περίοδος. Μακάρι να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία τους τα είπες και χωρίς περικοκλάδες! Το τέλος της προσπάθειάς τους δεν σημαίνει απαραίτητα "ευτυχία" αλλά συνέχιση της προσπάθειας σε νέα βάση. Ας μας τα λέγανε κι εμάς αυτά! Τόσοι δάσκαλοι πέρασαν από τη ζωή μου, μόνο δύο ήταν αληθινοί δάσκαλοι, οι υπόλοιποι ήταν απλά διεκπεραιωτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή