.

Που να βρείτε δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό

By 3/12/2015 ,

Πριν  λίγες μέρες ψάχνοντας φυλλάδια στο ίντερνετ για να βοηθήσω τον γιο μου στα μαθήματά του είχα την τύχη να ανακαλύψω ένα εκπληκτικό site σίγουρα θα λατρέψετε. Πρόκειται για τα Θρανία.
Ένα site με εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές Δημοτικού. Εκεί μπορείτε να βρείτε σχολικά βοηθήματα, φύλλα εργασίας, βίντεο αλλά και αφίσες τόσο για την τάξη όσο και για το δωμάτιο του παιδιού.



Το υλικό προσφέρεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και μπορείτε να κατεβάσετε αλλά και να εκτυπώσετε τα αρχεία για προσωπική χρήση. Ανανεώνεται συνέχεια με καινούριο υλικό γι αυτο καλό θα ήταν να το επισκέπτεστε συχνά ή να ενημερώνεστε από τη σελίδα τους στο facebook.




Και επειδή ξέρω πόσο σας ενδιαφέρουν τέτοιες προσπάθειες ζήτησα από την εκπαιδευτικό Μπέσιου Χριστίνα που είναι η υπεύθυνη της σελίδας να μας πει δυο λόγια για το τι μπορούμε να βρούμε εκεί και να μας δώσει μερικές οδηγίες για το πως να το αξιοποιήσουμε.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μπέσιου Χριστίνα Άρθρο για το εκπαιδευτικό υλικό των Θρανίων


 Βασική μου επιδίωξη είναι τα Θρανία, που με τόση αγάπη και μεράκι έχω φτιάξει, να γίνουν μία εκπαιδευτική πηγή άντλησης πολύπλευρου εκπαιδευτικού υλικού τόσο για γονείς όσο και για συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Προσπαθώ καθημερινά ώστε κάθε φύλλο εργασίας, εκπαιδευτικό βίντεο, σχολικό βοήθημα, ιδέα διακόσμησης ή συμπληρωματικό υλικό των Θρανίων, παρότι παρέχεται κατηγοριοποιημένο, να συνδέεται θεματικά και λειτουργικά με εκπαιδευτικό υλικό σε όλες τις δυνατές μορφές του. Τι πιο χρήσιμο από το να υπάρχει η δυνατότητα ο μαθητής να κατανοήσει τη θεωρία για τα δεκαδικά κλάσματα μέσα από ένα σχολικό βοήθημα, να δουλέψει με αυτά πάνω σε ασκήσεις, να παρακολουθήσει για ανακεφαλαίωση ένα εκπαιδευτικό βίντεο και γιατί όχι να μην εκτυπώσει την αντίστοιχη ιδέα διακόσμησης και να την κολλήσει στο δωμάτιό του; Στηριζόμενη σε αυτή τη προοπτική, ξεκίνησα σταδιακά να προσθέτω στην κατηγορία με τα ηλεκτρονικά σχολικά βοηθήματα, συνοδευτικά φύλλα εργασίας για καλύτερη εμπέδωση και εξάσκηση.


 Ας δούμε ένα παράδειγμα… Το σχολικό πρόγραμμα σπουδών κάθε τάξης του Δημοτικού παρουσιάζει για κάθε ενότητα του μαθήματος της Γλώσσας μία σειρά από γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που διδάσκονται τις περισσότερες φορές παράλληλα λόγω του πιεσμένου διδακτικού χρόνου. Τα ίδια γραμματικά ή συντακτικά φαινόμενα θα τα συναντήσει ο μαθητής σε επόμενη ή μεγαλύτερη τάξη με περισσότερες επεξηγήσεις και αναφορές. Μέσα από τον συνδυασμό σχολικού βοηθήματος και συνοδευτικού φύλλου εργασίας, σε οποιοδήποτε χρόνο, θα δοθεί η δυνατότητα στον εκπαιδευτικό ή στον γονέα να γίνει μία πιο στοχευμένη προσπάθεια εμπέδωσης, κυρίως σε φαινόμενα που θεωρούνται σημαντικά ή έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ένα τέτοιο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η ορθογραφία ουδέτερων ουσιαστικών που λήγουν σε -ειο ή -ιο στο μάθημα της Γλώσσας της Γ’ Δημοτικού. Στα Θρανία μπορείτε να βρείτε το σχετικό σύντομο σχολικό βοήθημα αλλά και το συνοδευτικό φύλλο εργασίας για να γίνει η εξάσκηση.


Το μόνο σίγουρο είναι πως ο τρόπος για να διδαχθεί ένα φαινόμενο, μία θεωρία, μία τεχνική, μία στάση ζωής, μία συμπεριφορά δεν είναι ένας αλλά πολλοί και διαφορετικοί. Τους δοκιμάζουμε και επιλέγουμε τον ‘’καλύτερο’’ για κάθε περίπτωση…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εμεις να την ευχαριστήσουμε  και να ευχηθούμε να συνεχίσει  να εμπλουτίζει αυτή την τόσο όμορφη δουλειά γιατί πραγματικά μας βοηθάει . Νομίζω οτι με τετοιες δασκάλες όλα τα παιδια θα κάθονταν με χαρά στα θρανία.










You Might Also Like

6 comments

  1. Πολύ ενδιαφέρον, site! Νομίζω ότι είναι αξιέπαινη η δημιουργός! Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις τέτοιο υλικό και μάλιστα δωρεάν! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας, Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εντάξει μαράκι αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση η ανάρτηση! τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πού πας και τα βρίσκεις??!
    Μπράβο, βρε κούκλα!!!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ενδιαφερον Μαρια μου! Θα το κρατήσω για μελλοντική χρηση, για όταν θα πάμε κι εμείς Δημοτικό! Ευχαριστουμε... Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές οι σελίδες είναι χρήσιμες τόσο για τους δασκάλους όσο και για τους γονείς!!! Μπράβο σου για το post, πραγματικά πολύ χρήσιμο!!!Καλή Κυριακή σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή