.

Busy bags

By 7/10/2014 , , , ,


Πριν λίγο καιρό η Μάχη από το Momma'sDailyLife είχε την ιδέα  να φτιάξει μία σελίδα στο fb για μαμάδες.  Ένα χώρο που θα ανεβάζαμε τις αναρτήσεις μας και θα συζητούσαμε μεταξύ μας. Δεν είναι ένας χώρος όμως μόνο  για bloggers αλλά για κάθε μανούλα που θέλει να πάρει αλλά και να μοιραστεί ιδέες.

Έτσι δημιουργήθηκε το Μαμαδοblogs. Και μία μέρα εκεί ξεκίνησε κάτι τόσο όμορφο αλλά και τόσο δημιουργικό. Μια ομάδα από  μαμάδες με προτροπή της Μένιας από το Καρκινάκι  αρχίσαμε να φτιάχνουμε busy bags για  τα παιδιά της  Ογκολογικής Μονάδας Μαριάννα Βαρδινογιάννη ''Ελπίδα'' .Προσωπικά πρώτα είπα ναι και μετά άρχισα να ψάχνω τι είναι τα   busy bags.

Θέλετε να μάθετε λοιπόν τι είναι ; Είναι τσάντες που περιέχουν αυτοσχέδια παιχνίδια απασχόλησης των παιδιών. Παιχνίδια εκτυπώσιμα ή μη  που αναπτύσσουν  την σκέψη τους. Μεταφέρονται πολύ εύκολα και μπορείτε να βρείτε τόσες ιδέες διαδικτυακά  για να δίνετε στο παιδί συνέχεια και κάτι καινούργιο. Ας δούμε λοιπόν τις δικές μας συμμετοχές.



Αντι για τσάντα έβαλα τα τρία παιχνίδια σε έναν σκληρό φάκελο  και στη συνέχεια κάθε ένα σε διαφανή λευκό φάκελο ώστε να είναι εύκολο στη μεταφορά αλλά και την αποθήκευση. Όλα τα παιχνίδια έχουν πλαστικοποιηθει για να αντέχουν στο χρόνο και να μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.


 Βusy bag  Νο1

Φτιάξε το μοτίβο


Στόχος του παιχνιδιού είναι το παιδί να αναπαραστήσει το μοτίβο που βλέπει με ξυλάκια. 
Το παιχνίδι αυτό βοηθά στη μαθηματική σκέψη αλλά και στην ανάπτυξη της παρατηρητικότητας.  Σε παιδιά κάτω των 4 πιθανόν να παρατηρήσετε δυσκολία. Να ξεκινούν  από δεξιά προς τα αριστερά, να ξεχνούν κάποιο ξυλακι αλλά και να φτιάχνουν το ακριβώς αντίθετο! Όμως αν τα ενθαρρύνετε και βρείτε ''διασκεδαστικες'' τις αστοχίες τους θα συνεχίσουν και θα απεικονίζουν όλο και πιο πιστά αυτό που βλέπουν. 
Με τα ξυλακια επίσης μπορείτε να μάθετε  τα χρώματα αλλά και να φτιάξετε τα διάφορα γεωμετρικά σχήματα.
Φρούτα και χρώματα 



Στόχος του παιχνιδιού είναι να μπουν τα φρούτα στο σωστό κύκλο ανάλογα με το χρώμα τους αλλά και να ονομαστούν από το παιδί. Το παιχνίδι μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες φυσικά.


Βρες την σιλουέτα 


Στόχος του παιχνιδιού είναι να ταιριάξει το παιδί τη σιλουέτα με το αντίστοιχο μεταφορικό μέσο. Είναι ένας τρόπος ακόμα να μιλήσετε με τα παιδιά για τα μεταφορικά μεσα.
Αν δείτε ότι το παιδί δυσκολεύεται μπορείτε να δίνετε λίγες φωτογραφίες ώστε να είναι πιο εύκολο να επιλέξει και σιγά σιγά να αυξάνεται τον αριθμό.





 Βusy bag  Νο2



Εδώ οι δραστηριότητες αναφέρονται σε μεγαλύτερα παιδάκια. 

Ψάξε να με βρεις!



Εδώ έχουμε μία βασική καρτέλα με ανακατεμένα αντικείμενα και μερικές ακόμα με λιγότερα αντικείμενα στη σειρά. Σκοπός είναι να κυκλώσουμε όσα περισσότερα αντικείμενα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε. Οι σελίδες είναι και πάλι πλαστικοποιημένες και ο μαρκαδόρος είναι για γραφή σε πίνακα οπότε σβήνει πολύ εύκολα ώστε να παίζει το παιδί όσο συχνά θέλει.

Πάμε για ψάρεμα;




Είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Σκοπός του είναι να φτιάξουμε ζευγαράκια. Αυτός που θα έχει τα περισσότερα θα κερδίσει. Αν όμως ανοίξει έναν καρχαρία χάνει τη σειρά του. Αν βρει τα χρυσόψαρα κάποιος κερδίζει άμεσα.
SUDOKU




Το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι μπορεί να εκτυπωθεί και να πλαστικοποιηθει. Αν το παιδί είναι μεγάλο τότε μπορείτε να το παίξετε με νούμερα αλλιώς με χρώματα (μαρκαδόρους). Φυσικά μην ξεχάσετε να εκτυπώσετε και τις οδηγίες για να το βοηθήσετε. 

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις τσαντουλες  που έχουν δημοσιευτεί. Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει το σύνδεσμό του αν δεν είναι ήδη στη λίστα πατώντας το μπλε κουμπί!




You Might Also Like

14 comments

  1. Μπράβο!!! Τέλεια και αυτά τα τσαντάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρακι καταπληκτικά! κάποια θα τα κρατήσω να τα τυπώσω για την μικρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mporw na ta apokthsw me kapoio tropo?exw 2 mikres pou prepei na apasxolw giati alliws...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατω από καθε παιχνίδι γραφει ενα ''Εκτυπώστε από εδώ'' . Μπαινοντας εκει κατεβάζεις το αρχειο και εκτυπώνεις. Αν δυσκολευτεις στειλε μου μηνυμα στο parentslandgr@gmail.com να σου στειλω εγω τα αρχεια.
      Χαιρομαι που σου αρεσαν.

      Διαγραφή
  4. αυτο με τα ξυλακια το εχουμε κι εμεις!! ο μικρος τρελαινεται!! Θα τυπώσω σιγουρα το ispy που επισης το αγαπάμε πολυ!! Πολύ ομορφα Μαρια μου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Μαράκι μου γλυκό, μαθηματικό μου εσυ μυαλο αλλα με καρδιά χρυσή:)))
    Είναι ακρως δημιουργικά όλα οσα ετοιμασες και για καθε ηλικία μάλιστα. Υπέροχη είσαι:)
    Θα τα τυπωσω και για τα δικα μου τεκνα. Φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι πολύ ωραία και δεν πιάνουν χώρο, οπότε πραγματικά τα κουβαλάς πάντα μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερές ιδεούλες!! Οι μανούλες σε ευγνωμονούν. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θερμά συγχαρητήρια για τη δράση σας Μαράκι.
    Είναι πολύ γλυκό και συγκινητικό αυτό που κάνετε!
    Αξιέπαινη η προσπάθεια σας και μακάρι να ακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι το παράδειγμά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ήξερα για τα busy bags -ούτε για την ομάδα στο φατσοβιβλίο. Υπέροχη πρωτοβουλία. Συγχαρητήρια σε όλες σας. Πάω να σας βρω τωρα στο Facebook. Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ ωραια τα παιχνιδια! Μας δινεις ιδεες! Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχα όλα όσα εφτιαξες! Συγχαρηστήρια για τη συμμετοχή σου. Το I spy printable πολύ μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή