.

Κουνέλι στιφάδο

By 1/13/2015 ,


Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία από τις αγαπημένες μας συνταγές. Συνήθως αυτή τη συνταγή την φτιάχνει η πεθερά μου αλλά τις λίγες φορές που την προσπάθησα και εγώ είχε πολύ επιτυχία. Έτσι αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας. Το κουνελάκι έχει έρθει από το χωριό όπως και πολλές άλλες προμήθειες τα τελευταία χρόνια.  Δεν την θεωρώ δύσκολη συνταγή αλλά πραγματικά θέλει το χρόνο της. Γι' αυτό επιλέξτε μία μέρα που θα είστε πιο χαλαρή για να την απολαύσετε.

Υλικά

1 κουνέλι
1/2 κρεμμυδάκια χοντροκομμένα ή καλύτερα τα μικρά για στιφάδο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 κιλά ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 ξυλάκια κανέλας
5-6 γαρύφαλλα
2-3 φύλλα δάφνης
2-3 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι και πιπέρι σε κόκκους
μπαχάρι
αλάτι



Εκτέλεση 


Κόβουμε το κουνέλι σε μέτρια κομμάτια και το σοτάρουμε με λάδι απ 'ολες τις μεριές
Σβήνουμε με κρασί
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα
Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ αφού τον διαλύσουμε σε ένα ποτήρι νερό
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη , την κανέλα ,τα γαρύφαλλα, το αλάτι και το πιπέρι
Ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμα.






Και για να μπορείτε να εύκολα την συνταγή ετοιμάσαμε μία κάρτα  Σώστε την εικόνα και εκτυπώστε την. Μπορείτε να φτιάχνετε κάρτες με τις αγαπημένες σας συνταγές και να τις πλαστικοποιείτε ώστε να μην κινδυνεύουν να καταστραφούν ή να λερωθούν στην κουζίνα.





Σερβίρουμε με κοφτό μακαρονάκι,  πατάτες τηγανητές,κριθαράκι ή και πουρέ. Και φυσικά  μην ξεχάσετε να τρίψετε το αγαπημένο σας κεφαλοτύρι






Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή και αν την φτιάξετε περιμένω εντυπώσεις!




You Might Also Like

5 comments

  1. αγαπημενη συνταγη!!!! λατρεμενη! και εχω καιρο να την κανω!

    σε ευχαριστω για τη συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω βρε Μαράκι όσο βλέπω αυτά τα κρεμμυδάκια με την σαλτσούλα, θέλω να βουτήξω μέσα στην φωτογραφία! Θα προτιμήσω όμως τις τηγανιτές πατατούλες για να το συνοδεύσω! Να πιω και δυο ποτηράκια κρασάκι και μετά να πάω για ύπνο κατευθείαν! χαχχαχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπώ κουνέλι στιφάδο!!!!! είναι μούρλια!!! φαίνεται πολύ καλό το δικό σου!!! εγώ απλά αποφεύγω την κανέλα και τα γαρύφαλλα γενικά στο φαγητό (προσωπικά δε μου αρέσουν), τα υπόλοιπα είναι αυτά που κι εγώ χρησιμοποιώ για να το μαγειρέψω!! ευχαριστούμε!! φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσι μου αγαπημένο...όχι απλά μου αρέσει..πεθαίνω για το πιάτο σου...Και το έχεις φωτογραφίσει και άψογα!Κόλλησα τη μύτη μου στην οθόνη, χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήσουνα στο μυαλό μου το σκεφτόμουνα μέρες το έφτιαχνε η μαμά μου χωρίς ντομάτα σαν κυνήγι και με περισσότερα κρεμμυδάκια. Τέλειο φαγάκι τέλειο μαγείρεμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή