.

20 τροποι να διασκεδάσει μια μαμά με το γιο της

By 1/12/2016 , , ,

 Επιτέλους είμαστε ξανά πίσω. Αφήσαμε τα τεχνικά προβλήματα και συνεχίζουμε με όσα θέλαμε εδώ και καιρό να σας πούμε. Όπως θα μάθατε περιμένουμε ένα ακόμα μέλος στην οικογένειά μας. Αυτή τη φορά  ελπίζω να είναι κορίτσι  αν και ο άντρας μου εύχεται να είναι και αυτό αγόρι! Νομίζω ότι τον φοβίζει το άγνωστο. Όμως με μία τέτοια αλλαγή τα αγόρια μου μπορεί να αισθανθούν παραμελημένα.  Ήθελα λοιπόν να φτιάξω μία λίστα με  όσα θα μπορούσα να κάνω μαζί τους. Να λοιπόν 20 ιδέες για να διασκεδάσει μία μαμά με τα αγόρια της.

1. Η πρώτη ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό είναι τα επιτραπέζια. Έχουμε τόσα πολλά στο σπίτι. Και παλιά δικά μας και των παιδιών. Μικρό μυστικό; Να τα αφήνουμε καμιά φορά να κερδίζουν!




2. Τον τελευταίο καιρό όλοι περίμεναν την ταινία star wars.  Αν και μικρότερη είχα μάθει απέξω και ανακατωτά τα τρία παλιά επεισόδια τα καινούρια δεν τα είχα δει ποτέ. Φοβόμουν ότι θα χανόμουν στην σύγκριση. Όμως τώρα που μεγάλωσε ο γιος μου  άρχισε και αυτός να ενδιαφέρεται και έτσι ήταν ότι καλύτερο να αρχίσουμε μέσα στις γιορτές να κανονίζουμε βραδιές star wars. Νοικιάσαμε λοιπόν την πρώτη ταινία που απολαύσαμε οι δυο μας. Και έπεται φυσικά συνέχεια.....


3. Και φυσικά  αφού τελειώσουμε τις 6 ταινίες στο σπίτι έχουμε ραντεβού στο σινεμά να δούμε και την καινούρια ταινία που παίζεται αυτή την εποχή.  Βραδιές σινεμά  όμως δεν σημαίνουν απαραίτητα  star wars. Πρόσφατα είδαμε  την ταινία ''Τα μυαλά που κουβαλάς'' και  έχουν δηλώσει ενδιαφέρον και για την ταινία '' Ο Καλόσαυρος''.





4. Ξέρετε γιατί τρελαίνονται τα αγόρια; Για να παλεύουν μεταξύ τους. Αλλά και με τη μαμά. Τους αρέσει να συμμαχούν εναντίον της και να ορμάνε και οι δυο ταυτόχρονα. Φυσικά πάρτε τα μέτρα ασφαλείας που χρειάζονται. Απομακρύνεται τραπέζια, καρέκλες και γενικά ότι έχει γωνίες από το χώρο στον οποίο παίζετε. Ξέρω τι σας λέω. Την έχουμε πατήσει. Και φυσικά στο έδαφος πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα χαλί ώστε να μην χτυπήσουν  στα πλακάκια. Αν μάλιστα τα παιδιά κάνουν κάποια πολεμική τέχνη όπως εμένα τα δικά μου ( judo)  θα νιώσουν ιδιαίτερα περήφανα να σας μάθουν τις κινήσεις που κάνουν στην προπόνηση. Εννοείται ότι πρέπει να προσπαθείτε να είστε παρόντες όταν παίρνουν καινούριες ζώνες ή όταν συμμετέχουν σε αγώνες.




5. Ένα ακόμα πράγμα που τους αρέσει είναι το τρέξιμο. Για την ακρίβεια να παραβγαινουμε ποιος θα φτάσει πρώτος στο σπίτι από το σχολείο. Αν και σκέφτομαι μετά τη γέννα να καθιερώσω να πηγαίνουμε που και που για τρέξιμο στο γηπεδάκι εδώ κοντά. Και εγώ θα το χρειαστώ και τα αγόρια θα το διασκεδάσουν.


6. Και  μιας και μιλάμε για αθλήματα δεν μπορώ να ξεχάσω την μέρα που παίξαμε ποδόσφαιρο στην πλατεία με τα παιδιά. Μάλιστα τώρα που φτιάχνουν και μπάσκετ απέναντι από το σπίτι θα τρελαθούμε στην μπαλα σας λέω!





7. Αν πάλι δεν σας αρέσει τόσο να παίζετε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ μπορειτε να τους δωσετε  μεγάλη χαρά αν  τα συνοδεψετε σε έναν αγώνα της αγαπημένης τους ομαδας. Δεν χρειαζεται να ειναι ντερμπι για να φοβηθειτε εκτροπα.  Αν πάλι ανησυχειτε επιλέξτε ενα αγώνα της εθνικής ομάδας που είναι πιο ησυχα τα πραγματα.

8. Απο το καλοκαιρι αρχισαν να τρελαινονται για το ποδήλατο. Θελουν να πάρουν και με ταχυτητες τώρα. Νομίζω οτι πρέπει να  βγάλω το δικό μου από το υπόγειο, να το παω για service ( και εμενα μαζί μην σας πω) και να ξεκινήσουμε τις βόλτες.

9. Για πιο μικρά παιδια εχω να προτεινω σαν δραστηριότητα την ζαχαροπλαστική. Δεν θα ξεχάσω τα Σαββατα οταν ηταν πιο μικρός ο γιος μου και παρακολουθούσαμε φανατικά οι δυο μας τον Παρλιαρο, τρεχαμε μετα να προλαβουμε να πάρουμε υλικα από το σουπερ μάρκετ και φτιαχναμε μαζί  το γλυκό. Σιγα σιγά τη θέση του πήρε ο δευτερος γιος και εκεινος αραια και που εμφανιζεται για να βοηθήσει.  Παλι καλά που ερχεται και τρίτο και θα χαρώ ακόμα μερικά χρόνια τα παιδια στην κουζίνα.

10. Εχω ξανά γράψει για την αγαπη τους στην ιππασία. Καθε καλοκαίρι πηγαινουμε βολτα στο δάσος ή στη λίμνη με τα άλογα. ομως και εδω στην Αττική υπάρχουν μέρη που μπορουμε να κάνουμε μία βόλτα. Δεν χρειαζεται να παρακολουθουν μαθήματα που ειναι αρκετά ακριβά. Αλλά κάποια Κυριακή με λιακάδα σαν την σημερινή καντε τους εκπληξη και επισκεφτείτε ενα ραντζο ή εναν ιππικό ομιλο.

11. Και μιας και φέτος η καλοκαιρία κραταει για τα καλά βρειτε τις μέρες που υπαρχουν προσφορες και επισκεφτειτε τον ζωολογικό κήπο. Μικρά και μεγάλα παιδια τρελαινονται για τα ζώα. Και κάθε φορά ανακαλυπτουν κάτι καινουριο να τα ενθουσιάσει!



12. Την άνοιξη μπορειτε να  αφιερώσετε χρόνο στην κηπουρική. Παρτε μαζί σας τα παιδια αφου πρώτα προμηθευτειτε παιδικά εργαλεια και φτιαξτε τον κήπο ή τη βεράντα σας. Μην ανησυχειτε αν σας χαλάσουν καποιο φυτό ή αν γεμίσουν τον κόσμο χώματα. Οι αναμνήσεις που θα αποκτήσουν και η ικανοποιηση που θα έχουν καθώς θα βλέπουν τα φυτά που φυτεψαν να μεγαλώνουν ειναι πολύ πιο σημαντικές.

13. Και αφού φτιαξετε τους εξωτερικους χώρους διοργανώστε ενα κηνυγι θησαυρου για τα παιδιά σας και τους φίλους τους.

14. Αν πάλι  πρέπει να μείνετε μέσα στο σπίτι εκτυπώστε ζωγραφιες με τους αγαπημένους τους ηρωες αλλά αυτη τη φορά παρτε και εσεις τις μπογιες και ζωγραφίστε μαζί του.

 15. Και το βράδυ στηστε μία σκηνη στο σαλόνι και κοιμηθειτε εκει αφου πειτε ιστορίες γυρω απο το τζακι. Αν παλι δεν εχετε σκηνη στερεώστε πολλά σεντονια και κοιμηθειτε από κάτω.


16. Και καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν αλλάζουν και οι ανάκες τους. Αφιερώστε χρόνο να μάθετε τις απορίες τους και φροντίστε να απαντησετε με ειλικρινεια σε όσα σας ρωτάνε για το σωμα , τις σχεσεις με τα κορίτσια και τα όνειρά τους για το μέλλον.

17. Και μπορει να ειχατε αγόρια και να μην ειχατε μεχρι τώρα το προβλημα τι θα φορέσουμε και πως θα φαινομαστε αλλά καθώς μεγαλώνουν αρχιζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο. Κανονίστε λοιπόν να πάτε μαζί τους  μια βόλτα στα μαγαζια και μάθετε τι ρουχα προτιμουν.

18. Η εμφάνιση όμως δεν είναι μόνο τα ρουχα αλλά και τα μαλλια. Παει η παλια χωριστρουλα που εκαναν. Ενημερωθειτε για τα μοντερνα χτενίσματα για τα αγόρια , συζητήστε μαζί τους και συνοδέψτε τα στο κομμωτηριο. Αν παλι δεν είστε έτοιμη και ανοιχτή για τις αλλαγες που θα δειτε καλύτερα να το αποφύγετε παρά να συγκρουστειτε μαζί τους. Για αυτη τη δραστηριότητα σκοπεύουμε να σας μιλήσουμε μάλιστα σε μελλοντική μας ανάρτηση. Βλεπετε αρχισε να μας απασχολεί το θέμα.

19. Πρέπει επίσης να αρχίσετε να ενημερώνεστε και για τη μουσική που ακούν. Προτεινετε τους να φτιαξετε μαζί μία playlist με τα αγαπημένα τους τραγούδια που θα μπορούν να εχουν στο mp3 ή ακόμα και αν αντέχετε να την ακούτε μαζί στο αυτοκίνητο.

20. Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω πότε πήγατε την τελευταία φορά ραντεβού; Δεν θυμάστε ε; Όσο ακόμα είναι νωρίς κανονίστε λοιπόν ραντεβού στην  καφετέρια με τα αγόρια σας. Λίγο να μεγαλώσουν ακόμα και δεν θα δέχονται να σας συνοδέψουν. εκμεταλλευτείτε το όσο είναι καιρός.


Είμαι σίγουρη ότι πολλές από εσάς εχετε σκεφτεί και άλλους τρόπους να έρθετε πιο κοντά στα παιδιά σας. Περιμένουμε να μας αφήσετε σχόλιο με τις ιδέες σας. Και φυσικά όσα αναφέραμε κάλλιστα μπορούν να υλοποιηθούν και από μπαμπάδες που θέλουν να έχουν μια πιο κοντινή σχέση με τα παιδιά τους.









You Might Also Like

10 comments

  1. Κορίτσι μου με το καλόοοοο!!!! Υπέροχα νέα για την νέα χρονιά!!Θα έχουμε πολλά blogο-μωράκια τελικά το 2016!
    Αποθηκεύω την λίστα γιατί σε μερικά χρόνια θα μου χρειαστεί στα σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γέννα? Κάτι έχασα μάλλον ε? Μαράκι μου με το καλό!!!
    Κάποιες ιδέες τις εφαρμόζουμε ήδη και κάποιες άλλες περιμένω να μεγαλώσουν λιγάκι ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωπ... κι εγώ δεν το ήξερα... Με το καλό να έρθει το.μωράκι σας Μαράκι μου.. Πολλές όμορφες ιδέες... Κι εγώ τις κάνω τις περισσότερες με το Νικόλα!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το καλό! Μ ένα γερό μωράκι!! Πολύ ωραίες οι ιδέες σου, είναι και για κορίτσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το καλό μ ένα γερό μωρό!!! Οι ιδέες είναι πολύ όμορφες και για κορίτσια!!
    Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωπω! Προβλέπω πολύ γεμάτες μέρες!!!
    ;-)
    Ελπίζω όλα να είναι καλά τώρα, κοριτσάκι μου! Με το καλό!
    Καλή χρονιά να έχετε, με υγεία και πολλήήήή αγάπη!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία μου μην ανησυχεις για το αν θα νιώσουν παραμελειμμενα τα αγόρια σου, το πιθανότερο είναι να συμμαχήσουν και να έρθουν μεταξύ τους πιο κοντά! Με το καλό να έρθει το μωρακι σας! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτό το άρθρο πρέπει να το στείλω στην αδερφή μου να το διαβάσει!! :) ειδικά αυτό που λες με το τρέξιμο και την πάλη, αχ δράμα!! χαχαχα...φιλάκια πολλά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με το καλό το νέο μωράκι! Ωραίες ιδέες και κάποιες από αυτές εμείς τις κάνουμε μαζί και με την κόρη μου! Είμαι μαμά διδύμων (αγόρι- κορίτσι)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή