.

Ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς της παράδοσης

By 3/18/2015 , , ,

Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος. Ένα χώρο που η ιστορία γίνεται βίωμα, η γνώση πράξη και η μουσική παιχνίδι. Πρόκειται για το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού  στο Κορωπί. Σε έναν υπέροχο κήπο, με  ενδιαφέρουσες εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα  τα παιδιά μαθαίνουν αλλά και ζουν την παράδοση του τόπου μας.



Στις μόνιμες εκθέσεις ο επισκέπτης μπορεί να δει πολλά  αντικείμενα από την καθημερινότητα των προγόνων μας που συνέλεξε το κέντρο  και να  γνωρίσει την αρχιτεκτονική, την ενδυμασία , την σχολική ζωή, τα επαγγέλματα , την αγροτική ζωή μέσα από 90 φωτογραφίες.



Στους μεγαλύτερους αρκετά αντικείμενα θα φανούν οικεία και θα ξυπνήσουν αναμνήσεις καθώς πολλά από αυτά τα χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας. Για τα μικρά παιδιά θα είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν


Ο χώρος λειτουργεί κυρίως για επισκέψεις σχολείων αλλά  αν ένας σύλλογος ή και μία ομάδα παιδιών με τους γονείς τους θέλει να επισκεφτεί το χώρο μπορούν να παρακολουθήσουν τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:

1.Η ιστορία της αμπέλου

2.Η ιστορία του ψωμιού
3.Η ιστορία του μελιού
4.Η ιστορία της ελιάς
5.Κηπουρική
6.Παραδοσιακά Παιδικά Παιχνίδια
7.Αυτοσχέδια Μουσικά Όργανα
8. Mόνιμες εκθέσεις: φωτογραφίας και αντικειμένων για τη
 α)«ζωή των Μεσογειτών άλλοτε» και
β) «στους Δρόμους του αμπελιού άλλοτε και τώρα»
9. Υγιεινή Διατροφή


Σε όλα εκτός από την παρουσίαση τα παιδιά μπορούν να  μάθουν μέσα από εργαστήρια αλλά και από το παιχνίδι να  εκτιμούν την φύση και την παράδοση.



Επίσης  το κέντρο διοργανώνει και μονοήμερες εκδρομές  ή δίωρες  περιηγήσεις, με σκοπό την ενημέρωση σε θέματα πολιτισμικής κληρονομιάς, αρχαιολογικών μνημείων, μουσείων της φύσης και την ψυχαγωγία.

Στο χώρο τους μπορείτε να βρείτε και πολλά βιβλία που απευθύνονται και σε μεγάλους και σε παιδιά με τραγούδια, παραμύθια και λαογραφικά στοιχεία.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα http://www.ektp.gr/ .


You Might Also Like

8 comments

  1. Σε ευχαριστούμε Μαράκι για την πρόταση. Δεν τον ήξερα τον χώρο και θα κοιτάξω αν μπορώ να πάω την κόρη μου. Πολλά φιλιά
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται όμορφος και προσεγμένος χώρος!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα τέτοιο ταξίδι στο παρελθόν θα ενθουσίαζε τις κόρες μου αλλά θα ήταν και ένα ωραίο μάθημα για το πως λειτουργούσαν τότε οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους. Όχι μόνο τα παιδιά αλλά και εμείς οι μεγάλοι ίσως έτσι εκτιμήσουμε τις τωρινές μας ανέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστουμε πολυ για την ενημέρωση.φαινεται εξαιρετικός ο χώρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω ακούσει για αυτό το μέρος, μα δεν έτυχε να το επισκεφτούμε. Ήταν ωραία αυτή η πρώτη virtual περιπλάνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Μαρια μου που μας ενημερωσεις! Φαίνεται πολυ ενδιαφέρον χώρος! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! Από ότι φαίνεται έχει αρκετό ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή